Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płytki drewnopodobne w połączeniu z parkietem? - prośba o radę

BeataiMarcin

Recommended Posts

Miszaki, zniszczone drewno nie w każdym wnętrzu wygląda dobrze. Do nowoczesnych, minimalistycznych wnętrz lepiej pasują nienaruszone płytki lub idealnie zadbane drewno, a do drewnianych czy urządzonych w stylu retro domków drewniane podłogi nadgryzione przez ząb czasu. Każdy wybiera to, co lubi. Tyle w temacie.

Otóż to.

Chodzi mi o jedynie ideę. Może mam hopla na tym punkcie, to fakt, ale po prostu dziwią mnie ludzie, których dziwi (sic!) fakt, że naturalne materiały których użyli, szybciej się niszczą od tym "imitowanych". To tyle z mojej strony. Pozdrawiam.

• 2 years później...
hej mam ten sam problem - tylko ja chcę połączyć drewnopodobne płytki z panelami z wzorem parkietu. I u mnie na odwrót - jasna płytka i miejscami dość ciemny dekor na panelach. Płytki chcę dać w kuchni otwartej na pokój i w przedpokoju który też łączy się z pokojem gdzie będą panele...no i się zastanawiam czy to nie będzie się gryzło...planowałam jasny gres ale te drewnopodobne płytki strasznie mi spasowały na podłogę do łazienki (a chcemy żeby w łazience i przedpokoju na podłodze było to samo...no więc trochę to skomplikowane:D ale najlepiej jak na podłogach gdzie mają być płytki będą te same płytki a na reszcie panele...:):)

• 6 months później...
To jak najlepiej połączyć płytki drewnopodobne z panelami, żeby to się nie gryzło? Mają być w całkiem różnych kolorach i ułożone w drugą stronę? Oczywiście nie chodzi mi o to, czy płytki będą wyglądać jak imitacja drewna, czy nie, bo to osobna sprawa, ale właśnie jak to połączyć?