Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogród tworzę nowoczesny, czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką...

Recommended Posts

świetne! My - nasze - będziemy wystawiać niestety dopiero w weekend. Powiedz jeszcze - ziemi nasypujesz tylko tyle, ile widać na zdjęciu? to białe na dole, to antykrecia siatka? my mamy zieloną ;) i zamierzamy jeszcze wsypać kompostu nie do końca dojrzałego (tego. który został po jesieni)

Jeszcze zastanawiam się, jak zagospodarować przestrzeń przy boxach - Nie wiem, czy nie pozostaniemy przy trawce... Chociaż Pestka gdzieś pisał, ze nie wygodnie.

A co Ty planujesz?

• Odpowiedzi 581
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:welcome:Pomiędzy skrzyniami na ścieżkę pójdzie żwir ale nie wiem jeszcze kiedy.

To białe to siatka tynkarska przeciw kretom ma sie rozumieć. wychodzi to taniej a funkcja ta sama.

Narazie usypałam ziemię rodzimą kr\tóra leżała rok na pryźmie i wymieszałam ja z nie do końca dojrzałym kompostem (tylko taki miałam).

Ziemi jeszcze dosypie, narazie dodałam obornika takiego rocznego i myslę skąd tu naruchać dobrej ziemi, ze sklepu wychodzi drogo bo ok 15 zł za 50 litrów a ja na jedna skrzynię potrzebuje ok 400 litrów :(

Ma ktos jakis pomysł ??

Helołłł, helołłł :) czyli podobnie tworzymy nasze boksiki ;)

co do ziemi - ta ze sklepu podobno zupełnie niedobra jest! Dziewczyny ogrodniczki tak mówią.

Lepiej chyba wzbogacać ją kompostem i ewentualnie do trójpolówki wrócić ;) czyli posiać np facelię albo coś innego, co daje się na wzbogacenie i przedziabać to w odpowiednim momencie.

I skoro obornik masz = to chyba już dostatecznie wzbogacona ziemia (ja kupiłam granulowany) i trzeba teraz zadbać o nawadnianie - a w tym względzie jaki masz plan?

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 3 months później...