Gość Janu*** 18.09.2016 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janu*** 18.09.2016 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 18.09.2016 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Panie Januszu ....... szczęka mi opadła i nie wiem czy ją znajdę Kawał pięknej roboty . Zazdroszczę właścicielowi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janu*** 05.10.2016 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Panie Januszu ....... szczęka mi opadła i nie wiem czy ją znajdę Kawał pięknej roboty . Zazdroszczę właścicielowi . Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janu*** 05.10.2016 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janu*** 05.10.2016 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janu*** 05.10.2016 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 06.10.2016 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Jeżeli to jest cegła "wysokokrzemowa", to nie nadaje się do właściwie żadnych zastosowań dotyczących pieców domowych. Nie ma właściwie takiego terminu - używa się słowa "krzemionkowa". Chyba, że to jakieś przekłamanie na linii i chodziło o wysokoglinową - wtedy tak. To jest bardziej prawdopodobne, bo wyrobów krzemionkowych używa się w hutnictwie, ale najczęściej w hutnictwie szkła i w koksowniach. Jeżeli w odlewnictwie lub hutnictwie "żelaznym", to musi to być bardzo stare. Krzemionkową cegłę poznaje się po tym, że jest dość lekka (zauważalnie lżejsza od wysokoglinowej) i ma lekko oliwkowy odcień. Używana cegła przemysłowa może rzeczywiście tak "walić siarą", że uprzykrzy życie. Może też mieć, delikatnie mówiąc, lekko podniesiony poziom promieniowania. Cegła ogniotrwała z rozbiórek traktowana jest przez przepisy jako odpad niebezpieczny i na utylizację (którą jest też ponowne stosowanie) trzeba mieć odpowiednie zezwolenia. Pozdrawiam Panowie dziękuję za Wasze podpowiedzi. Dałem sobie oczywiście spokój z tą cegłą rozbiórkową.... Pochodzi ona z pieców z huty szkła. Tak przy okazji podpowiecie która szamotka jest dobra/ naj? Producent, skład budowlany, marka.Czy ta z LM,Casto jest ok? Z góry dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janu*** 09.10.2016 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janu*** 09.10.2016 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janu*** 09.10.2016 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janu*** 09.10.2016 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janu*** 13.10.2016 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janu*** 13.10.2016 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.10.2016 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Normalnie bardzo ładne - chylę czoła za taki detal - kurcze....niespotykane !!! Podziwiam i dzięki za inspiracje Panie Januszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janu*** 15.10.2016 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janu*** 15.10.2016 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janu*** 17.10.2016 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Jeśli ktoś ma czas i ochotę to zapraszam do obejrzenia budowli z bliska jak również wypić ze mną kawę ... Zapraszam. Okolice Gdańska i Nowego Dworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 21.10.2016 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Panowie witam, zrobiłem wędzarnię wg tego projektu http://wyrobydomowe.blox.pl/2012/05/Wedzarnia-z-paleniskiem-bezposrednim.html , dziś pierwsze odpalenie i zaskoczenie na minus , pomijam fakt zbyt wysokiej temperatury ok 80 st (nieszczelne drzwiczki paleniska ) poprawi się , ale martwi mnie najbardziej brak zapachu wędzenia i samych wędlin , wędziłem ściętymi jabłoniami tylko i wyłącznie , czy jabłoń wydziela tak mało zapachu ? czym wy wędzicie . moje smakuje jak by upieczone i bez zapachu , jestem zdegustowany ale to początek a zabawa musi trwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Janu*** 22.10.2016 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Panowie witam, zrobiłem wędzarnię wg tego projektu http://wyrobydomowe.blox.pl/2012/05/Wedzarnia-z-paleniskiem-bezposrednim.html , dziś pierwsze odpalenie i zaskoczenie na minus , pomijam fakt zbyt wysokiej temperatury ok 80 st (nieszczelne drzwiczki paleniska ) poprawi się , ale martwi mnie najbardziej brak zapachu wędzenia i samych wędlin , wędziłem ściętymi jabłoniami tylko i wyłącznie , czy jabłoń wydziela tak mało zapachu ? czym wy wędzicie . moje smakuje jak by upieczone i bez zapachu , jestem zdegustowany ale to początek a zabawa musi trwać Wrzuć zdjęcia.. sądzę ze przyczyna jest brak wiedzy i umiejętności. Wędzarnia z paleniskiem bezpośrednim wędzi bezproblemowo. Ale jak z wszystkim...praktyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.