Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogród tworzę nowoczesny, czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 581
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...
n pierwszy ogień idą seslerie, trzcinniki i kłosownica reszta potem;)

a kiedy ten "ogień:lol2: planujesz ?

A mnie jeszcze żal obinać, bo całkiem fajnie jeszcze wygladają, ale przy tej pogodzie mogą rzeczywiście - wczesniej ruszyć z wegetacją....

a jak z kostrzewą (festuca glauca) czeszesz :sick: czy strzyżesz?:popcorn:

(w poprzednim roku "czesanie" chyba mi nie wyszło i może by ogolić.....)

• 2 weeks później...
Ślężanka, jeśli brzydkie po zimie, to tnij wszystkie trawy jak leci. Teraz tnij, krótko. Odrosną gęstsze i ładne. To się stosuje nawet do zimozielonych, jeśli wyczesywanie, wyskubywanie jest nie wystarczające.

dziewczyny, Ave- seslerię szybko przycinaj, bo juz ma kłoski ( przynajmniej heuflera, a skalna zaraz będzie miała)- szkoda by było je zniszczyć póxniej. Chyba że jest ładna , mało suchych, to jej daruj, albo poobrywaj od dołu ( od ziemi). Rekawiczą ładnie wychodzi, bez kaleczenia łapki.

Kostrzewy jak duzo mają suchego to obetnij. Jak kępy się postarzałay, to trzeba będzie podzielić w sezonie, żeby odmłodzić.

malkul, czytam Twój wątek od początku, dobry projekt i Twoja ogromna praca dały efekt pięknego ogrodu. Fajne, mądre, doborowe towarzystwo u Ciebie, wiele się uczę podczytując i podpatrując. Sezon się zaczął więc życzę pięknych pomysłów i realizacji.

pozdrawiam:)

Ślężanka, jeśli brzydkie po zimie, to tnij wszystkie trawy jak leci. Teraz tnij, krótko. Odrosną gęstsze i ładne. To się stosuje nawet do zimozielonych, jeśli wyczesywanie, wyskubywanie jest nie wystarczające.

Pestko już raz załatwiłam jedną trawę przez jej przycięcie stąd moje obawy :rolleyes: W tym przypadku jednak zaryzykuję bo nie prezentują się za dobrze ;)