Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no, snieg padal cala noc i byla niezla zadyma :sick: jest 12 juz stopnial. U mnie ogrzewanie wlaczone na 21C wiec prawie wcale sie nie wlacza ale kominek juz chodzi codziennie. Jak nagrzeje to ogrzewanie i tak sie nie wlacza. Ma sie ocieplic i ma byc parenascie stopni - na weekend. Nie wiem, Rick tak dzis mowil jeszcze pogody nie sprawdzalam. Ale mi ocieplenie potrzebne. Na weekend mamy plan - zerwac wykladzine na korytarzu na gorze i polozyc podloge, wiec ciecie bedzie desek w garazu. To robota na jeden dzien niecaly. A potem - MAM NADZIEJE - M wezmie sie za swoj kominek i polozy plyty - wiec ciecie tez. Wiec cieplej w garazu by sie sprzydalo zeby nie umarzl. Najwyzej mu grzejnik wlacze zeby tylko to zrobil.

Pestka no jakby nie bylo postarzane i ten material byl normalny a nie swiecacy toby lepiej wygladalo. Srebrny taki czy szary bardzo sie swieci, zupelnie inaczej niz czarny.

Szafeczki jak ja kupilam tez byly z postarzanymi brzegami - nie chcialam ich. Nie patrzylam za laweczkami, zobacze czy maja takie ceny porownamy.

IMG-0754-2.jpgupload photo

Rick rano przyszedl - koniec gotowania! Zanurkowal i odlaczyl gaz. M wroci wyciagnie plyte, zakleje dziure. Powoli bedzie mozna zrywac kafelki.

plan maly powstal....M nosem kreci ale wyjscia nie bedzie mial - bo bedzie lepiej wygladac. Kafelki ktore kupilismy?? Bede odcinac z siatki i kazdy pasek bedziemy osobno klasc - na styk. Zadnych fug nie bedzie. Zadnego smarowania. Dlatego ze na siatce jak ida to paski sa na styk a fuga jest miedzy kazdym zadkiem - wypelnajac fugi poszatkuje mi kafelki i bedzie linie wydac co mi sie nie podoba. Chce na styk. Wiecej roboty ale bedzie lepiej wygladac. Nie bedziemy tez ich na klej/zaprawe klasc jak sie kladzie - bo trzeba sciane smarowac cala a ona lubi SE wyjsc bokiem miedzy kafelkami. Beda kladzione na specjalny klej w tubie jak silikon jest (schody nim tez przyklejalismy). Nigdy bym na to nie wpadla ale Rick mi pomysl podsunal, mowil ze raz w sklepie pokaz robili kladzenie kafelek i pokazali taki sposob wlasnie. Kladzie sie ten klej kropkami , nic wtedy nie wylazi miedzy. A jak chce na styk wsadzic to tymbadziej tak potrzebuje.

a teraz lozko....kupilam nowa gobke bo chce wiecej tych pikowan zrobic niz mialam.

po przekopaniu tysiecy lozek w koncu wybralam CO CHCE.

Napewno chce uszy, bez dwoch zdan. Lubie je. Pozatym to jedyne lozko jakie mam z uszami. Modyfikacja bedzie taka ze - obetne zaokraglenie na gorze i robie proste, uszy zmniejsze.

jeden pomysl taki

IMG-2978.jpg

a drugi taki - z ramka na gorze

IMG-2967.jpg

zenatrzne wykonczenie uszu jak powyzej badz jak tutaj na dole

Leatham-Upholstered-Wingback-Headboard.jpg

gwozdakmi juz nie obijam, nie chce mi sie. Pociagne sam sznurek na laczeniach materialu, wiec szycia bedzie.

Spodniczki tez juz nie bedzie, M powiedzial ze mi zbuduje zabudowe. Na tyle materialu kupilam ze obije. Kto wie, moze nawet "zanozek" zrobie?? nad nim musze sie zastanowic.

s.jpg

tylko jakbym robila - nie chce takiego duzego. Duzo nizszy zeby materac wystawal. Ale to niekoniecznie potrzebuje. Lozko sie wieksze wydaje bez tego jak nazuta swisa swobodnie, ale z nizszym zanozkiem tez mozna go zakryc.

ale materialu nadal nie mam....jeszcze nwet nie wylecial z US :sick:

Super plany łóżkowe aż znow nabrałam chęci na taki zagłówek u mnie, kiedys na pewno.

A nie popękają ci te płytki kładzione bez odstepow? Pamiętam że ta ściana mocno pracuje pod wpływem temperatury

U nas ostatnie ciepłe dni a ja cały dzień na sor spędziłam i chyba noc mnie czeka. Mam na dzieje że jutro do domciu .

A jednak zaraz do domu :-)

masz dobra pamiec, te dwie zewnetrzne sciany bardzo mi chodza, wtedy blat odchodzil i szpara byla. Najwiecej na tej ze zlewem. Mam nadzieje ze nic sie dziac nie bedzie, beda na styk ale zawsze jakas tam szparka zostanie, no i klejenie tylko kropkami a nie po calosci da im wiecej elastycznosci. Najwyzej jaks cos to sie wdlubie i nowa wsadzi. Z fugami tez by popekac mogly, nawet nie tyle kafelki ile fugi.

Doriko co sie stalo?? dziecko?

Trawertyn w łazience dolnej tak właśnie położyłam bezfugowo. Kafle 30x30 i nic się złego nie dzieje. Kamień tak można mimo, że przecież w kabinie prysznicowej przede wszystkim. Tylko ja kleiłam półelastycznym klejem po całość, nie punktowo. U mnie ściany nie pracują, a poza tym trawertyn 30x30x0,15 cm swój ciężar ma.

Zagłówki piękne wszystkie, ale najbardziej podoba mi się ten z turkusowego łóżka :)

Mania tam na Westwing, skąd ta lustrzana łąweczka jest też nakas nakastlik 55x55x55. Sześcianik na wysokich nóżkach za 1099 zł. Nieładny moim zdaniem. No, i oni udaję, że to są ceny po 50% obniżce :p Porównaj ze swoimi :)

nakastlik lustrzanka(55 x 55 x 55 cm_1099 zł).jpg

Pestka

wybralam najbardziej znosne laweczki, reszta byla totalna wiocha i zajezdzala taniocha, wiesz, taki specyficzny wyglad taniego mebla, wiec wybralam te lepsiejsze, ceny od 350-550$ moich dolarow. Wysylka i wszystkie podatki i oplaty celne wliczone w cene mebla.

chociaz ta z szarym siedziskiem i guzikami mi zajezdza wiocha :p

Roxie-Wood-Bench.jpg

Rosario-Wood-Bench.jpgupload photo png

Fairburn-Wood-Bench.jpg

nawet stolek barowy, nie chcialabym takiego ale wklejam, ceny zapomnialam. Maja jeszcze totalna wioche barowego z oparciem ale nie sciaglam zdjecia

Clarens-Mirrored-26-Bar-Stool.jpg

zamiast laweczek wolalabym jak juz takie cos

default-name.jpg

takie dwie w nogach lozka ladnie by wygladaly i napewno ladniej niz laweczki. No ale ja nie mam miejsca bo komoda mi tam stoi i sciana od schodow.

dobra, dla porownania cen itp, ceny podaje za jedna sztuke

moje - 632$

moj.jpgupload images online

kopia moich - 100$ prawie tansze, pisalam ze nozki ma inne na dole i zawiasy widac, ale teraz jak sciagalam fotki zauwazylam jeszcze cos - na drzwiach naklejone paski z czegos cienkiego udajace krzyzak, nie sa jak moje z 4 luster - dobrze ze ich nie wzielam

kopia1.jpg

kopia2.jpg

pewno na codzien nie do zauwazenia ale mnie by to zaczelo wkurzac gdzybym je wziela i wiedziala o tym :sick:

i nastepne

254$

3f.jpgbest image hosting

709$

3d.jpg

346$

3e.jpg

1000$

1q.jpg

900$

2w.jpg

Mirror-Buffet.jpg

bufet tanszy od stolika :p

jak widzisz ceny zroznicowane.

Moj stolik jest wyzszy, wszystkie ktre wkelilam tez sa wysokie , moj jest 73.66 wysoki, 55.88 dlugi, 40.64 gleboki.

gdyby nie te cholerne drzwi do lazienki duzo wieksze, znaczy na dlugos - bym wsadzila, od sciany do sciany prawie bo mam duzo miejsca.

to wyobraz sobie ze te ceny sa jeszcze mniejsze w US, ale z nas tutaj musza zedrzec - jak zawsze ;) wiec jakie 50% off w polskim sklepie :rolleyes: stary numer zeby sprzedac

kupowalam na Wayfair, tak jak Overstock. Kupuje tu i tu, z Wayfair szybciej przychodzi - pamietasz dlugie czekanie na moj dywan jak krazyl po pol US w te i wewte??

meble takie mam i tutaj w Canadzie, sek w tym ze ani mi sie jezdzic nie chce - a najwiekszy wybor w Toronto, ani nie wiem gdzie szukac w jakich sklepach bo tych meblowych sie narobilo jak wszow. Szkoda czasu i energii. Jestem taka ostatnio leniwa, tak niecierpie po sklepach lazic ze SERIO...ale na amazonie kupuje nawet apier toaletowy czy inny czy plyny i proszki, mam prime konto, nie place nic za wysylke, przychodzi w 1-2 dni.

Edytowane przez mania1220

a dodam jeszcze ze te moje stoliki wygladaja o niebo lepiej na zywo, mialam jakies przeczucie ze je wzielam - i nie zaluje, prawde mowiac cala rozanielona jestem jak wchodze do sypialni :p

rano musze wstac kolo 4, M mnie zawozi do Mlodej a sam do roboty jedzie, ja mam dziecioriow pilnowac bo kurza mac nastepny model w rodzince - jedno z jej dzieciakow ma jutro sesje zawolali ja, do jakiegos katalogu.

moze ja powinnam isc tez , w koncu po kims te geny maja :p

ZART!!:p

Wiocha i tandeta pojawia się wszędzie, wiadomo. Ale u ciebie przynajmniej wybór jest, a u nas taki Westwing kit wciska z tymi cenami, a i wybór co najmniej mizerny.

Ja od kilku lat poluję w necie na ławeczkę do wiatrołapu/przedpokoju. Raz mi się udało u podobnego sprzedawcy jak Westwing znaleźć taką jak chcę. Opłaciłam i po 2 tygodniach (wysyłka miała być w miesiąc!!!) dostałam informację, że odesłali mi kasę, bo się wyprzedało :sick:

Dojdzie do tego, że własną agencję modeli założycie :wiggle: