bladyy78 14.06.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Większość domów co ma problem z wysoką temp. na poddaszu ma albo za słabo docieplony dach albo niechlujnie ułożona wełnę i dlatego poddasze się nagrzewa u mnie w domu dwa okna dachowe a w środku temperatura w tym roku jeszcze nie przekroczyła 22*C. Na dachu czarna blacho-dachówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.06.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Od której strony masz te okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 14.06.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 jedno południowy wschód, drugie zachód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 15.06.2011 04:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 a blachodachowka na deskowaniu i pustka powietrzna miedzy welna a deskowaniem? Czarna blacha odbija swiatlo sloneczne, nie na darmo beduini w Afryce chodza ubrani na czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 15.06.2011 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 a blachodachowka na deskowaniu i pustka powietrzna miedzy welna a deskowaniem? Czarna blacha odbija swiatlo sloneczne, nie na darmo beduini w Afryce chodza ubrani na czarno. [ATTACH=CONFIG]61155[/ATTACH] Widać nie wszyscy o tym wiedzą : http://republika.pl/blog_pi_3449441/3994687/tr/pustynia_-_domino.jpg http://www.cortinastelle.it/eclissi/fotoegitto/beduini03.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 15.06.2011 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Większość domów co ma problem z wysoką temp. na poddaszu ma albo za słabo docieplony dach albo niechlujnie ułożona wełnę i dlatego poddasze się nagrzewa u mnie w domu dwa okna dachowe a w środku temperatura w tym roku jeszcze nie przekroczyła 22*C. Na dachu czarna blacho-dachówka. I tu sie mylisz. Ja na strychu (czyli najwyzszy punkt), gdzie nie mam ani jednej polaciowki oczywiscie, a welny mam dwa razy mniej niz w domu, mam nizsza temperature niz w domu. Bo tam mam 8 polaciowek. I tyle. Gadanie o niechljnie poloznej welnie moze jest prawda tylko u kogos, kto zamiast welny ma powciskane uszki od piwa. U kazdego innego to bedzie wina okien. Sam zreszta napisales, ze masz mala temperature - bo nie masz okien a nie dlatego, ze jako jedyny maz dobrze polozona welne. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 15.06.2011 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 a blachodachowka na deskowaniu i pustka powietrzna miedzy welna a deskowaniem? Czarna blacha odbija swiatlo sloneczne, nie na darmo beduini w Afryce chodza ubrani na czarno. [ATTACH=CONFIG]61155[/ATTACH] Czyżby jakieś rewolucje w fizyce ? I ja nic nie wiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 15.06.2011 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Jak nie mam okien? Pisze że mam dwa okna w dachu i akurat w tych pokojach mam termometry. Jak masz po kilka okien dachowych na pokój to mogę zrozumieć że masz wysokie temp. ale jak jedno dachowe na pokój to na pewno nie jest tego powodem. Jak sobie wełnę sam okładałeś to możesz być pewny że masz ja dobrze ułożoną, ale jak to robiła jakaś firma to już tej pewności nie ma. U znajomych bez żadnych okien w dachu na poddaszu jest ukrop, ale ma 12 czy 15 cm wełny w dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.06.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 jedno południowy wschód, drugie zachód. No to jestem blady:). Czyli my wszyscy to mamy źle wełnę położoną i nie jest to wina okien:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 15.06.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Nie jesteś blady tylko jesteś czerwony . Blady to ja jestem bo w domu mam chłodek a nie skwar:). Tak na marginesie ilu was tu jest co mają takie problemy zaledwie kilka osób wiec chyba to o czymś świadczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.06.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Posłuchaj blada twarzo, tu mówi wódź Apaczów:D Nie miałem markiz, słońce napindalało przez okna że się szło oparzyć. Założyłem markizy, problem zniknął. Na dachu mam 25cm wełny. 15 wzdłuż krokiew i 10 w poprzek. Porządna wełna, żaden badziew. Dachówka ceramiczna. Nadal twierdzisz że to nie okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 15.06.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 to znowu ja;)wydaje się mi że tym złotym środkiem zaradczym będzie rodzaj gęstej ciemnej moskitiery zakładany na zewnątrz okien w okresie letnim.oczywiście mówimy o domach już wybudowanych i wykończonych gdzie było by problematyczne zamontowanie rolet zewnętrznych;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew01 15.06.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Liwko, czy mógłbyś zapodać linka do tych markiz które założyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.06.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 http://www.fakro.pl/akcesoria_zewnetrzne/markizy.phphttp://allegro.pl/markiza-zewnetrzna-fakro-amz-ii-78x140-oryginal-i1654360621.html Każdy producent okien ma je w swojej ofercie. Zrobiło się gorąco to skubane podrożały, ja je kupowałem rok temu po 170zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 15.06.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 no ale z oknami pionowymi ( znaczy się normalnymi) od wschodu i zachodu trzeba pokombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.06.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 no ale z oknami pionowymi ( znaczy się normalnymi) od wschodu i zachodu trzeba pokombinować Można białkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 15.06.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Można białkować już widzę minę mojej żony jak by to zobaczyła:D wystarczy że ostatnio latałem z folią reflex po domu:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.06.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Ogólnie od strony południowej najlepsze są odpowiedniej długości okapy. Latem gdy słońce wysoko nie wchodzi nam ono do domu, za to zimą gdy nisko wspomaga ogrzewanie. Od strony wschodniej i zachodniej chyba najlepiej wypadają rolety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 15.06.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Ogólnie od strony południowej najlepsze są odpowiedniej długości okapy. Latem gdy słońce wysoko nie wchodzi nam ono do domu, za to zimą gdy nisko wspomaga ogrzewanie. Od strony wschodniej i zachodniej chyba najlepiej wypadają rolety. ja akurat od południa to mam wielką ślepą ścianę (dom na granicy działki) tak że zacienianie samo się rozwiązało, a na okres przejściowy i zimę to mam w planie zrobić na niej wielki kolektor powietrzny i dogrzewać przez wentylacje mechaniczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.06.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 ja akurat od południa to mam wielką ślepą ścianę (dom na granicy działki) tak że zacienianie samo się rozwiązało, a na okres przejściowy i zimę to mam w planie zrobić na niej wielki kolektor powietrzny i dogrzewać przez wentylacje mechaniczną. Jesienią i zimą raczej marnie będzie ja wspomagał, zbyt mało dni słonecznych. Jedynie wiosną może być z niego jakaś korzyść, ale wiosną ten okres trwa krócej i raczej trzeba spowalniać to nagrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts