tosia125 28.05.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 tez jestem takiego zdania, w dziecka pokoju musi byc wiele rzeczy: kacik do spania z łóżkiem biurko do odrabiania lekcji i miejsce do zabawy lub rozwijania zainteresowan.. nazwijmy to w zaleznosci od wieku wiec ja bym wybrała mniejsza sypialnie.. a dzieciecy wiekszy.. a mala sypialnia to moze i dobrze.. maz sie przytuli i doceni.. nie bedzie marudzil.. swoja droga wiesz jak czasem z facetami trzeba ich naprowadzic na cos, ze niby oni wymyslili.. wiec powiedz mu: pogadajmy o tej sypialni i wybierzmy najjlepsze rozwiazanie, a pozniej sypnij wiecej argumentow za duzym pokojem dla dziecka i sam dojdzie do tego ze to lepszy pomysl niz sypalnia tylko sie nie upieraj przy swojej wersji (daj mu wybór ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 28.05.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 oj nie wiedzialam ze ten jezyk taki brzydki wyjdzie... chciałam taki z uśmieszkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 28.05.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Mamy dużą sypialnie z garderobą, myślę że u nas jest to rewelacyjne rozwiązanie, bo jeszcze dzieci nie mamy, a jak będą małe to mam miejsce żeby wstawić łóżeczko dla dziecka, przewijak i jakąś komodę na najpotrzebniejsze rzeczy. Po kilku miesiącach dziecko "wyleci" do swojego pokoju i jestem zdania mały pokój, mały syf.Z drugiej strony te małe pokoje nie są takie małe, jeden ma 16m2, drugi - 18,5m2. A sypialnia ma 21,5m2 i do tego garderoba 13,5 m2 - która też mogłaby być pokojem - no ale sypialnia musiałby być przechodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 28.05.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Na etapie budowy zadecydowaliśmy że największą sypialnię/pokój dostanie synek. My mamy 12-metrową sypialnie z wielką szafą we wnęce i w 100 % nam to wystarcza. Za to syn ma swoje ogromne królestwo na 18 metrach. Rośnie, za rok pójdzie do szkoły - przeniesie się do mniejszego pokoju, a dzidzia która jest w moim brzuchu będzie miała jego pokój. To jest optymalne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 28.05.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Zależy, jak "mała" jest ta sypialnia dla dziecka, bo jeśli ma powyżej + -12 m2 to w zupełności wystarczy . W końcu sypialnia rodziców jest dla dwóch osób, nie jednej i jeśli w domu nie ma osobnej garderoby, trzeba w niej postawić szafy, które wszystko zmieszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.05.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Na etapie budowy zadecydowaliśmy że największą sypialnię/pokój dostanie synek. My mamy 12-metrową sypialnie z wielką szafą we wnęce i w 100 % nam to wystarcza. Za to syn ma swoje ogromne królestwo na 18 metrach. Rośnie, za rok pójdzie do szkoły - przeniesie się do mniejszego pokoju, a dzidzia która jest w moim brzuchu będzie miała jego pokój. To jest optymalne rozwiązanie. Dla mnie to rozwiązanie jest koszmarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.05.2010 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Zwłaszcza, że "dzidzia" nie potrzebuje dużego metrażu przez kilka lat, a dorastający nastolatek, owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 29.05.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Jak dla mnie większa lepsza.Przez 5 lat miałam sypialnie na 21m2 (REWELACJA) , teraz mam 12m2 i bardzo ubolewam.Zdecydowanie polecam duzą sypialnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 29.05.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Dla mnie to rozwiązanie jest koszmarne Najlepsza metoda na to aby brat "znienawidził" swoją nową siostrę lub brata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 01.06.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Dla mnie to rozwiązanie jest koszmarne malka, iza gabora Dlaczego tak uważacie? Czyżbyśmy źle planowali z tymi pokojami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 02.06.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 malka, iza gabora Dlaczego tak uważacie? Czyżbyśmy źle planowali z tymi pokojami? Nie znam Waszego dziecka ale podejrzewam,że jak każde/y,on również niechętnie oddaje swój pokój(czy inną,własna rzecz),do którego/ej zdążył się już przyzwyczaić.A tym bardziej nie powinno się robić tego ze względu na prawdopodobieństwo zazdrości starszego dziecka o młodszego członka rodziny,który (przynajmniej w początkowym okresie) i tak zawładnie sobie już "jego" mamę i tatę a nawet dziadków.Dodam,że starsze dzieci powinny mieć większe pokoje chociażby ze względów gabarytów własnych,ilości sprzętów ( oprócz miejsca zabaw,biurko do odrabiania lekcji),a także ilości czasu spędzanego w danym pomieszczeniu.Dziecko do ok.5-go roku życia i tak bawi się pod naszymi "nogami"(choć są wyjątki),natomiast 6-cio i wyżej latek więcej już czasu chce spędzać w swoim "królestwie".Oczywiście to Wasz wybór,i tak jak pisałam wyżej-moja córka z premedytacją wybrała sobie najmniejszy pokój,pomimo tego,że jest starsza (ale ona była już wtedy właściwie dorosła a jej brat niepełnosprawny).Nikt jej nie nakłaniał jednak ani nie stawiał przed faktem dokonanym.Pozdrawiam i życzę udanego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 02.06.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 malka, iza gabora Dlaczego tak uważacie? Czyżbyśmy źle planowali z tymi pokojami? Iza powiedziała juz wszystko Co prawda każde dziecko jest inne , natomiast zadne nie zniesie "utraty" rodziców i swojego "królestwa" jednocześnie. To dość czytelny komunikat dla starszaka "teraz maleństwo jest ważniejsze, będę mu poświęcac dużo czasu (co akurat jest oczywiste), a ty oddasz mu swój pokój (co juz nie jest zrozumiałe, a napewno bolesne) Co innego, jeśli jest to decyzja dziecka,wtedy nie ma co polemizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.06.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 (edytowane) Moja sypialnia była duża. Jakieś 30 mkw na planach + 10 zagarniętego bez sensu pustego miejsca na antresoli.. Od razu wiedziałam, że muszę ją "przyciąć", bo nie lubię takich dużych sypialni. Więc wrzuciłam do niej małżeńską łazienkę, garderobę (w tym antresolowym miejscu) i saunę. I teraz jest ok. Dzieci mają po 19 metrów - wygląda, że im starcza. Edytowane 2 Czerwca 2010 przez Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.07.2010 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 U nas, zeby nikt nie był poszkodowany wszystkie sypialnie były podobne (na etapie wczesnego projektu) - wszystkie miały około 17-19m powierzchni uzytkowej. Jednak po wstepnej euforii postanowiliśmy "ciąć" troche metry, pozostało tak: pokoje córek 19,5/16 użytk, 18,5/15 uzytk, pokój syna 17/14 użytk i nasza sypialnia 17/11,5 uzytkowej. Dodatkowo przy każdej sypialni garderoba.Myśle, ze będzie OK.Generalnie wyznaję zasadę, że wiekszy pokój dla dziecka.Chyba, ze jak w przypadku Nefer - dzieci maja wystarczająco duze pokoje, wtedy rodzice mogą mieć swój mini-apartament.Ale to tylko moje zdanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusza 15.05.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Mąż upiera się przy dużej sypialni - przynajmniej 25 m2. Ja uważam, że wystarczy 10 - 15 m2. Z zaoszczędzonych 10 m2 mogę zrobić pokój gościnny. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 15.05.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Nie bardzo rozumiem pokój gościnny o wielkości 10 m2, ale uważam, że sypialnia nie musi być duża. Ja mam malutką, ale będzie w niej tylko łóżko, stoliki nocne i ewentualnie komoda, bo obok mam sporą garderobę .... jeżeli zamierzasz mieć w sypialni np wielką szafę, to zostawiłabym nieco więcej miejsca ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 15.05.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 ja mam 13 m2 i w niej duże łóżko, garderobę a także miejsce na komodę (jak uzbieram) i stoliki nocne (jak znajdę ideał i nań zarobię ) Obecnie uważam, że mogłam przedłużyć łazienkę kosztem 30-40 cm szerokości mojej sypialni, bo miejsca jest bardzo dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 15.05.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Ja mam 11 m2 i jest trochę za mało - szafa 150, łóżko 160 (zastanawiam się nad wymianą na 140), 2 szafki nocne i finito. Nic więcej nie wejdzie. Jakbym miała możliwość wyboru, wolałabym większą - może nie 25, ale z 18-20... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 15.05.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Rusza, Sypialnia 15mkw. tak, jeśli nie planujecie w niej (potężnej) szafy Na podwójne łózko, szafki, fotel i komodę/toaletkę w zupełności wystarczy Anulku2005, pokój gościnny = sypialnia dla gościa zapewne, a wtedy 10mkw. wystarczy na łóżko, szafkę i komodę - vide Darcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 15.05.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Ło matko - ale mnie zakręciło - jakoś mi się skojarzyło, że pokój gościnny to taki do przyjmowania gości Na pokój sypialny dla gościa 10m2 to ja rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts