Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogród tworzę nowoczesny, czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 581
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Coraz bardziej elegancko się u Ciebie robi :)

Popodpisywałabyś te roślinki. PLEASE. Niektóre wiem co są, ale co do innych mam wątpliwości.

Masz położone może linie kroplujące na rabatach :D ? Wydaje mi się, że na jednej z fotek spod kamyków wystaje kawałek.

Witam :)

Oglądam wąteczek i tak jakoś mi się trawy rzuciły w oczy. Czy mogę się poradzić w sprawie kostrzewy sinej? Myślałam, że zatrzyma się na 30cm i tworzyć będzie ładną zwarte kępki. A tu wybujała i zakwitła. Basiory się kładą i niezbyt to wygląda. A w dodatku położyły się na moje ukochane rozchodniki. No i nie wiem czy mogę ściąć kostrzewę do tych 30 cm? Czy ją oszpecę?

Elfir, dziękuję za poradę. Ok. Ale czy te czubki, czy całość na wysokość dawnej kępy /czyli przed kwitnięciem/? Bo jak się przyglądałam tym kępom to nie ma tak, że jest warstwa niższa -trawa i warstwa kwitnąca wyższa. Mam wrażenie, że wszystkie źdźbła wybujały i kwitną. A co do kwitnięcia to ile musiałabym czekać, żeby zebrać nasiona? Może choć jedną kępkę bym zostawiła, bo ktoś ma chrapkę na nasionka. :)

• 2 weeks później...

Kasiu- w wolnej chwili może faktycznie uzupełnie podpisy. Jak cos Cię na pilnie interesuje to pisz na priv. Chętnie odpowiem. Mam dług u ciebie za projekty. hihihi:)

Nie mam nawadniania .;)

EwkaP- rzadko tu bywam ale dobrze że Elfir czuwa.

Ja akurat nie mam kostrzewy.

Miło że zaglądasz:wiggle:

:bye:

• 1 month później...

Malkul jestem pod wrażeniem,jest pięknie.

Dawno nie zaglądałam…

Przyszłam podpytać o donice ze stali,masz jakś obfocone etapy robienia tego,potrzebuję z jednej strony tarasu dać jakieś donicę ,aby goście z tarasu nie pospadali i Pestka właśnie przysłała mnie do Ciebie.

• 4 weeks później...