bm_mi 04.06.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Cześć!Łazienka już jest zrobiona, niestety jako przyłącz do grzejnika łazienkowego zostało zrobione przyłącze dolne z rozstawem 50mm.Czy ktoś wie gdzie takie grzejniki można znaleźć? gdyż zazwyczaj rozstaw to 50, 60cm it.Znalazłem też kilka opcji z podłączeniem dolnym środkowym, ale u mnie to niemożliwe. Musi być z prawej strony.Pomocy!Z góry dziękiPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 05.06.2011 03:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Cześć! Łazienka już jest zrobiona, niestety jako przyłącz do grzejnika łazienkowego zostało zrobione przyłącze dolne z rozstawem 50mm. Czy ktoś wie gdzie takie grzejniki można znaleźć? gdyż zazwyczaj rozstaw to 50, 60cm it. Znalazłem też kilka opcji z podłączeniem dolnym środkowym, ale u mnie to niemożliwe. Musi być z prawej strony. Pomocy! Z góry dzięki Pozdrawiam Każde przyłącze dolne zwykłych grzejników ściennych (z oznaczeniem CE) ma rozstaw 50mm (norma europejska). Po prostu u Ciebie w trakcie wykonywnia instalacji zrobiono ją pod zwykły grzejnik ścienny a nie pod drabinkę. Dobrą zasadą jest by przed przystąpieniem do wykonywania łazienki, posiadać wszystkie urządzenia, które będą w niej zamontowane. MOżna je wówczas rozlokować i dokładnie, precyzyjnie wyznaczyć punkty wyjścia instalacji wod-kan. Uniknie sie w ten sposób niespodzianek i zbędnych, kosztownych przeróbek i improwizacji... Zrób potrzebny Ci grzejnik na indywidualne zamówienie.. Pozdrawiam Bogusław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 05.06.2011 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 nie wiem czy w Polsce są dostępne rurki i złączki chromowane jeśli tak to podłącz drabinkę takim zestawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 05.06.2011 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 nie wiem czy w Polsce są dostępne rurki i złączki chromowane jeśli tak to podłącz drabinkę takim zestawem W sumie dobry pomysł, tylko nie wiem czy to będzie estetycznie wyglądać bo do drugiego brzegu grzejnika drabinkowego musiałaby lecieć rurka po płytakch. Hmmmmmmm... Czy naprawdę nie ma takich grzejników łazienkowych dla takiego przyłącza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astronauta 08.06.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 sprawdz na stronie terma technologie....a jak nie dostaniesz, to zawsze mozesz na zamowienie zrobic sobie grzejniki;0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 09.06.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Każde przyłącze dolne zwykłych grzejników ściennych (z oznaczeniem CE) ma rozstaw 50mm (norma europejska). Po prostu u Ciebie w trakcie wykonywnia instalacji zrobiono ją pod zwykły grzejnik ścienny a nie pod drabinkę. Dobrą zasadą jest by przed przystąpieniem do wykonywania łazienki, posiadać wszystkie urządzenia, które będą w niej zamontowane. MOżna je wówczas rozlokować i dokładnie, precyzyjnie wyznaczyć punkty wyjścia instalacji wod-kan. Uniknie sie w ten sposób niespodzianek i zbędnych, kosztownych przeróbek i improwizacji... Zrób potrzebny Ci grzejnik na indywidualne zamówienie.. Pozdrawiam Bogusław Dobra rada, Tak właśnie zrobie, że najpierw pokupuje wszystki urządzenia, a planowałem odwrotną kolejność, ale tak będzie wygodniej i praktyczniej. Jak to grzejnik na zamówienie? To tak można? Gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 09.06.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Witajcie,No nie przesadzajcie z tymi grzejnikami. Większość producentów grzejników łazienkowych robi z przyłączem 50 mm (na zamówieni) np. Instalprojekt i cena jest niewiele większa. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 09.06.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 da się zrobić grzejniki na zamówienie, wystarczy w google wpoisać, jest wiele firm, które podejmuja takie zamowienia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 12.06.2011 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Znalazłem inne rozwiązanie,kupię zwykły grzejnik łazienkowy z dolnym przyłączem - obojętnie jaki rozstaw,kupię specjalny zawór z Herz-a który pozwoli na zespolenie 2 rur wychodzących ze ściany razem z przyłączem wychodzącym z grzejnika.Drugi koniec grzejnika można "zamknąć" albo można tam wstawić na przyszłość specjalną grzałkę na prąd (w czasie letnim). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 12.06.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 no nie wiedziałem, że a radę grzejniki na zamówienie. Ale ja wielu rzeczy nie wiem:P A co do tych grzałek to trochę słyszałem o nich ostatnio, podobno to niezłe rozwiązanie. Szczególnie do łazienki. Ludzie sobie chwalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martiin 12.06.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 rzeczywiście grzalki zdobywaja u nas coraz wieksza popularnosc, i chyba dobrze bo wydaje mi sie ze to najlepsze rozwiazanie na dogrzewanie mieszkania poza sezonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 13.06.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Grzałki do grzejników? pierwsze słyszę, co to jest dokładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof czajka 13.06.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 rzeczywiście grzalki zdobywaja u nas coraz wieksza popularnosc, i chyba dobrze bo wydaje mi sie ze to najlepsze rozwiazanie na dogrzewanie mieszkania poza sezonem No tak właśnie słyszałem. Podłączasz takową grzałkę do grzejnika i ona ci podgrzewa grzejnik do temperatury, którą wcześniej ustawiasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 14.06.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 po co, skoro grzejnik tez grzeje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martiin 14.06.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 no oczywicie chodzi o okres poza sezonem grzewczym, kiedy to wlasnie grzejnik nie grzeje, a bywa tak ze ktos wolalby zeby grzal bo np ma zimne mieszkanie czy tez male dziecko w domu a wieczor jest chlodny.. wtedy dobrym rozwiazaniem jest grzalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 15.06.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 a to o to chodzi! w sumie niezły pomysl, ale te grzałki to od niedawna musza byc w sprzedazy, bo ja o nich nie slyszalem....swoja drogą, moze to przypadek, ale w ten weekend wlasnie narzekalismy z zoną, ze niby mamy czerwiec, a w nocy zimno;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martiin 15.06.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 w czerwcu raczej temperatura mi odpowiada (no chyba ze jest za goraco), no ale wrzesniowe noce bywaja rzeczywiscie mocno chlodnawe. Ja sie juz od dluzszego czasu przymierzam do kupna, ale jakos nie moglem sie zebrac, mam nadzieje ze przed wrzesniej mi sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 16.06.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Ty i tak wiesz więcej naten temat niz ja, moglbys mi podpowiedzic na co trzeba zwracac uwage wybierajac taka grzalkę? czy to wogóle wszedzie sie nadaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martiin 16.06.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 przede wszysytkim musisz zorientowac sie czy konstrukcja Twojego kaloryfera pozwala na jej zamontowanie. Jesli okaze sie ze tak to przy wyborze samej grzalki warto zwrocic uwage na funkcje ktore ona posiada, moim zdaniem bardzo praktyczne sa np grzalki z mozliwoscia programowania godziny i temperatury. Zwroc uwage tez na producenta i na to czy daje Ci na taka grzalke gwarancje i jak dluga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 17.06.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 a optymalna gwarancja, to jaka jest na grzałkę? mam być zadowolony, jak dadzą mi półroczną? mysle, ze by sie nadala, bo ja kaloryfery w tamtym roku wymieniałem, więc są nowszej konstrukcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts