Seweryna Mała 04.01.2015 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Witam serdecznie, gratuluje gustu piekny dom i ogród......... Mam jednak pytanie odnosnie elewacji, co to macie Państwo za deske? Jaki koszt oraz gdzie byla kupowana jesli moge sie dowiedziec oczywiscie na prv. Pozdrawiam Bardzo dziekuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 05.01.2015 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 to termososna, sprawuje sie świetnie. mam porównanie u znajomych do modrzewuia syberyjskiego i wychodzi na to że jendak to termodrewno jest o wiele wiele stabilnijesze, kupowane w tartak Stefan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seweryna Mała 05.01.2015 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 to termososna, sprawuje sie świetnie. mam porównanie u znajomych do modrzewuia syberyjskiego i wychodzi na to że jendak to termodrewno jest o wiele wiele stabilnijesze, kupowane w tartak Stefan. Bardzo dziekuje za odpowiedz:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 25.02.2015 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Ależ u Ciebie pięknie tą zimową porą!! Jestem zachwycona! Te trawy zimą wyglądają obłędnie!Malkul, a kiedy je podcinasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 26.02.2015 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 n pierwszy ogień idą seslerie, trzcinniki i kłosownica reszta potem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 26.02.2015 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 n pierwszy ogień idą seslerie, trzcinniki i kłosownica reszta potem;) a kiedy ten "ogień planujesz ? A mnie jeszcze żal obinać, bo całkiem fajnie jeszcze wygladają, ale przy tej pogodzie mogą rzeczywiście - wczesniej ruszyć z wegetacją.... a jak z kostrzewą (festuca glauca) czeszesz czy strzyżesz? (w poprzednim roku "czesanie" chyba mi nie wyszło i może by ogolić.....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 27.02.2015 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 kostrzew nie mam wcale. a cięcię planuję chyba w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.02.2015 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Ave, zimozielone trawy też można strzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 27.02.2015 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 znalazłam że Kostrzewom (Festuca) i sesleriom wyskubujemy martwe liście. Gdy kępa wygląda źle, obcinamy całą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 27.02.2015 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 dzieki dziewczyny!W tym sezonie "zimowym":confused: dość dobrze wyglądaja carex morovii turzyce (ice dance) a kostrzewy jednak ostrzygę, mam ich za dużo na skubanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 10.03.2015 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 a kostrzewy jednak ostrzygę, mam ich za dużo na skubanie. Ja planuję skubanie, mam ich chyba 10 sztuk, może jakoś pójdzie. Niektóre bardzo ładnie się zachowały po zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.03.2015 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Ja miałam po kokardę skubania po jednej. Reszta poszła pod nożyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 10.03.2015 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 pestko, jesteś demotywująca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.03.2015 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Baś, za 8-10 lat będziesz mieć takie samo podejście do ogrodu = minimum pracy, maximum efektu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 10.03.2015 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 14.03.2015 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 [ATTACH=CONFIG]287991[/ATTACH] Hej Malkul Powiedz mi proszę co robisz ze swoimi The B. (ścinasz, wyrywasz tylko brązowe części) Moje po zimie są w słabej formie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.03.2015 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Ślężanka, jeśli brzydkie po zimie, to tnij wszystkie trawy jak leci. Teraz tnij, krótko. Odrosną gęstsze i ładne. To się stosuje nawet do zimozielonych, jeśli wyczesywanie, wyskubywanie jest nie wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 16.03.2015 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 dziewczyny, Ave- seslerię szybko przycinaj, bo juz ma kłoski ( przynajmniej heuflera, a skalna zaraz będzie miała)- szkoda by było je zniszczyć póxniej. Chyba że jest ładna , mało suchych, to jej daruj, albo poobrywaj od dołu ( od ziemi). Rekawiczą ładnie wychodzi, bez kaleczenia łapki. Kostrzewy jak duzo mają suchego to obetnij. Jak kępy się postarzałay, to trzeba będzie podzielić w sezonie, żeby odmłodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 19.03.2015 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 malkul, czytam Twój wątek od początku, dobry projekt i Twoja ogromna praca dały efekt pięknego ogrodu. Fajne, mądre, doborowe towarzystwo u Ciebie, wiele się uczę podczytując i podpatrując. Sezon się zaczął więc życzę pięknych pomysłów i realizacji.pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 19.03.2015 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Ślężanka, jeśli brzydkie po zimie, to tnij wszystkie trawy jak leci. Teraz tnij, krótko. Odrosną gęstsze i ładne. To się stosuje nawet do zimozielonych, jeśli wyczesywanie, wyskubywanie jest nie wystarczające. Pestko już raz załatwiłam jedną trawę przez jej przycięcie stąd moje obawy W tym przypadku jednak zaryzykuję bo nie prezentują się za dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts