grzeniu666 19.05.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 (edytowane) Chciałem prosić o uwagi i krytykę dot. mojej kanalizy. W projekcie postanowiłem jednak dodać małą łazieneczkę na piętrze (lewym, zaznaczyłem na żółto), a poza tym nie bardzo podoba mi się kilka miejsc które zrobił sanitarny - chodzi głównie o przerywanie przegród międzymieszkaniowych (to dwulokalowiec, zaznaczyłem na parterze zieloną przerywaną linią, pilnuję izolacji akustycznej). Na rysunkach czerwone linie to stan w projekcie, a niebieskie to moje zmiany. Pełne kółka to piony do dachu (napowietrzenia). Po pierwsze nie podoba mi się że w miejscu 2 pion przechodzi na piętrze na środku ściany. Zakładając że dodam pion w miejscu 1 może zrobić drugi w punkcie 3 (na parterze z zabudowy przechodziłby do wiatrołapu i dalej w górę, wypadałby na piętrze w rogu pokoju najpewniej w szafie). W punkcie 2 na parterze z prawej łazienki odpływ (bezbrodzikowy) z prysznica idzie do pionu, ale tutaj myślę idąc w wylewce pomiędzy łazienkami i do zabudowy w łazience lewej dobra izolacja (akustyczna) powinna być? W punkcie 4 i 5 gościu walnął wejście w ziemię w murze konstrukcyjnym to chyba taki skrót myślowy, ma wypaść przy ścianie (od prawej) ? Tutaj odpływ z kuchni do kotłowni myślę dobrze zaizoluję (znów - akustyka). W punkcie 5 - czy wywiewka do dachu konieczna? Pewnie tak, ale to fi75 więc myślę że na piętrze schowam w murze (mur 18cm). Niżej rysunki, parteru “przed” i “po”, podobnie piętro. Będę wdzięczny za uwagi. Edytowane 19 Maja 2011 przez grzeniu666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts