Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wybieram się w sobotę do Poznania aby pooglądać, zainspirować się, wyszperać sobie fajne mebelki/gadżety wnętrzarskie do kupienia niekoniecznie już. (Domek się buduje, będziemy meblować latem).

Docelowym punktem jest Ikea, ale chciałabym odwiedzić jeszcze kilka miejsc z wyposażeniem domu. Planuję Zara Home (gdzie?)

Chciałabym odwiedzić sklep w którym są sprzedawane produkty Belldeco w dużej ilości rodzajów - w tym meble (gdzie???)

Może jakąś fajny sklep ze starociami, galerię z mebelkami/dodatkami?

Czy możecie jeszcze coś mi polecić?

Byłabym wdzięczna też za podpowiedź, gdzie w Poznaniu mogę obejrzeć w jednym miejscu więszość modeli różnych sprzetów AGD (wybieramy lodówkę, pralkę itp). Z lodówek interesują mnie głównie te typu French Door. Muszę pomacać i zajrzeć do środka...

Bardzo liczę na Waszą pomoc!!!

• Odpowiedzi 63
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

POZNAŃ

Zara Home jest w Starym Browarze, można zajrzeć do Home&You w Galerii Malta i CH Plaza (w Plazie też jest Almi Decor). Meble znajdziesz w Mieście Wnętrz na ul. Serbskiej i salonie Meble Polskie (też na Serbskiej). Polecam tez bardzo klimatyczny sklepik Prowansja Decor na ul. Obornickiej (nie pamiętam numeru), tu ich aukcje na allegro: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=13391313

POZNAŃ

Zara Home i Almi Decor oraz kilka innych sklepów - Stary Browar na Półwiejskiej:

http://starybrowar5050.com/sklepy/branze/2

sklepy bardziej "dizajnerskie" - Noti na Nowowiejskiego

http://www.noti.pl/

oraz Galeria Domino na Wielkiej (obok Starego Rynku... bo na Stary tez wlecicie chyba?? :D )

http://galeriadomino.blox.pl/html

w Galerii Malta są:

Almi Decor, Home&You

http://www.galeriamalta.pl/strefa-marek-wyposazenie-elektronika-i-multimedia,almi-decor.html

w CH Plaza dodatkowo oprócz ww. jest Duka i Flo:

http://www.poznanplaza.pl/poznan/sklepy/wystroj_wnetrz

no i potem typowo meblowe - Ikea, Miasto Wnętrz na Serbskiej, Arkada na Obornickiej lub Polskie Meble na Solidarności.

ogólnie zaczęłabym od Browaru i Plazy.

miłych zakupów.

POZNAŃ

Chciałabym odwiedzić sklep w którym są sprzedawane produkty Belldeco w dużej ilości rodzajów - w tym meble (gdzie???)

aha - Belldeco pod Poznaniem w Owińskach - Centrum Ogrodnicze Prima Flora. ale oni tak znowu dużo mebli tam nie mają. ale gadżetów sporo...

Belldeco ma siedzibę w Plewiskach pod Poznaniem, ale tam CHYBA sprzedaży nie prowadzą (przynajmniej ja nic o tym nie wiem... : ) )

i jeszcze w moim kierunku na Wrocław przed Komornikami są 2 typowo meblowe centra handlowe, ale dawno nie byłam, więc nie wiem...

w sobotę (co druga) w Starej Rzeźni jest targ staroci, ale drożyzna jak jasna cholera...

• 5 months później...

POZNAŃ

Chciałabym dopytać o aktualność powyższych informacji. Będę jechała do Poznania rozejrzeć się za meblami: łóżko, sofy, stół, krzesła, raczej klasyczne, komody i oświetleniem - gdzie mogę znaleźć coś fajnego? Monah, czy warto jechać do Swarzędza? Ew. gdzie warto a gdzie nie? Będę jechała z Wrocławia więc sieciówki Almi, Home&you etc. mnie nie interesuja. Czy w Zara Home są meble czy jedynie dodatki? Nie szukam mebli kosmicznie drogich ani tanich - taka średnia półka, ceny jak w Almi są do zaakceptowania. No i bardzo chciałabym upolować jakieś fajne lampy - nie z marketu, bo te kupiłam u siebie. Będę wszystkim wdzięczna za wskazówki.

POZNAŃ

skibusia, informacje aktualne.

w Swarzędzu w ETC dawno nie byłam, ale parę fajnych sklepów tam jest/było z tego co pamiętam.

jeżeli jedziesz w Wrocławia, to po drodze w Komornikach/na wlotówce do Poznania masz dwa centra meblowe po drodze - Top Shopping (sporo sklepów, choć nie wiem, jak oferta, bo dawno nie byłam - np. Ludwik Styl skoro klasyków szukasz) i dalej CWW Centrum Wyposażenia Wnętrz (mniej sklepów, ale np. Inne Meble - świeeeeeeeeeeeeeeeeetne lampy ;) ) - jak już jedziecie, to szkoda byłoby nie zahaczyć.

klasyczne lub kolonialne meble znajdziecie też w centrach meblowych na Solidarności (Polskie Meble) i Obornickiej (Arkada).

tylko kurna czy znajdziesz coś innego, niż we Wrocławiu, to nie wiem :)

a we Wrocku masz np. Belbazaar - nie Twój klimat? piękne meble z drewna mają.

a co do Zary Home - tylko dodatki, mały salon.

POZNAŃ

Chciałabym dopytać o aktualność powyższych informacji. Będę jechała do Poznania rozejrzeć się za meblami: łóżko, sofy, stół, krzesła, raczej klasyczne, komody i oświetleniem - gdzie mogę znaleźć coś fajnego? Monah, czy warto jechać do Swarzędza? Ew. gdzie warto a gdzie nie? Będę jechała z Wrocławia więc sieciówki Almi, Home&you etc. mnie nie interesuja. Czy w Zara Home są meble czy jedynie dodatki? Nie szukam mebli kosmicznie drogich ani tanich - taka średnia półka, ceny jak w Almi są do zaakceptowania. No i bardzo chciałabym upolować jakieś fajne lampy - nie z marketu, bo te kupiłam u siebie. Będę wszystkim wdzięczna za wskazówki.

Po lampy (Azzardo) oraz meble można zajrzeć do Torino Design na Klenowskiej (obok Ikei). Jeżeli chodzi o ETC w Swarzędzu, to coś tam jest, ale dokładnie to samo w Polskich Meblach na Al. Solidarności (te same sklepy, powiększona oferta), więc jak już jechać, to do jednego z nich (osobiście wybrałabym jednak Polskie Meble).

POZNAŃ

ano są. kupowałam tam nawet jakieś drobiazgi (niestety tylko drobiazgi :D)

jeden nie pamiętam jak się nazywa (meganadęty pan), drugi to Ipnotic Concept Store (megamiła pani). a pomiędzy nimi Bibelou.

w Ipnotic znajdzie się Vitra, Magis, Seletti, Starck, ale także np. dywany polskiego teamu Moho. i zamawiać można u nich.

Edytowane przez monah

POZNAŃ

Dzięki dziewczyny za odzew. Będę miała na początku maja pracowity weekend, bo chcę jeszcze wstąpić do Czacza. Jeśli coś jeszcze bajeranckiego wymyślicie, to jestem chętna. Szkoda, że w Zara Home mają tak mało...:-( Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie salonów w Poznaniu i okolicach. Luby wyszukał, że gdzieś (chyba w Swarzędzu) sprzedają amerykańskie kanapy. Czy ktokolwiek wie o jaki sklep chodzi? Czy ktoś widział je -warto jechać, czy tylko to taka szumna nazwa? No i o jeszcze kilka miejsc z ładnymi lampkami - najlepiej kinkietami poproszę. aha, a kiedy odbywają się targi staroci w poznaniu- te w starej rzeźni? Warto iść?

• 5 weeks później...