Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Wszystkich ;) No u Oliwki cisza cisza , bo w sumie nic sie nie dzieje :( przerwa zimowa ;) fundamenty skonczone , teren posprzatany i czeka na marcowa pogode ;) Solbet zamowiony ... i tyle .. newet przyznam szczerze o tych lazienkach jeszcze do konca nie myslalam ... bo tak jakos mysle sobie ze jest jeszcze duzoooo czasu :) jedziemy teraz troszke podladowac baterie i zaraz po powrocie biore sie za te lazienki i rozkminianie reszty ;)

AA Witaj Moni_ta :) Piekny domek sie zapowiada ;)

Edytowane przez Oliwka 29

• Odpowiedzi 939
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam :) Poniewaz nastapil powrot do przemyslen o lazienkach i naszej sypialni , zapraszam wszystkich do podpowiedzi ;) inspiracje mile widziane . Glowna lazienka troszke w stylu SPA , ale bez przesady :) No i nasza sypialnia .... tu glownie chodzi mi o sciane . wiecie jak wygada , wizualki sa w dzienniku . Bedzie inaczej troche , beda deski na podlodze , lozko biale .. no i glowny problem to sciana przy lozku . Ktos ma jakis pomysl na nia ? ;)

Aha jeszcze chcialam poruszyc jeden z naszych problemow . a mianowicie furtki /bramy wjazdowej . Tutaj chyba zalacze rys zebyscie wiedzieli o co biega . ogolnie nasza dzialka nie jest za szeroka . Chcielismy brame przesuwana na prawa strone, ale niestety miejsca jest za malo :( Na nieszczescie nawet jesli ta brama mialaby byc otwierana ( oczywiscie do srodka ) zabiera 2 miejsca parkingowe przed garazem ( bo juz tak auta nie stana - bez sensu :( ) no u nas ta odleglosc jest bardzo mala pomiedzy wjazdem a domem - 6.10m - tak jak nic :( , no ale nic juz sie z tym nie zrobi , chcemy miec troszke miejsca za domkiem . Oto rys .

http://images49.fotosik.pl/1292/7af30b85ded089f9med.jpg

myslelismy tez zeby np. pol bramy suwalo sie na jedna strone , drugie pol na druga ( ale i tak musiala by sie jedna czesc suwac na furtke wejsciawa - troche lipa )

Slyszalam ze sa take bramy ktore sie wysuwaja z ziemii .. nie zaglebialam sie w temat jeszcze ale pewnie cena kosmiczna bedzie . Ktos zna , wie , widzial ?

Moze ktos ma jaks inny pomysl ??

hej osobiście nie widziałam takiej bramy, ale jutro popytam naszego kierownika produkcji czy to jest trudne do wykonania i czy nie ma jakis haczyków(typu jak sie dostanie snieg czy woda i zamarznie w szczelinie to czy brama sie wysunie mimo wszystko?gdzie jest silnik zamontowany bo go nie widac itp itd)Może jesli to nie bedzie takie trudne zadanie to pojdziesz do jakiejs firmy robiącej takie rzeczy i pokazesz o co Wam dokladnie chodzi?(mysle ze wykonanie nie bedzie takie zle tylko wlasnie te "haczyki"moga byc gorsze;)dam jutro znac

Oliwka, u mnie brama też będzie prawdopodobnie zachodzić na furtkę. Ale czy to problem? Przecież zazwyczaj i tak wjeżdżasz samochodem i wchodzisz do domu przez garaż. Goście też mogą wjechać za Tobą lub wejść bramą, prawda? A jak idziesz na spacer, to wychodzisz i wchodzisz furtką, ale wtedy brama jest zamknięta ;)

Witam Moniko!!! hehe chyba nie doczytalas .... a myslisz ze jakie u mnie warunki ... dach dwuspadowy 35 stopni +/- 10 heheh i dupa nie do ominiecia ... jest to jedyne biuro ktore wykonalo swietna robote ukrywajac przepisowy kat dachu za piekna attyka - dzieki im za to... gdyby nie oni pewnie tez bylby z dachem dwuspadowym .... dzialka moja tez nie duza... 1030 m kw... to nie to co u Raski ..... wybiego dla psow.... ehh piekna masz Pani ta dzialke :)

Ale wszystkiego miec nie mozna ... ja i tak chyle czolo ku tym architektom za kawal dobej roboty :)

Super pomysł z tym dachem, bo mam podobną zagwozdkę, tylko ciekawe czy przejdzie u mnie w gminie:) zawsze mogą narzucić jeszcze wysokość budynku ..

A z ciekawości jaką powierzchnię użytkową ma twój projekt ? Bo przyznam, że czytałem tylko kilka postów i nie wiem. Również na stronie biura, które podałaś nie ma takiej informacji.