Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kawa na tarasie

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 361
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kawa na tarasie to jeden z aspektów mieszkania w domu :) mimo, że jeszcze nie mieszkamy a taras mamy z palet to nie jedną kawę przywiezioną w kubku termicznym mamy już za sobą :) nie mogę się doczekać domowej codzienności. Może jeszcze w tym roku...a z racji wykonywanej pracy nie musimy się nawet na krok ruszać z tarasu. Mimo lat wyrzeczeń warto było rozkręcać własny interes :)

pozdrawiam tarasowiczów:bye:

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
To był piękny czas kiedy siedziałem z żoną na tarasie w połowie Sierpnia a temperatura wskazywała u mnie na termometrze w cieniu 35 Celciusa ;) Szkoda, że tak to szybko przeminęło. Piliśmy sobie kawkę z bardzo wygodnego zestawu stworzonego według mojej małżonki specjalnie dla nas. Zamawianego z tego sklepu [sPAMER] spory wybór a my się zdecydowaliśmy już właśnie na jeden z nich. Może zgadniecie jaki ;)? Kawka była pyszna na tarasie z tego względu iż mieliśmy trochę przewiewu przez nasze zadaszenie tarasu a także drzwi rozsuwane bo stworzyliśmy sobie tzw. szklarnię ;) Edytowane przez Elfir

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...

Można, wszystko można.

Można też osiwieć na tarasie, myśląc, ile to jeszcze lat kredytu zostało do spłacenia...

Także ta kawka, to niekoniecznie słodka jest...

Ale ja to pewnie jestem jakaś aspołeczna i dostrzegam tylko złe strony życiowej inwestycji. No niech mi ktoś powie, że można kawkę spokojnie pić, mając z tyłu głowy tysiącpińcet do płacenia przez najbliższe 15 lat.

Smacznejj kawki i zdrówka życzę na następne dwie dekady ;)

Jedyna nadzieja w tym, że Jarek będzie płacił pińcet na dziecko, to wtedy owszem, da się jakoś raty spłacać.

Edytowane przez portaga

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
Kawa na tarasie z widokiem na morze i plażę... To moje cały czas niespełnione marzenie. Póki co cieszę się nowym mieszkaniem w bloku. Na szczęście mam balkon, więc jest to jakaś namiastka tarasu. Wprawdzie nie mam jeszcze tam mebli, ale to kwestia czasu. Tylko tego morza brakuje i chyba niczym go nie zastąpię. Te wasze tarasy mają taki urok! To zdecydowanie duży plus domku :)

• 1 month później...
Można, wszystko można.

Można też osiwieć na tarasie, myśląc, ile to jeszcze lat kredytu zostało do spłacenia...

Także ta kawka, to niekoniecznie słodka jest...

Ale ja to pewnie jestem jakaś aspołeczna i dostrzegam tylko złe strony życiowej inwestycji. No niech mi ktoś powie, że można kawkę spokojnie pić, mając z tyłu głowy tysiącpińcet do płacenia przez najbliższe 15 lat.

Smacznejj kawki i zdrówka życzę na następne dwie dekady ;)

Jedyna nadzieja w tym, że Jarek będzie płacił pińcet na dziecko, to wtedy owszem, da się jakoś raty spłacać.

Mnie też czasem przeraża perspektywa spłaty (jeszcze 20 lat, 5 już za nami), zwłaszcza, że na 500+ się nie załapiemy raczej - dzieci już dorosłe a emerytura coraz bliżej.

Ale gdy o tym nie myślę i mam chwilę wolną od zasuwania w zagonkach ( mieszkam na wsi i mam duuży ogród w tym warzywnik i sad, pracuję , oboje dojeżdżamy do pracy ok. 30 km - każde w inne miejsce, więc poza domem codziennie ok 11 godzin) to sobie kawkę, herbatkę albo co innego na tarasie popijam. Poza tym obieram na nim warzywa na obiad i jabłka (wiadrami) , ciesząc się widokiem.

• 2 weeks później...