pestka56 20.03.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Oj, efekt jeszcze mizerny. Deszcz mnie wygnał. Za to nogi mam po tym schylaniu się jak z kamienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 30.03.2012 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Kurcze feluś, te kociska mnie wykończą, łażą i leją, dzis rano mąż chciał ubrać kalosze, które poprzedniego dnia zostawił przed drzwiami a tu wsadza nogę i mokro i niestety powąchał co to a to koci mocz Znacie może jakiś działający środek na odstraszenie kotków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.03.2012 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Oj, Malkul, to mąż musiał się tego kocurom narazić A to wasz zwierzyniec, czy przychodne wlamywacze? Ups, przed drzwiami, czyli nie naraził się. Ten znajomi zachwalali http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzwi_siataki_preparaty/preparaty_odstraszajace/31957 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 30.03.2012 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Pestka to przychodne wlamywacze:bash: własnie idę szukac po sklepach czegoś bo mąż naciska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.03.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Czy macie w pobliżu TUKANa. Oni są w centrach handlowych. Ten specyfik jest u nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 30.03.2012 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Kurcze wróciłam z brico i z zoologicznego i doppaa, poszukam w centrach handl. jak mówisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.03.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Zamów może tam pod linkiem. Bo nawet jak kupisz teraz to i tak lepiej mieć zapas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 07.04.2012 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Wesołego Alleluja kochani! Obyśmy spędzili święta tak,jak tego chcemy http://farm6.static.flickr.com/5143/5646351786_76c9dd632a_o.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.04.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Satysfakcji z ciężkiej pracy przy budowaniu – domu i ogrodu, żeby zgodnie z filozofią wiosennego święta jakim jest Wielkanoc wszystko naokoło rosło i odnawiało się pomyślnie A zamiast kurczaczków i jajeczek... WIOSENNY kawałeczek płotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 10.04.2012 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 PESTKA56 dziękuję bardzo za życzenia. A tu link do loftowych mebli ogrodowych, może ktoś coś namierzy dla siebie http://www.woodenfactory.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=5&Itemid=14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.04.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 (edytowane) Malkul, fajne te meble. Niekoniecznie ogrodowe. Tylko, czemu cen nie podają - tego nie lubię. Rozumiem, że na zamówienie, ale to co pokazują można by było opisać Jest taki trend recyclingowy http://www.lamaisoncassette.com/ Polecam zawartość strony jako inspirację Są może bardziej wygłaskane, ale kierunek ten sam i... ceny są Stosunkowo niedawno Westwing sprzedawał mebelki od nich po obniżonych cenach. http://www.westwing.pl/home.php Tu też można znaleźć dobre przedmioty: ceramikę, tekstylia, meble, wyposażenie kuchni i łazienki w obniżonych cenach. Warto też zaglądać po inspiracje. A tu coś co wpadło na ekran i zapadło w serce: http://archinspire.com/home-design/modern-beam-wood-structure-house-design-ideas.htm Też mam podobny sufit i podobnie ma być wykończony komin z kominkiem, ale gdybym teraz budowała, to zrobiłabym dokładną kopię tych wnętrz Edytowane 10 Kwietnia 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 29.04.2012 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Doradźcie prosze warto kupic taki kompostownik???: http://allegro.pl/najtaniej-kompostownik-800-l-okazja-model-2012-i2283143527.htmlhttp://img20.allegroimg.pl/photos/oryginal/22/83/14/35/2283143527 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.04.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Moja sąsiadka ma dwa takie już kilka lat i jest zadowolona, chociaż to co ona ma do skoszenia nie mieści się i zawsze usypuje pokaźną pryzmę dodatkowo. Jeden w sytuacji, gdy masz 500m2 trawnika, to jest zbyt mało. Zawsze miałam jedną wątpliwość co do tego typu kompostownika. To co wrzucasz trzeba co jakiś czas „przegrzebać” – odwrócić. Nie wiem jak to robić w kompostowniku o takim kształcie. To może być trudne. Dlatego sąsiadka ma dwa. Najpierw napełnia jeden. Potem przerzuca zawartość do drugiego odwracając wsio do góry nogami. I znowu zaczyna napełniać ten pierwszy. A zawartość drugiego kompostuje się do końca. Ja mam 2 kompostowniki drewniane – sześciany o boku 120 cm – z chytrymi listewkami ustawionymi ukośnie, które można wyjmować i dzięki temu podbierać od dołu skompostowaną już zawartość. Zapewnia to też dobry przewiew. Łatwo również dbać o zachowanie wilgotności. Też przerzucam zawartość z jednego do drugiego, ale ponieważ są szerokie, wydaje mi się to znacznie łatwiejsze i wygodniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 30.04.2012 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 pesteczko też chcę dwa kupić bo jeden to stanoczo za mało. A wrzuciłabyś fotkę swojego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.05.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Witaj Malkul Wracam na forum. Wygrzebałam się z pracy zarobkowej Od wczoraj do ogólnego ptasiego rejwachu dołączył jeden słowik, a dziś o świcie zaczął gody drugi. Czekamy jeszcze na 3 pozostałe. Były też z wizytą sarny, czyli wiosna w pełni. Zdjęcia są niestety tylko telefoniczne, bo Mój osobisty zadołował gdzieś ładowarkę do akumulatorków i na kamerkę mogę sobie tylko popatrzeć. Ma talent tej mój chłop. Jakiś czas temu odłożył na chwilę wiertarkę udarową z potężnym wiertłem i... szukaliśmy 3 tygodnie Najpierw kompostownik. Nie wiem, czy uda Ci się taki kupić. Jest b. wygodny i wystarczająco duży na potrzeby ogrodu z pokaźnym trawnikiem, drzewami i krzewami liściastymi. W razie potrzeby mogę pomierzyć i narysować szczegóły. To kawałek brzozowego lasku, moje najstarsze brzózki, derenie (po strzyżeniu, wiec słabo widać) i złote pęcherznice kalinolistne. To część narożnika płd-zach: Miałam nadzieję, że udało mi się uchwycić koziołka uciekającego z trawnika, ale niestety był za szybki. Widok sprzed drzwi wejściowych. Na pierwszym planie stolik dla tych, którzy nie zastali nas w domu i śliwka - najstarsze drzewko w moim ogrodzie. W tle widać sosnę wejmutkę, a na prawo od nie, w głębi, głogi. Przed głogami ma być piwniczka ziemna, ale na razie to tylko 2metrowej głębokości dół z wodą, w którym koncertują żaby Dalej wielka łąka sąsiadki. Koło domu kwitną pigwowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.05.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Teraz schodki. Właśnie zorientowałam się, że zapomniałam o jednej wersji - tej na podstawie Twojej inspiracji. Dorobię ciut później, bo muszę skończyć podlewanie warzywnika. Wersja 1 jest najbardziej podobna. CZĘŚĆ 1: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.05.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 (edytowane) Schodki CZĘŚĆ 2: Mój faworyt to 5, albo 4 Zwróć uwagę co się dziej jeśli bok schodów będzie szary, albo jak w wersji 5b ciut mniej biały. Taki efekt można by wypracować we wnętrzu biorąc pod uwagę światło dzienne i sztuczne – trudne, ale mogłoby ciekawie wyglądać. Edytowane 2 Maja 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 04.05.2012 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Ojej pesteczko wielkie dziekuję. Jestes wielka, że Ci sie chciała i tak pięknie wyszło. :hug::hug: Musze się dokładnie przypatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 04.05.2012 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Znałazłam u Mazo ciekawą listę szkółek sporządzoną przez Ciebie i chciałam sobie tu przekleić dla pamięci Miałabyś coś przeciwko? czy mogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 04.05.2012 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Pesteczko a nr 4 to z czego by można wykonać bo mnie zachwycił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts