Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wiesz, najpredzej mebel wycenic, ae tez bym nie dala, a bizuterie to juz wcale. Dajmy na to masz zloto z diamentami , czy platyne z diamentami, czy z jakimkolwiek innym kamieniem - kamienie trzeba wymierzyc, obejrzec pod katem czystosci, koloru, czy nie ma uszkodzen , wymiary itp - do tego potrzebny jest geomolog (tak sie pisze??), a ci robia na podstawie zdjec. Czyli mozesz pierscionek z cyrkonia poslac i z tompabku z falszywa pieczatka, wycenic na krocie i sprzedac naiwnemu, albo sama nie wiesz co masz i albo zanizy albo powie ze niewarte nic ( a np fortune warte) zloto tez trzeba sprawdzic bo pieczatki nic ie warte a czasem na pierscionkach nie ma bo sie starly...temat rzeka. Niewarto ryzykowac. Do ubezpieczenia tez nie wiem czy by przyjeli, napewno nie u nas.

Meble tez sa podroby ze zdjec czasem trudno - dokladnie jak z grzybami :D

ja bizuterie mam odsylana/zawozona do renomowanej firmy ktora jest akceptowana przez kazdego ubezpieczyciela. I nic poza bizuteria nie wyceniaja, nawet zegarkow nie. Same metale i "szkielka" plus perly. Nawet "za rog" do zlotnika nie zaniose na wycene bo on zlotnik a nie geomolog.

i tak na kazda rzecz do wyceny moza sie rozpisywac. Jednym slwem - trzymac sie z daleka. Wycena za 17-18$ jest nic niewarta, za tanio, jak mowisz - nabijanie kasy i watpliwe badz nic nie warte ogledziny.

no tu po tej stronie inne ceny i inaczej wyceniane, co kraj pewno tak jest. Co w jednym kraju malo warte duzo w drugim, szczegolnie meble! Bo co kraj ma swpje standarty na antyki.

Jak masz jakies pieczatki na meblu - kto wie? ale chcesz dla swojej ciekawosci czy masz zamiar sprzedac? nie masz gdzies kogos blisko zeby faktycznie obejrzal mebel??

Mmikka, na facebooku możesz zrobić licytację. Są strony z aukcjami antyków. Ja zaglądam tu:

https://www.facebook.com/groups/wojtekantykifecebuk/?multi_permalinks=1898549013517243&notif_id=1535661116806691&notif_t=group_highlights

Są różne rzeczy, meble też. Możesz poprosić o pomoc w wycenie.

A tu https://www.facebook.com/marketplace/groups/?multi_permalinks=1898677370171074&notif_id=1535575766445301&notif_t=commerce_interesting_product są raczej wyprzedarze, ale pojawiają się też sporo warte meble.

A co to za mebel?

Pestka, weszłam na fejsa. Poruszam się na tej grupie jak dziecko we mgle. Żeby cokolwiek przeczytać, to muszę dołączyć do grupy i wysłać info, że przeczytałam regulamin? Można obejrzeć wystawione przedmioty bez zapisywania się go grup?

Nie lubię fejsa, bardzo rzadko tam zaglądam. Może gdyby informacja, że jest się dostępnym nie szła w cały świat, to częściej bym zajrzała.

Wysłałam ci priv.

Zapisz się. Jak obejrzysz możesz się wypisać.

Czytałam i oglądałam. Super te fotele, aż szkoda, że się pozbywasz.

Zajrzyj tu https://patyna.pl/kategoria-produktu/fotele-i-pufy/?q=%2Fkategoria-produktu%2Fmeble%2F&show_products=2037

Para foteli podobnych jest tu w cenie ponad 6 tys., a jeden fotel Halabala (czeski) za 7 900.

Na niemieckim e-bayu sztuka taka jak z linka, który mi podesłałaś, ale nie w skórze jast za 1000euro.

Acha, na allegro jest gość, który sprzedaje używane meble, czasem po renowacji, a czasem nie i np. Halabala (taki sam jak ten z patyna.pl) ma za 3850, ale jest do tapicerowania.

https://allegro.pl/fotel-art-deco-j-halabala-h-269-1e-571-15-i7534946644.html

Porównaj i nie oddawaj tanio, bo będziesz bardzo żałować .

Edytowane przez pestka56

zaczelo sie odliczanie - koniec wakacji.

Jutro jade do domu na kilka dni. Potem tylko zacznie sie pakowanie i do konca wrzesnia stad wypad robimy, zacznie sie robota w domu poki sniegi nie przyjda. Nie zostajemy do polowy pazdziernika.

Plywalam w kajaku, pierwszy raz w zyciu :p niw ywalilam sie. Wiec podjelismy decyzje ze zamiast dwoch desek bedzie deska i kajak. M zmienil deske na inna, kajak kupie w przyszlym roku.

Mika, pytalas o Jerrego-idiote. Mieczem wojujesz - od miecza giniesz. Brad z nami rozmawial przedwczoraj, to co uslyszalam od Brada (mowie o wlascicielu parku) az mnie przytkalo. Wtedy dopiero mu powiedzialam co dupek narobil. Przedtem nic nie mowilam, ale Brad sam sie na nim przejechal, jaja jak berety. Tak sobie Jerry zbiera ze w koncu bedzie mial zakaz wjazdu tutaj. Jego zachowanie zaczelo sie odbijac na calym parku. Jego i jego zony.

A co mi zrobil to juz szkoda gadac.