Gość Janu*** 12.07.2016 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Kuchnia oraz blat kuchenny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janu*** 01.08.2016 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janu*** 01.08.2016 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janu*** 01.08.2016 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 01.08.2016 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 [ATTACH=CONFIG]362829[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]362830[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]362831[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]362832[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]362833[/ATTACH] Daj dzieciom farbki i pozwól im na odrobinę fantazji. "Elewacja" jest martwa, w środku też bez życia. Wygląda to jak gotowa kolorowanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 01.08.2016 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Bardzo ładnie ! I działa... Kiełbasa wygląda smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janu*** 01.08.2016 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Daj dzieciom farbki i pozwól im na odrobinę fantazji. "Elewacja" jest martwa, w środku też bez życia. Wygląda to jak gotowa kolorowanka. No cóż jak ma się ubogą wyobraźnię to i cały świat szary. Kompleks dosycha i za jakieś dwa tyg. otrzyma barwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dbx 01.08.2016 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 No cóż jak ma się ubogą wyobraźnię to i cały świat szary. Kompleks dosycha i za jakieś dwa tyg. otrzyma barwy W zasadzie, każde poprzednie zdjęcie ścian, jest "bez wyobraźni" i szare. A wystarczyło rzec, że temat jest jeszcze do dokończenia, ale, jak wolisz przysrywać, to widać, że tak lubisz. Pytanie, co to daje ? Bo tak, lubi to tutaj jeszcze paru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 01.08.2016 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Bardzo ładnie ! I działa... Kiełbasa wygląda smakowicie i mnie się kiełbasa bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janu*** 01.08.2016 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 W zasadzie, każde poprzednie zdjęcie ścian, jest "bez wyobraźni" i szare. A wystarczyło rzec, że temat jest jeszcze do dokończenia, ale, jak wolisz przysrywać, to widać, że tak lubisz. Pytanie, co to daje ? Bo tak, lubi to tutaj jeszcze paru Dbx bez obrazy... jeśli tak piszesz to znaczy że za wiele wyobraźni się nie ma stwierdzam i nie dosrywam. Przepraszam jeśli Cię uraziłem. wrzuciłem juz wiele zdjęć nie wybarwionych i sądziłem że to uwzględnisz że jeszcze do wybarwienia ;( Za jakis czas wrzucę juz wybarwione. Dzis dosycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.08.2016 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Witam. ciekawie sobie to wykombinowali. http://images76.fotosik.pl/816/a7f850eb6c7eb43c.jpg obok maja ruszt na drobne kawałki, a na prezentowanym robią szaszłyki ,kurczaki.Palenisko pod dziwnym kątem z małą ilością węgla.Rożen obracany,tłuszcz skapuje do talerzyków, wlewają go do miski by ponownie polać np. kurczaka.Szamot po bokach i pod żeliwną blachą.Mało paliwa ,a gorąc bije na odległość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 11.09.2016 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2016 Witam, Czy warto kupić rozbiórkową ceglę szamotową ? Sprzedawca informuje że jest to cegła z rozbiórki pieców hutniczych i jest "wysokorzemowa"... Czy warto się taką cegłą zainteresować?, ma ona być przeznaczona do wyłożenia paleniska wędzarni/pieca chlebowego. Prosze o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 11.09.2016 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2016 komory wędzarni nie buduje się z szamotu - masz wędzić, a nie akumulować i przypalać a z cegłą to pewnie zależy z której części pieca była, ale jak wysokoglinowa to pewnie jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 11.09.2016 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2016 Kominiarzu, dzięki za info, nie chodzi mi o wyłożenie komory wędzarniczej , tego nie napisałem.Chodzi o wyłożenie paleniska pieca chlebowego i pewnie też paleniska połączonego z komorą wędzarni.Piszesz o zawartości glinu, ja usłyszałem natomiast że cegła ta ma wysoką zawartość krzemu....Ufam jednak że fakt ten jest na plus dla tej szamotki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNTE 12.09.2016 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Stara cegła szamotowa zazwyczaj jest już wyeksploatowana - sypie się, pęka. Na ponowne użycie nadaje się tylko część i to tylko do miejsc mniej wrażliwych na temp. Nikomu nie postawiłbym pieca chlebowego z cegły rozbiórkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 12.09.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Cegła do przemysłu zapewne charakteryzuje się o wiele większą mechaniką ponieważ ma dużą zawartość Al2O2 - tlenku glinu. Pewnie, że trzeba taką cegłę przed zakupem obejrzeć, palnąć młotkiem, sprawdzić czy nie dopadła jej korozja. Są partie w piecach przemysłowych gdzie cegła nie jest bezpośrednio narażona na dużą temperaturę. Może się tak zdarzyć, że to porządny materiał, który przeżyje szamot marketowy - a może się także zdarzyć, że to syf nasiąknięty cholera wie czym. Nieraz skórka za wyprawkę. Na piec potrzebujesz ze 150 sztuk prostki, z 8 oporów i z 60 klinów i trochę wyrobionej gliny - przelicz i sam zdecyduj czy to się opłaca. A tak poza tym piec chlebowy tylko w części buduje się z prostki - cegły. Resztę to kliny, opory itd. Wszystko na cieniutką fugę z naturalnej gliny - czym cieniej tym lepiej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 13.09.2016 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Witam, Czy warto kupić rozbiórkową ceglę szamotową ? Sprzedawca informuje że jest to cegła z rozbiórki pieców hutniczych i jest "wysokorzemowa"... Czy warto się taką cegłą zainteresować?, ma ona być przeznaczona do wyłożenia paleniska wędzarni/pieca chlebowego. Prosze o opinię. Jeżeli to jest cegła "wysokokrzemowa", to nie nadaje się do właściwie żadnych zastosowań dotyczących pieców domowych. Nie ma właściwie takiego terminu - używa się słowa "krzemionkowa". Chyba, że to jakieś przekłamanie na linii i chodziło o wysokoglinową - wtedy tak. To jest bardziej prawdopodobne, bo wyrobów krzemionkowych używa się w hutnictwie, ale najczęściej w hutnictwie szkła i w koksowniach. Jeżeli w odlewnictwie lub hutnictwie "żelaznym", to musi to być bardzo stare. Krzemionkową cegłę poznaje się po tym, że jest dość lekka (zauważalnie lżejsza od wysokoglinowej) i ma lekko oliwkowy odcień. Używana cegła przemysłowa może rzeczywiście tak "walić siarą", że uprzykrzy życie. Może też mieć, delikatnie mówiąc, lekko podniesiony poziom promieniowania. Cegła ogniotrwała z rozbiórek traktowana jest przez przepisy jako odpad niebezpieczny i na utylizację (którą jest też ponowne stosowanie) trzeba mieć odpowiednie zezwolenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janu*** 18.09.2016 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Wedzarnia, grill, kominek, piec chlebowy oraz kuchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janu*** 18.09.2016 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 .cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janu*** 18.09.2016 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.