Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogród tworzę nowoczesny, czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 581
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Malkul i jej M to mistrzowie :) Pięknie i konsekwentnie.

Małgoś, jakie masz jeżówki? Ja się wczoraj naczytałam o nich w Twoim Ogrodniku i dziś napisałam trochę u Gosiek33 (ściąga z artykułu).

U kota Pasqala bz :( Wykluczone zatrucie. Dziś była ta bardziej kociarska wetka (jutro też ona ma dyżur). Przeprowadziła obserwację zachowań kota. Zbadała jak człowieka. Z różnych opcji pozostał udar. Nie byłoby to najgorsze, bo koty wychodzą z tego, ale od zębów (prawdopodobnie) przyplątało się zapalenie ucha. Ma temperaturę. Poza tym nie je. Dostałam spec pastę dla niego na pobudzenie łaknienia, a kot 3 zastrzyki.

Właśnie zakończyłam kolejną wojnę o wciśnięcie odrobiny do pyszczka. Zadziwiajęce ile taki chory, osłabiony futrzak ma energii. Mam parę nowych sznytów na dłoni i zostałam kilka razy opluta. Efekt mizerny.

Jutro kolejna wizyta. Do wenflonu w łapie już się przyzwyczaił. Nawet robi bochen bez trząchania łapką.

Spłakałam się :( Pasqal jest ze mną 12 lat.

ditomasso- merci:)

UWAGA WAŻNA INFORMACJA

W związku z ogromną ilością prywatnych zapytań o rózne elementy uprzejmie donoszę , że sami wykonalismy :

DIY

-altana

-donice wzdłuż domu rta duża szara

- małe doniczki na nózkach

- lampy na tarasie i na elewacji orqaz n aścieżce

- palenisko, ławeczki, kontrukcja na grila nad plaeniskiem

- meble tarasowe

- i inne

: Yes:: Lol2:

No, niezła lista :)

Pasqal wczoraj już bdb się czuł. Je, pije, wychodzi do ogrodu i nie usiłuje zaszyć się w krzakach na wieczność. Dziś śpi i w przerwach je. Jeszcze nim zamiata na boki, ale z dnia na dzień mniej. Wczoraj nawet obsyczał ostro Pirata :)

Dziś jeszcze jedziemy do wetki i zobaczymy co dalej.

:) Zastrzyki do piątku i mam nadzieję, że wystarczy. Gdyby ten gałgan nie usiłował mnie rozszarpać gdy próbuję mu podać tabletki, byłoby prościej.

Dziś, choć ciągle nim nieco miota na boki, zaliczył bieg po trawniku, próbę przeciągania na pniu drzewa i wykonał szarżę na Pirata, który na szczęście bić się nie chciał. Koty niesamowicie szybko się regenerują.

:)

Dziś, choć ciągle nim nieco miota na boki, zaliczył bieg po trawniku, próbę przeciągania na pniu drzewa i wykonał szarżę na Pirata, który na szczęście bić się nie chciał. Koty niesamowicie szybko się regenerują.

Super, że wraca do zdrowia. Trzymam kciuki za dalszę rekonwalescencję.

Właśnie wróciliśmy od wetki. Antybiotyk, sterydy, witaminy i coś jeszcze na poprawę funkcjonowania systemu nerwowego. Teraz już będą zastrzyki co drugi dzień.

Pas chodzi coraz lepiej. Dziś prawie mi zwiał, gdy na chwilkę zdekoncentrowałam się wsadzając go do klatki.

Korzyść z tych codziennych jazd samochodem taka, że przestał miałkocić podczas jazdy. Za to w powrotną drogę mruczał dziś.

To jeszcze potrwa, ale co dzień jest lepiej.

Dzięki Dziewczyny w imieniu kocura :)

2. ściezka w trawniku ma 20cm pomiędzy krawężnikami ale dziś zrobiłabym co 25-27cm jak krok.

3. Pod grys mam róznie : przy miskantach mam szmatę ale z bardzo duzymi dziurami przy karpach aby się mogły rozrastac ładnie a przy lawendzie nie dałam nic i żałużę – winnam dac gazety,

pod korą wszędzie mam tekture gazyety i papier

4. wszystkie kamyczki to grys granitowy

7. trawa AgroLand NASIONA Trawy Trawa ATOL

malkul dziękuję za odpowiedzi :D

Ad.2. - zrobiłam u mnie ok. 35-40 cm - tak na krok i jest super :D

Ad.3. - ostatecznie pod grys daję gazety, pod korę włókninę :)

Ad.4. - super kolor, rozglądam się za nim w KRK

Ad.7. - wybrałam też AgroLand, ale Diana.

Gabba, to proste :) rozkładasz gazety wszędzie wokół posadzonych roślin. Można nimi „opatulić” rośliny przy ziemi.

[ATTACH=CONFIG]279545[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]279543[/ATTACH]

Pestko, dzięki za zdjęcia! :D Muszę w końcu rozłożyć te gazety w donicach z kosodrzewinami i miedzy trawami ozdobnymi... Potem planuje zasypać je grysem :) Ja nie czytam gazet, rodzina też nie... skąd mam je wziąć?? Oto jest pytanie ;)

Gazety – nasza gminna biblioteka ma w przedsionku stół i specjalny regał, gdzie każdy może zostawić książkę lub gazety do oddania. Pod tym stołem zawsze jest pełne pudło Wyborczej :) i regionalnych gazetek. Wyborcza najlepsza, bo i wielkość dobra i mało koloru.

Pasqal wczoraj zszedł ze schodów z poddasza na parter. Nie dał się znieść na rękach. Obwarczał mnie. Ale było pod kontrolą i z dwoma przystankami. Był też wieczorny obchód ogrodu kontrolowany tylko przez okno :) Rządzi już po staremu i leje miękką łapką Pirata jak zbyt blisko do miseczki z mięskiem podejdzie.

Jest już prawie OK. Wraca wszystko do normalnej codzienności.

Dzięki Dziewczyny jeszcze raz :D . Wymiziałam od wszystkich forumek wieczorem, wymasowałam, dałam się udeptać i spałam w arcy niewygodnej pozycji. Niech wie, że jest kochany :)

,, ... dałam się udeptać " :-)) :-))

Gazety – nasza gminna biblioteka ma w przedsionku stół i specjalny regał, gdzie każdy może zostawić książkę lub gazety do oddania. Pod tym stołem zawsze jest pełne pudło Wyborczej :) i regionalnych gazetek. Wyborcza najlepsza, bo i wielkość dobra i mało koloru.

Pasqal wczoraj zszedł ze schodów z poddasza na parter. Nie dał się znieść na rękach. Obwarczał mnie. Ale było pod kontrolą i z dwoma przystankami. Był też wieczorny obchód ogrodu kontrolowany tylko przez okno :) Rządzi już po staremu i leje miękką łapką Pirata jak zbyt blisko do miseczki z mięskiem podejdzie.

Jest już prawie OK. Wraca wszystko do normalnej codzienności.

Dzięki Dziewczyny jeszcze raz :D . Wymiziałam od wszystkich forumek wieczorem, wymasowałam, dałam się udeptać i spałam w arcy niewygodnej pozycji. Niech wie, że jest kochany :)

Nie wiem czy Malkul nie poprosi o usunięcie, ale proszę ANNNJA, portret z ostatnimi malwami, z Piratem, który przez cała chorobę chodził za Pasqalem jak duch i na koniec czytelniczka Spinoza :)

2012_07-10lipiec-PASQAL.jpg

2014_09-10wrzesien-PASQAL+PIRAT-IMG_9640.jpg

2012_05-08majSPINOZA-IMG_2457w.jpg