rere79 28.08.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Och rere, przyrko mi ale taka opcja nie wchodzi w rachubę. Wybaczysz:( No wybaczę, wybaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 01.09.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 no to melduję się w wątku ogrodowym;)trawy...matko ja ciągle myślę gdzie je jeszcze dosadzić bo podobają mi się strasznie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.09.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 To trochę namieszam Znacie Dziewczyny, taką roślinkę co nazywa się Perovskia. Kwitnie niebiesko lub ciemnoniebiesko, liski ma srebrzysto-zielone, a zimą pokazuje białe gałązki? Na zdjęciach ta pierwsza to Perowskia Litle Spire. Na drugim zdjęciu Perovskia Russian Sage w towarzystwie szałwi. I co...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 08.09.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Tą drugą mam u siebie, zawsze mi się podobały...moje nie sa takie wysokie bo grad mi je położył ale i tak sa cudne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.09.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Gdzie ją posadziłaś? Ja takie chcę, tylko muszę wymyślić dla nich kompozycję i znaleźć dobre miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 08.09.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 cyknę focie i wkleję, u mnie przed sosonową rabatą w towarzystkie kocimiętki i miskantów;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.09.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Cyknij. Brzmi obiecująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.09.2012 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Perovskia Russian Sage Russian Sage to angielska nazwa perowski po prostu. Mam w ogrodzie, ale na suchej glebie wolno mi rośnie. Ona przemarza corocznie do ziemi, więc traktuje się jak bylinę. Pędy nie są takie białe, albo tego zimą nie zauważyłam. Późno kwitnie (u mnie we wrzesniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 09.09.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 no to wklejam. Moja ma pędy srebrzyste ale nie białe, nie wiem jak z przemarzaniem bo mam dopiero od maja, zakwitła końcem lipcahttp://img17.imageshack.us/img17/776/img9182d.jpgUploaded with ImageShack.us będę ją wiosną raczej przesadzać gdzie indziej bo o ile po prawej ma dobre towarzystwo http://img6.imageshack.us/img6/7420/img9130l.jpgUploaded with ImageShack.usto po lewej od niej są kocimiętki i miskantyhttp://img99.imageshack.us/img99/9908/img9145hc.jpgUploaded with ImageShack.ushttp://img850.imageshack.us/img850/6701/img9183yc.jpgUploaded with ImageShack.usno i kwitną w podobnym czasie więc trochę mi się te fiolety zlewają...może byłoby inaczej gdyby mi perowski grad nie położył i byłaby wysoka...w każdym razie jakoś mi pomiędzy nią a kocimiętką czegoś brakuje.... a może przesadzić jedną kocimiętkę ( mam ich 4 koło siebie ) i wsadzić tam coś co kwitnie na biało:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.09.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 hmm.. perowskia w naturze rośnie na podobnych stanowiskach co kocimiętki i szałwie Klon palmowy to ani jej środowisko ani gleba. Perowskie najlepiej wyglądają w żwirowych ogrodach śródziemnomorskich (czyli własnie szarości, fiolety) oraz naturalistycznych, łakowych (jak u Oudolfa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 09.09.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Elfirku ja się nie znam...mój ogród zakładał ogrodnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUŚ1719504074 09.09.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 aneta s, pieknie masz oddzielona rabate od trawnika, mozesz wkleic wiecej fotek ? Napisz prosze jak to jest wykonane, oraz ile kosztuje metr . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.09.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Russian Sage to angielska nazwa perowski po prostu. Mam w ogrodzie, ale na suchej glebie wolno mi rośnie. Ona przemarza corocznie do ziemi, więc traktuje się jak bylinę. Pędy nie są takie białe, albo tego zimą nie zauważyłam. Późno kwitnie (u mnie we wrzesniu) Na stronie Vitroflory mają w ofercie dwie nazwane właśnie tak jak napisałam: Perowskia Litle Spire i Perovskia Russian Sage. Niewiedza czy głupota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 11.09.2012 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Aneta blondyneczko – witam cię zatem w ogrodowym Ale u ciebie już rozbujały ogród, super. Perovskia bardzo ładna, Magnolia chyba tez ja ma w swoim prywatnym ogrodzie . Pestuniu – pozdrowionka dla Ciebie , uszanowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 11.09.2012 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 ostatnio u nas likwidowała sie szkółka (MIRELKO dzięki za info) i kupiłam : buk zlatia grab pospolity dereń kwiecisty. Poza tym przesadziłam moje bukszpanowe przedszkole z donic do gruntu, zrobiłam cięcie krzewów owocowych, przenieslismy plac zabaw naszego synak w docelowe miejsce zgodnie z projeltem ogrodu i zmienilismy kolorki na żywsze ponadtdo robi się zjazd i elewacja drewniana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.09.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 HO, HO, ale ruch. U nas dziś upał ide grzebać w ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 11.09.2012 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 ostatnio u nas likwidowała sie szkółka (MIRELKO dzięki za info) i kupiłam : buk zlatia grab pospolity dereń kwiecisty. Poza tym przesadziłam moje bukszpanowe przedszkole z donic do gruntu, zrobiłam cięcie krzewów owocowych, przenieslismy plac zabaw naszego synak w docelowe miejsce zgodnie z projeltem ogrodu i zmienilismy kolorki na żywsze ponadtdo robi się zjazd i elewacja drewniana. Fajnie jakbyś pstrykneła fotki tego co masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 11.09.2012 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 11.09.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Ładne drzewka i ładny parapet. Szkoda, że tak mało ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 12.09.2012 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 rere ogród naprawde straszy wystd wstawiać trzeba czekać na lepsze czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts