azalka 07.10.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Wybieram się w sobotę do Poznania aby pooglądać, zainspirować się, wyszperać sobie fajne mebelki/gadżety wnętrzarskie do kupienia niekoniecznie już. (Domek się buduje, będziemy meblować latem).Docelowym punktem jest Ikea, ale chciałabym odwiedzić jeszcze kilka miejsc z wyposażeniem domu. Planuję Zara Home (gdzie?)Chciałabym odwiedzić sklep w którym są sprzedawane produkty Belldeco w dużej ilości rodzajów - w tym meble (gdzie???)Może jakąś fajny sklep ze starociami, galerię z mebelkami/dodatkami?Czy możecie jeszcze coś mi polecić?Byłabym wdzięczna też za podpowiedź, gdzie w Poznaniu mogę obejrzeć w jednym miejscu więszość modeli różnych sprzetów AGD (wybieramy lodówkę, pralkę itp). Z lodówek interesują mnie głównie te typu French Door. Muszę pomacać i zajrzeć do środka...Bardzo liczę na Waszą pomoc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 07.10.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 POZNAŃ Zara Home jest w Starym Browarze, można zajrzeć do Home&You w Galerii Malta i CH Plaza (w Plazie też jest Almi Decor). Meble znajdziesz w Mieście Wnętrz na ul. Serbskiej i salonie Meble Polskie (też na Serbskiej). Polecam tez bardzo klimatyczny sklepik Prowansja Decor na ul. Obornickiej (nie pamiętam numeru), tu ich aukcje na allegro: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=13391313 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 07.10.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 POZNAŃ Prowansji Decor już nie ma na Obornickiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 07.10.2010 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 POZNAŃ A gdzieś jest w ogóle PD? Właśnie te klimaty wyjątkowo mi leżą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 07.10.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 POZNAŃ Zara Home i Almi Decor oraz kilka innych sklepów - Stary Browar na Półwiejskiej: http://starybrowar5050.com/sklepy/branze/2 sklepy bardziej "dizajnerskie" - Noti na Nowowiejskiego http://www.noti.pl/ oraz Galeria Domino na Wielkiej (obok Starego Rynku... bo na Stary tez wlecicie chyba?? ) http://galeriadomino.blox.pl/html w Galerii Malta są: Almi Decor, Home&You http://www.galeriamalta.pl/strefa-marek-wyposazenie-elektronika-i-multimedia,almi-decor.html w CH Plaza dodatkowo oprócz ww. jest Duka i Flo: http://www.poznanplaza.pl/poznan/sklepy/wystroj_wnetrz no i potem typowo meblowe - Ikea, Miasto Wnętrz na Serbskiej, Arkada na Obornickiej lub Polskie Meble na Solidarności. ogólnie zaczęłabym od Browaru i Plazy. miłych zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 07.10.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 POZNAŃ A gdzieś jest wogóle? Właśnie te klimaty wyjątkowo mi leżą... tylko na allegro obecnie... z tych klimatów - to jedź na Stary i pospaceruj wokół po uliczkach, tam jest kilka "takich" sklepów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 07.10.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 POZNAŃ Chciałabym odwiedzić sklep w którym są sprzedawane produkty Belldeco w dużej ilości rodzajów - w tym meble (gdzie???) aha - Belldeco pod Poznaniem w Owińskach - Centrum Ogrodnicze Prima Flora. ale oni tak znowu dużo mebli tam nie mają. ale gadżetów sporo... Belldeco ma siedzibę w Plewiskach pod Poznaniem, ale tam CHYBA sprzedaży nie prowadzą (przynajmniej ja nic o tym nie wiem... : ) ) i jeszcze w moim kierunku na Wrocław przed Komornikami są 2 typowo meblowe centra handlowe, ale dawno nie byłam, więc nie wiem... w sobotę (co druga) w Starej Rzeźni jest targ staroci, ale drożyzna jak jasna cholera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 07.10.2010 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Dzięki Bardzo Bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 07.10.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 nie ma za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 04.04.2011 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 POZNAŃ Chciałabym dopytać o aktualność powyższych informacji. Będę jechała do Poznania rozejrzeć się za meblami: łóżko, sofy, stół, krzesła, raczej klasyczne, komody i oświetleniem - gdzie mogę znaleźć coś fajnego? Monah, czy warto jechać do Swarzędza? Ew. gdzie warto a gdzie nie? Będę jechała z Wrocławia więc sieciówki Almi, Home&you etc. mnie nie interesuja. Czy w Zara Home są meble czy jedynie dodatki? Nie szukam mebli kosmicznie drogich ani tanich - taka średnia półka, ceny jak w Almi są do zaakceptowania. No i bardzo chciałabym upolować jakieś fajne lampy - nie z marketu, bo te kupiłam u siebie. Będę wszystkim wdzięczna za wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 04.04.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 POZNAŃ skibusia, informacje aktualne. w Swarzędzu w ETC dawno nie byłam, ale parę fajnych sklepów tam jest/było z tego co pamiętam. jeżeli jedziesz w Wrocławia, to po drodze w Komornikach/na wlotówce do Poznania masz dwa centra meblowe po drodze - Top Shopping (sporo sklepów, choć nie wiem, jak oferta, bo dawno nie byłam - np. Ludwik Styl skoro klasyków szukasz) i dalej CWW Centrum Wyposażenia Wnętrz (mniej sklepów, ale np. Inne Meble - świeeeeeeeeeeeeeeeeetne lampy ) - jak już jedziecie, to szkoda byłoby nie zahaczyć. klasyczne lub kolonialne meble znajdziecie też w centrach meblowych na Solidarności (Polskie Meble) i Obornickiej (Arkada). tylko kurna czy znajdziesz coś innego, niż we Wrocławiu, to nie wiem a we Wrocku masz np. Belbazaar - nie Twój klimat? piękne meble z drewna mają. a co do Zary Home - tylko dodatki, mały salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 04.04.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 POZNAŃ Chciałabym dopytać o aktualność powyższych informacji. Będę jechała do Poznania rozejrzeć się za meblami: łóżko, sofy, stół, krzesła, raczej klasyczne, komody i oświetleniem - gdzie mogę znaleźć coś fajnego? Monah, czy warto jechać do Swarzędza? Ew. gdzie warto a gdzie nie? Będę jechała z Wrocławia więc sieciówki Almi, Home&you etc. mnie nie interesuja. Czy w Zara Home są meble czy jedynie dodatki? Nie szukam mebli kosmicznie drogich ani tanich - taka średnia półka, ceny jak w Almi są do zaakceptowania. No i bardzo chciałabym upolować jakieś fajne lampy - nie z marketu, bo te kupiłam u siebie. Będę wszystkim wdzięczna za wskazówki. Po lampy (Azzardo) oraz meble można zajrzeć do Torino Design na Klenowskiej (obok Ikei). Jeżeli chodzi o ETC w Swarzędzu, to coś tam jest, ale dokładnie to samo w Polskich Meblach na Al. Solidarności (te same sklepy, powiększona oferta), więc jak już jechać, to do jednego z nich (osobiście wybrałabym jednak Polskie Meble). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.04.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 POZNAŃ designerskie meble (od Starcka, Emesów, Pattona, Dalego itp.) są na Ułańskiej w dawnych koszarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 04.04.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 POZNAŃ Dobrze wiedzieć Można poznać nazwę tego sklepu na Ułańskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.04.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 POZNAŃ nie mam pojęcia. Tam sa chyba dwa sklepy - jeden ma krzesła i kilka innych mebelków (np. sofa usta S.Dalego) a drugi bardziej oświetlenie (w tym ten okropny stojący koń z lampą na głowie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 04.04.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 (edytowane) POZNAŃ ano są. kupowałam tam nawet jakieś drobiazgi (niestety tylko drobiazgi ) jeden nie pamiętam jak się nazywa (meganadęty pan), drugi to Ipnotic Concept Store (megamiła pani). a pomiędzy nimi Bibelou. w Ipnotic znajdzie się Vitra, Magis, Seletti, Starck, ale także np. dywany polskiego teamu Moho. i zamawiać można u nich. Edytowane 4 Kwietnia 2011 przez monah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 04.04.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 POZNAŃ Dzięki Z tym zamawianiem - podejrzewam - nie będzie tak łatwo... Ale nie zaszkodzi zajrzeć i chociaż rzucić okiem na te cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 05.04.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 POZNAŃ Dzięki dziewczyny za odzew. Będę miała na początku maja pracowity weekend, bo chcę jeszcze wstąpić do Czacza. Jeśli coś jeszcze bajeranckiego wymyślicie, to jestem chętna. Szkoda, że w Zara Home mają tak mało... Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie salonów w Poznaniu i okolicach. Luby wyszukał, że gdzieś (chyba w Swarzędzu) sprzedają amerykańskie kanapy. Czy ktokolwiek wie o jaki sklep chodzi? Czy ktoś widział je -warto jechać, czy tylko to taka szumna nazwa? No i o jeszcze kilka miejsc z ładnymi lampkami - najlepiej kinkietami poproszę. aha, a kiedy odbywają się targi staroci w poznaniu- te w starej rzeźni? Warto iść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.04.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 POZNAŃ W Swarzedzu na parterze był sklep z amerykańskimi meblami o ile pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 05.05.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 POZNAŃ Czy ktoś jeszcze coś może polecić? Jutro jedziemy. Może jakieś fajne sklepy z antykami znacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts