Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kawa na tarasie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 361
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie ma co współczuć tym,co mają taras od południa - skoro tak wybrali,lepiej od pd niż od wschodu czy pólnocy,ja mam odkryty taras od zachodu - w bardzo upalne dni nie da rady na nim wysiedzieć,ale mam rownież drugi taras zadaszony od strony północno-zachodniej - znakomicie się sprawdza w gorące dni

u mnie wiosna- krokusy przekwitają ale kwitną żonkile i kolorowe pąki mają wczesne tulipany

Mój taras usytuowany jest od południowo-zachodniej strony. I choć znaczna cześć jest przysłonięta wypuszczonym dachem, to latem słonko potrafi mocno przygrzać. Ale wtedy do dyspozycji są inne zacienione miejsca :)

Wracając do głównego wątku: tak naprawdę to na tarasie najrzadziej pijam kawę. Przynajmniej o tej porze roku. Częściej jem posiłki lub raczę się winem (szczególnie w czasie wykonywania "brudnych" prac wokół domu).

nie ma co współczuć tym,co mają taras od południa - skoro tak wybrali,lepiej od pd niż od wschodu czy pólnocy,ja mam odkryty taras od zachodu - w bardzo upalne dni nie da rady na nim wysiedzieć,ale mam rownież drugi taras zadaszony od strony północno-zachodniej - znakomicie się sprawdza w gorące dni

u mnie wiosna- krokusy przekwitają ale kwitną żonkile i kolorowe pąki mają wczesne tulipany

Ja mam dwa tarasy jeden od wschodu drugi od południa i (prawie) trzeci, bo przed domem tj. od zachodu mam taki wielki podest-schody, który czasem używamy jako taras.

Ten od wschodu jak raniutko pijemy kawkę to ładnie się w słoneczku siedzi, jak jest trochę później i słońce mocniej grzeje to rozkładamy baldachim.

W upalne dni ten wschodni też swietnie się sprawdza, bo od około południa jest już w cieniu. Ten zachodni na poranną kawkę by się nie naddawał, bo jest w cieniu.

Natomiast faktycznie lubimy przesiadywać na tych schodach wieczorkiem. Od strony południowej w ogóle nie jest używany, bo w lecie za gorąco

Edytowane przez igimaks

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 4 weeks później...
Niedzielna poranna kawa na tarasie jest niezbedna i zawsze sie na nia znajdzie te pare minut :)

Mnie niedzielną poranną kawę mąż przynosi do łóżka,za to kawa popołudniowa jeśli tylko pogoda pozwala obowiazkowo na tarasie zwłaszcza,że często mamy gości w niedzielę więc jest nie tylko kawa.

Przeczytałam wątek! I aż dreszcze mam ze zniecierpliwienia...Ja tez tak chcę! U mnie domek stanie jesienią a taras to pewnie w przyszłym roku,ale marzę choć o taborecie we własnym... hmm ogródku to raczej za dużo powiedziane,może raczej na własnej ziemi. Kawka,soczek,cokolwiek byle w tej cudnej ciszy która otacza moją działkę.

a czym macie wyłożone tarasy?

ja mam na razie tylko z betonu jakgdyby 3 tarasy obok siebie, wschodni, poludniowy-zadaszony i zachodni. zobaczymy gdzie będziemy najchętniej siedzieć :-) poki co jest zabawa z obserwowaniem wędrującego cienia od srodkowego daszku :-) przyjemniej będzie jak kopara zabierze nadmiar ziemi i będzie wreszcie namiastka widoku, bo teraz to w dołku się siedzi....

Przeczytałam wątek! I aż dreszcze mam ze zniecierpliwienia...Ja tez tak chcę! U mnie domek stanie jesienią a taras to pewnie w przyszłym roku,ale marzę choć o taborecie we własnym... hmm ogródku to raczej za dużo powiedziane,może raczej na własnej ziemi. Kawka,soczek,cokolwiek byle w tej cudnej ciszy która otacza moją działkę.

witaj w klubie :D