sSiwy12 01.09.2015 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 (edytowane) Witam. W poście nr 866 wyjaśniłem skąd się wzięło w naszym kraju mylnie rozpowszechniane słowo "tandoor". Ale potrawy z takiego pieca to tandoori, a nie tandyri:wiggle: - też wina wiki ? Ps. I nie dotyczy to tyko Polski, Edytowane 1 Września 2015 przez sSiwy12 Ps. dopisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 01.09.2015 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Witam. Siwy ... spytaj się jakiegoś Hindusa co to jest tandori ... https://pl.wikipedia.org/wiki/Tandoor To tylko kolejny dowód na to że Wikipedia jest miernym miejscem dla tych co wiedzy szukają ... jeszcze parę tygodni temu opis w niej był zgoła inny ... równie dobrze ja mogę w niej ten opis zmienić i za trzy dni będzie znowu co innego tam pisać ... Tandoor (niech Ci będzie) ... ale zdjęcia przednie ... no i mamy prawdziwy kebab na nich Dla niewtajemniczonych, czytajacych ten wątek ... te "parówki" z mielonego mięsa leżace na sałacie i przysypane cebulką to właśnie kebab ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.09.2015 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Ale potrawy z takiego pieca to tandoori, a nie tandyri:wiggle: - też wina wiki ? Ps. I nie dotyczy to tyko Polski, A ty siwy to po co tu zaglądasz??? .Chcesz się wykazać.???. Ale czym.??? Nazewnictwem....... tandoori, a nie tandyri ............Facet coś robi bez .................... zbędnych przepisów i paragrafów którymi szykanujesz Mądrych inaczej.Doszukujesz się jakiej gów...o wartej swoje prawdy .Pytam po co ???. Masz Tandoora??? .Potrafisz w nim robić potrawy ???. Jeśli nie ,to z całym szacunkiem wyglądasz jak :idź z stąd ". Nie gniewaj się ale gadasz czasami od rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 02.09.2015 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2015 A ty siwy to po co tu zaglądasz??? .Chcesz się wykazać.???. Ale czym.??? Nazewnictwem....... tandoori, a nie tandyri ............Facet coś robi bez .................... zbędnych przepisów i paragrafów którymi szykanujesz Mądrych inaczej.Doszukujesz się jakiej gów...o wartej swoje prawdy .Pytam po co ???. Masz Tandoora??? .Potrafisz w nim robić potrawy ???. Jeśli nie ,to z całym szacunkiem wyglądasz jak :idź z stąd ". Nie gniewaj się ale gadasz czasami od rzeczy. :jawdrop:No i przygadał "kocioł garnkowi". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.09.2015 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 :jawdrop:No i przygadał "kocioł garnkowi". Przygadałeś a nawet zagadałeś .Co masz do powiedzenie o tandoorze ??? Co masz do powiedzenia o urządzeniach w naszych ogrodach , spełniających kryteria w naszych inspiracjach ??? Masz coś podobnego na swej posesji w czym dokonujesz jakiś odkryć kulinarnych ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 04.09.2015 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 (edytowane) Przygadałeś a nawet zagadałeś .Co masz do powiedzenie o tandoorze ??? Co masz do powiedzenia o urządzeniach w naszych ogrodach , spełniających kryteria w naszych inspiracjach ??? Masz coś podobnego na swej posesji w czym dokonujesz jakiś odkryć kulinarnych ??? :rotfl: Rozbawiłeś mnie, nie po raz pierwszy zresztą. Czytaj ze zrozumieniem, szukaj a mniej pytań będziesz musiał zadawać. Edytowane 4 Września 2015 przez Remiks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.09.2015 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 No to powiedziałeś.Rozwaliłeś mnie wiedzą , jak ci mądrzy co jej tu szukają.:D:D .Ty tu nie czytaj ze zrozumieniem , jest ci to niepotrzebne .Tandoor albo inna wędzarnia czy piec chlebowy w naszym ogrodzie jak na razie jest dla ciebie zaporą.By zaistnieć musisz mieć albo się interesować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 22.09.2015 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 WitamOd jakiegoś czasu chodzi mi po głowie zrobienie na grilu prawdziwego steku. Jako że tegoroczny sezon grilowy chyli się ku końcowi wypada zakończyć go mocniejszym akcentem. Chciałbym zapytać czy ktoś z Was wie gdzie w Krakowie dostanę mięso z ameryki południowej.Serdecznie z góry dziękuję z wszelkie wskazówki. Mile widziane również przepisy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 22.09.2015 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 (edytowane) Witam. W markecie Boża Krówka jest całkiem dobry stek z poledwicy za prawie 90 zł / kg. Ale jabym kupił po prostu na miejscowym targu ... z polskiej krowy i za połowę tej ceny ... Najlepszy wychodzi w rozgrzanym do 320-350 stopni piecu chlebowym. Po prostu wsadza się go tam lekko posmarowanego marynatą z oleju i przypraw, na ok. 3-4 minuty i ... wyjmuje gotowy ... to cały przepis ... Pozdrawiam. PS. Ten na zdjęciu był akurat z austriackiej krowy ... ale ręczę że każdy Austriak powiedział by Ci to samo - że jest lepszy niż argentyński ... bo "pędzony" na ich trawiastych, górskich halach ... Edytowane 22 Września 2015 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 22.09.2015 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Witam Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie zrobienie na grilu prawdziwego steku. Jako że tegoroczny sezon grilowy chyli się ku końcowi wypada zakończyć go mocniejszym akcentem. Chciałbym zapytać czy ktoś z Was wie gdzie w Krakowie dostanę mięso z ameryki południowej. Serdecznie z góry dziękuję z wszelkie wskazówki. Mile widziane również przepisy. Pozdrawiam Ja zamawiam w tej firmie http://www.steki.eu/oferta.html zamiast steków częściej zamawiamy Mięso Drobne klasy I Wołowe - wychodzi z tego za..... gulasz możesz wziąć w ciemno ze 3 kg na próbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 22.09.2015 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Witam. W markecie Boża Krówka jest całkiem dobry stek z poledwicy za prawie 90 zł / kg. Ale jabym kupił po prostu na miejscowym targu ... z polskiej krowy i za połowę tej ceny ... Najlepszy wychodzi w rozgrzanym do 320-350 stopni piecu chlebowym. Po prostu wsadza się go tam lekko posmarowanego marynatą z oleju i przypraw, na ok. 3-4 minuty i ... wyjmuje gotowy ... to cały przepis ... [ATTACH=CONFIG]331561[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]331562[/ATTACH] Pozdrawiam. PS. Ten na zdjęciu był akurat z austriackiej krowy ... ale ręczę że każdy Austriak powiedział by Ci to samo - że jest lepszy niż argentyński ... bo "pędzony" na ich trawiastych, górskich halach ... Chwilka...Nie jest to czasem mój talerz?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 22.09.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Witam. Twój był ten zastawiony kieliszkami ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 22.09.2015 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Witam. Mała prywata ... pochwalę się niedużym "grillem" wewnątrz pewnego budynku w Szklarskiej Porębie. Dwupoziomowy piec do wypieku pizzy, chleba, bułek i placków, piekarnik długości 120 cm do pieczenia w całości prosiaków na zimowe kuligi i piec z paleniskiem do którego można włożyć garniec z pieczonkami dla całego stolika. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 22.09.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Wiem, marudzę, ale aż się prosiło z nowoczesnych kafli... Ustrojstwo sam w sobie niezłe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 22.09.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Witam. Coś ty ... projekt wnętrza stylizowany był na przełom secesji i modernizmu ... dlatego taka a nie inna kolorystyka, secesyjny jeszcze piec oraz żyrandole i już surowsze, modernistyczne wyposażenie meblowe. ... z resztą ... pierwszy był pojawił się ów piec tam ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.09.2015 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 (edytowane) Witam. Twój był ten zastawiony kieliszkami ... Pozdrawiam. No tak zajebisty do ogrodu może być już bez kieliszków.:D:D .Przepraszam po co to wklepałeś w ten topik. .Wewnątrz pomyliło ci się z zewnątrz .Zastanawia mnie do czego ty przyczepisz żyrandole w ogrodzie i co będą oświetlały. Edytowane 25 Września 2015 przez niktspecjalny żyrandol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.10.2015 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Dzieńdoberek . Kilka fotek starego ale coś w nim jest akurat był nieczynny jak jedliśmy obiad ale fajnie wygląda i choć rdzewieje wiadomo dlaczego to funkcjonuje nadal. http://images68.fotosik.pl/1275/f66447bdcac7837b.jpg http://images67.fotosik.pl/1276/357f5bd5ce794a7b.jpg http://images69.fotosik.pl/1275/035b17c06d6b6208.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz_28 15.11.2015 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Piękna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 12.12.2015 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 Jak tam wędzarnicza Brać FM? U nas dziś się dzieje. Wędlinka już w solance. Kiełbaska w wędzarni. Piec chlebowy właśnie rozpalam - cieplej będzie i cosik ciekawego także się na ciepło zrobi, może łosoś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 12.12.2015 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 Jak tam wędzarnicza Brać FM? U nas dziś się dzieje. Wędlinka już w solance. Kiełbaska w wędzarni. Piec chlebowy właśnie rozpalam - cieplej będzie i cosik ciekawego także się na ciepło zrobi, może łosoś. Pozdrawiam Jak to jak, wędzimy wędzimy na razie się pekluje tylko nie mam takiej fajnej wędzarni;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.