Hvar 15.02.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Oj przepraszam najmocniej, nie pomyślałam w ogóle, ze takie coś to na pw powinno iść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 15.02.2013 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Dzięki za szybką reakcję. Co do prześwitu, to jest to przedłużenie tarasu i będą tam wisiały hamaki. Wiatru się obawiam - pisałem już tu, że trzeba będzie to jeszcze nieco osłonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 16.02.2013 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Czekam na te drewniane stopnie, ale też na całą resztę wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 17.02.2013 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 jeszcze poczekasz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 19.02.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 jeszcze poczekasz.... To ja też poczekam. Mam podobne schody do zrobienia, więc chętnie popatrzę na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pigeon 19.02.2013 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Robercie - te schody to na pewno na ceownikach a nie na katownikach - bo na zdjeciu to katowniki chyba sa?Jak montujesz schody - stalowe podpory spawane miedzy ceo/kontownikami i na to stopnie - czy stopnie montowane bezposrednio do kontrukcji? Pokazesz jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 19.02.2013 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Pigeon - dzięki, że czuwasz. Oczywiście kątowniki - nierównoramienne 200x100x10.Stopnie będą mocowane bezpośrednio. To nie są normalne płaskie stopnie. Ich przekrój jest dopasowany do kąta belki. Początkowo planowałem je skręcać przez stal, ale zmieniłem zdanie. Najprawdopodobniej będą osadzone na dwóch prętach z każdej strony. Teść obiecał zrobić próbny stopień, żeby sprawdzić mocowanie. Pokażę jak już będzie gotowe. Jesionowe stopnie będę mocował jednak dopiero przed przeprowadzką - szkoda, żeby się zniszczyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 21.02.2013 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 No dobra. W końcu pokażę Część dzienna dała mi trochę w kość przy projektowaniu. Było chyba ponad 10 wersji. Minimalistyczne nie odpowiadały za bardzo mojej żonie. No więc zmienialiśmy i ostatnią wersję zaakceptowała. Klient nasz pan! http://rsplus.pl/pub/forum/nasz%20dom/wiz%20nowe/su0000.jpg http://rsplus.pl/pub/forum/nasz%20dom/wiz%20nowe/su0001.jpg http://rsplus.pl/pub/forum/nasz%20dom/wiz%20nowe/su0002.jpg http://rsplus.pl/pub/forum/nasz%20dom/wiz%20nowe/su0003.jpg http://rsplus.pl/pub/forum/nasz%20dom/wiz%20nowe/su0004.jpg Ponoć klubowo... U góry za to króluje tylko biel! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 21.02.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Robert, jest odważnie, przez co bardzo ciekawie Jestem pełna uznania dla akceptu Żony w kwestii czarnej ściany Myślę, że Twoje wnętrza spodobałyby się MR Z wiadomych przyczyn czekam również na górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawellost 21.02.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 czarna ściana - wiadomo - akumulacyjna ale trochę mnie dziwi zastosowanie jej w aneksie kuchennym - imho będzie tam strasznie ciemno... no i lampy nad stołem - bezpośrednio pod świetlikiem. na wizkach wygląda ok, ale jak to będzie w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 21.02.2013 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Widzę, że opinie ostrożne . Nie ma się czego bać. Ja łatwo znoszę krytykę... Pawellost, a gdzie widzisz aneks kuchenny z czarną ścianą? Zapewniam, że moja przestrzeń kuchenna (to na pewno nie aneks - kącik w pomieszczeniu) jest bardzo jasna i aż nadto doświetlona. Lampy są na krawędzi świetlika. A czemu to przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawellost 21.02.2013 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 ok, pomylił mi się korytarzyk do wc zwracam honor ale co do "aż nadto naświetlonej przestrzeni kuchennej" to nawet na Twoich wizkach nie wygląda to zbyt różowo (czyt. jasno)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.02.2013 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Robercie - nie boisz się odkurzania ksiażek na otwartych półkach?Może zamiast górnej półki powiesić rząd grafik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 21.02.2013 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Do powieszenia jest obraz. Nie wiem jeszcze gdzie. Specjalnie do domu zakupiony parę lat temu. Żadnych ramek, grafik, zdjęć i durnostojków. Jedynie książki dopuszczam. Ta lampa wg mnie zupełnie nie pasuje. Tam nie może się pojawić żadna dodatkowa płaszczyzna, nawet przezroczysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 21.02.2013 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Oj... podoba mi się...... najbardziej sufit i horyzontalna szafka/ściana/półki, kanapa i jej rozłożenie... i ta gra światłem słonecznym:cool:. Nie wierzę - jak ja mogłam przegapić donicę pod oknem:eek:. Tylko pamiętaj, że roślinki lubią jak je czasem spryskasz;). W żaluzjach sufitowych ukryłabym jednak dodatkowe rozproszone oświetlenie, ale to ja, bo Księciunio musi mieć baardzo jasno;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawellost 21.02.2013 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Do powieszenia jest obraz. Nie wiem jeszcze gdzie. Specjalnie do domu zakupiony parę lat temu. Żadnych ramek, grafik, zdjęć i durnostojków. Jedynie książki dopuszczam. i chwała! ale dlaczego tylko jeden obraz? ta ściana aż prosi się o obrazy! a telewizor to i tak przeżytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawellost 21.02.2013 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 może rzutnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 21.02.2013 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Rzadko, bo rzadko, ale od czasu do czasu coś się obejrzy, bez przesady. Największym problemem w tym wnętrzu było zniwelowanie strefy tv jako swego rodzaju ołtarzyka. Myślę, że się udało. Nie, nie jeden obraz - mamy teraz w mieszkaniu kilka i pewnie gdzieś też będą. Ten specjalnie do domu zakupiony miał być właśnie na dole. Ale na razie nie jestem pewny czy właśnie tu będzie. To miejsce na galerię się nie nadaje Rasia dzięki, kable są już tam rozprowadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 22.02.2013 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Lampy są na krawędzi świetlika. A czemu to przeszkadza? Mi tez tu coś nie pasuje, brak symetrii, chociaż wiem, że nie zawsze musi być ale... Może jakieś inne lampy z innym punktem mocowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 22.02.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2013 Inaczej niż pierwotnie zakładałeś Sufit zrobił na mnie wielkie wrażenie....ale ja kocham beton, a połączony z drewnem zwyczajnie mnie ZACHWYCA! .... krzesła są dla mnie" kropką nad i " dla tego pomieszczenia Love! A podłogi brudzą się wszystkie, półki też, a książki są po to, żeby właśnie na nich zbierał się kurz A co do lamp - trzeba popatrzeć na domek całościowo. Coś wyrwane z całości nic nie może powiedzieć. U mnie np dominują proste, wąskie podtynkowe linie kilka zwisów w tym samym stylu i jeden kinkiet ... Dużo tych a Chciałabym zobaczyć to na żywo Robert! Czuję, że będzie zapierało dech w piersiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts