amglad1 01.11.2012 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 malkul, bardzo dziękuję Ci za krzesłowe linki. teraz będę szaleć z wybieraniem, szkoda,tylko, że zawsze trzeba ogranicznik 'pieniężny' włączać....a ja nie wiem, zawsze mam tak, że to co mi sie podoba jest strasznie drogie:ppierwszą propozycję zestawu stołowego i krzesłowego już u siebie zamieściłam:)dziękuję bardzo za pomoc jeszcze raz:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 21.11.2012 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Dostałam namiary na świetnej jakości kompostowniki z drewana więc sie dzielę z Wami:http://allegro.pl/drewniany-kompostownik-brazowy-400l-kompost-i2771518993.htmlna Allegro Sprzedający werth-holz_sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWilQ 21.11.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Dostałam namiary na świetnej jakości kompostowniki z drewana więc sie dzielę z Wami: http://allegro.pl/drewniany-kompostownik-brazowy-400l-kompost-i2771518993.html na Allegro Sprzedający werth-holz_sa Ile wytrzyma taki kompostownik położony bezpośrednio na gruncie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.11.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 (edytowane) QUOTE=mWilQ;5638310]Ile wytrzyma taki kompostownik położony bezpośrednio na gruncie? Kompostownik nie powinien stać bezpośrednio na gruncie, choć nie dlatego, że drewno nie wytrzyma. Musi być po prostu zabezpieczone dobrze i na 10 lat starczy. Po prostu jest solidniejszy i ładniej go można z zewnątrz zagospodarować. Lepiej, żeby był dwukomorowy, bo można korzystać z jednej komory, a w drugiej gromadzić organiczne odpady. Aby dobrze spełniał swoją rolę, powinien umożliwiać dobre wietrzenie masy kompostowej, odprowadzanie nadmiaru wilgoci, łatwe nawilżanie oraz dostępność do kompostowanego materiału, który powinien mieć bezpośredni kontakt z podłożem. Kompostownik, powinien mieć zrobioną podstawę. Wystarcza 40 cm wykop, którego krawędź u siebie wyłożyłam bloczkami betonowymi. Bloczki owinęłam folią budowlaną dla zabezpieczenia. Dopiero na tym postawiłam kompostownik. Miałam takie z żaluzjowymi bokami. Te listwy można było wyjmować. Dobrze służyły kika lat, aż wreszcie wysypywanie popiołu z kominka zemściło się i kompostowniki spłonęły. Edytowane 25 Listopada 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 11.02.2013 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 WIOSNA IDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i zostawiam dla siebie i potomnych bardzo przydatnego linka http://www.ogrodowisko.pl/watek/1055-drzewa-i-krzewy-lisciaste-gatunki-niepolecane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 11.02.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 No właśnie idzie i ja juz nie moge się doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 02.04.2013 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 6 trumieniek czeka na dalszą obróbkę aby za niedługo mogły w nich zamieszkać warzywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.04.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Malkul, piękny będzie warzywnik. U Ciebie śniegu nie ma a myśmy tu horror świąteczny przeżyli. Drugi raz utknęliśmy wczoraj samochodem 100 m od wjazdu do ogrodu. O jakichkolwiek pracacj wiosennych w ogrodzie mogę tylko pomarzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 02.04.2013 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 oooo ;D nasze trzy ale kwadratowe tez czekają ... w garażu, a na razie sadzimy.... długie susy w śniegu my nasze będziemy impregnować. Pestka chyba tez radziła impregnować i w środek jeszcze dawała agrowłókninę (?Pestko - tak?) Dajesz siatkę p/kretom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.04.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Na dno siatkę przeciw kretom, potem żwir, żeby był drenaż. Dalej agro i na agro ziemię. W skrzyni o d gory musi zostać tak z 10 cm deski wystającej nad ziemię, żeby np. truskawki na zimę zasypać grubymi wiórami drewnianymi. Kupuję takie w pobliskim tartaku 10 zl za dwa 200 litrowe wory. Można tez takie grube (i drobne też) trociny podsypywać na rabatach, jeśli komuś nie przeszkadza, że one są jasne. Jeśli chodzi o impregnację to dobrze zabezpieczyć środkiem przeciw grzybowi, Boramon dobrze wnika głęboko. Potem uważam, że najlepiej sprawdzi się olej do drewna.U mnie lakierobejca 3V3 wypłukała się kompletnie po 3 sezonach i drewno zrobiło się paskudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 02.04.2013 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Kasiu, fotkę skrzyń robiłam w sobotę bo nie było jeszcze śniegu ale w niedziele już śniegu po pachy niestety. Ave - Skrzynie będą zabezpieczane i olejowane od środka pójdzie folia kubełkowa aby dechy nie ciągnęły wilgoci. Siatka na krety na 100% musi być coby nam nie ucztowały kretyniaste. A reszta coś jak pesteczka pisała. My też sadzimy ....... susy w śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 02.04.2013 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Pomidorki KORALIK maja już liścienie Aksamitki też rosną I reszta czeka grzecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKula 02.04.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 witaj - widzę że wszystko przygotowane - tylko Wiosny brak ! wyobraź sobie że ja właśnie się wprowadziłem na ulicę Wiosenną i co??? deprecha zimowa jak nic ! jednak wolę zdecydowanie TO miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.04.2013 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 skrzynie można od środka wyłożyć po bokach folią do oczek wodnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 03.04.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) Witaj, będę podlądał tworzenie Twojego nowoczesnego ogrodu - sam się takimi zajmuję i taki będę tworzył u siebie Mało kto podejmuje się tego na własną rękę, więc szacun ale zobaczymy efekt ostateczny Z ogrodem jak z wnętrzami - najmniejszy błąd i cały efekt można zaprzepaścić Ale po inspiracjach widzę że w dobrym kierunku patrzysz, więc kibicuję edit: skakanie po temacie się nie sprawdza teraz doczytałem na stronie nr 8 tego wątku że projekt już jest ale i tak będę zaglądał Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez M.A.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 05.04.2013 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 hihihihi to prawda z doskoku to potem tak to wygląda. ale jak to wszytsko ogarnąć? wszędzie by się chciało zajrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia_22 05.04.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 hej malkul domek masz piękny, więc przyszedł czas na ogród. Z pewnością będę podglądała, bo inspiracje są cudne i mam nadzieję, że w przyszłości będę je mogła wykorzystać u siebie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 12.04.2013 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Monia -podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 12.04.2013 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Zdycham - popikowałam wszytsko i nóg nie czuję ani kręgosłupa:( Idę robić tartę cytrynową z bezą) jak nie padnę ma się rozumieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 17.04.2013 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Postawiliśmy warzywniki:http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=184277&d=1366223450http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=184278&d=1366223456http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=184279&d=1366223464http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=184280&d=1366223467 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts