szczukot 23.05.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 WitamNie podoba mi sie mocno nagrzewajace sie poddasze w domku. W taka pogode jak teraz to mam na gorze po 26 st. Powyzej jest strych, i tam jest kilka stopni nizej. Strych ocieplony 10 czy 15 cm welny. Poddasze to juz chyba 30 cm. Na strychu brak okien. Na poddaszu z 10 polaciowek i kilka pionowych. Pionowe - szyby 4 warstwowe. Polaciowki Fakro - podwojne szyby.Wniosek jest raczej oczywisty - cieplo wnika mi przez te polaciowki. Co mozna zrobic ?1) roleta wewnetrzna w pelni zaciemniajaca - chyba najtaniej i najgorszy efekt ?2) wymiana pakietow szybowych napotrojne (mozna tak ?) - drogo i efekt sredni3) roleta zewnetrzna - drogo i efekt najlepszy.Czy dobrze to rozwazylem ? Co byscie zrobili ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k62 23.05.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Zobacz temathttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?180004-co-zrobić-aby-dom-się-nie-nagrzewał&p=4737069&viewfull=1#post4737069 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts