Elfir 14.11.2018 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Joana z kosiara jezdzi.....a moj M dzis odsniezarka jezdzil bo sie nie dalo wyjechac A ja zbierałam maliny w ogrodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 14.11.2018 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Elfir, ja wczoraj obcięłam maliny, choć owoce zielone jeszcze miały, ale za to poziomki zbieram, nadal smaczne, maliny już nie były takie słodkie. Mania bardzo łądne te lampy! Zdecydowanie bardziej pasują. A powiedz mi jaki wymiar ma twój zagłówek i ile brałaś na niego materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.11.2018 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 po mamusi ma slepia nos ma po M. musialabym zmierzyc, zaraz pojde na gore. Grzeje sie, bylam kopac tunele dla piesa na ogrodku, sluchajcie tyle sniegu ze jak zaczal tam latac to go widac nie bylo. Zapomnialam powyciagac butelki z plynami do ogrodu i musialam sie dokopac do szopki tez. Na szczescie wszystko zrobilam dwa dni temu. Mialabym przekichane teraz, szczegolnie fontanna. poziomki w zeszlym tyg zrywalam tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.11.2018 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Joana wszystko zalezy od materac - na ile bedzie dochodzil i jak chcesz zeby dochodzil, od grubosci gabki tez gora pikowana a drugie zdjecie pod spodem zobacz - tam sie materac wsuwa, jest na scisk bo mam dwie gabki "sie ksztaltujace" na wierzchu pikowana czesc jest wysoka na 84cm a razem z tym pod spodem na 89 moze byc troche wiecej ale mierzylam na oko - z gabka juz inaczej sie mierzy dlugi jest na 165 material byl szeroki na 137cm ile dokladnie na dlugosc uzylam nie powiem bo nie pamietam, jak pikowanie sie robi to wiecej idzie bo zeby zmierzyc trzeba najpierw w dziury wsadzic po calosci sznurek a potem odmierzyc na materiale + dodac na przyczepienie. Juz na gabce. chyba bedziesz robic prosty wiec mniej uzyjesz, pamietaj tylko o nalozeniu najpierw gabki zanim wymierzysz i utniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.11.2018 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 jakby byl na 100cm wysoki nad materacem bylby perfekt ten moj zaglowek, pomysle jak bedziemy robic obudowe materaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 14.11.2018 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Mania... u Ciebie to jakoś wszystko ładne:lol2: Mój M stwierdził wow ! na widok córki oczywiście , no i zima też mu się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 14.11.2018 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Zobacz jaki ze mnie amator, nawet nie pomyślałam,żeby materiał ciąć dopiero po gąbce. Mania co to znaczy gabki "sie ksztaltujace" ?? to są jakieś specjalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.11.2018 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 aveeee....baby chlopu pokazujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.11.2018 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Joana bo nie wiem jak to sie nazywa po polsku memory foam - ta gabka co sie formuje pod cialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 14.11.2018 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Ale masz te gąbki na zagłówku, czy mówisz o tych do spania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.11.2018 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 znow cos majstruja?? 6x nie moglam sie zalogowac Joana na materacu. Ja wole nakladane a nie w materacu bo one jak kazda gabka sie wyrabia i lepiej zmienic gabke niz caly materac. Na zaglowku mam zwykla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.11.2018 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 mam newsa - JUTRO BLATY ZAKLADAJA wlasnie Erica dzwonila. Bruce ma dzis podjechac plyte zabrac, mieli na plyte ciac tutaj przed domem na miejscu ale same widzialyscie ze sie nie da bo tyle sniegu. Na zlew zabrali forme juz gotowa ale na plyte nie mialam. jezusicku ale sie ciesze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 14.11.2018 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 No to już jestem w domu Ja już myślałam,że ty na zagłówku masz i pomyślałam, że to jakieś kolejne dla mnie utrudnienie Mańka cieszę się z Tobą z blatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.11.2018 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 ano mozesz i taka ksztalyujaca sie nalozyc, ja nie chcialam bo moglby mi sie zle material ulozyc na pikowaniu - zajmuje jej czasu zeby sie wyprostowala i jakbym nacisla reka - wiecej materialu bym naciagla. Ale bylam blisko kupic bo nie moglam znalzc zwyklej, na szczescie sie udalo i ostatnia w sklepie kupilam. Joana nie wiem ile gabki w Polsce kosztuja ale tutaj tapicerskie sa drozsze niz zwykle na lozko - ja na zaglowku mam zwykle gabki na materac, 3 zlozone razem. Z jednej strony sa faldowane z drugiej plaskie, sa zlozone dosrodka.Nie wiem jakiej bedziesz uzywac, jakbys uzywala 2 badz trzech (co taniej wychodzi) plus watolina na to - kup klej krawiecki w sprayu, musisz popsikac lozko najpierw, na to gabke (jesli kilka warstw gabek to i miedzy gabkami psikac) i na samym koncu pod watolina psikac - bedzie sie trzymalo kupy i nie przesunia ani nie zjedzie ano nie bedzie przesuwac potem jak juz material bedzie - czy przy przyczepianiu materialu czy potem jak sie siedzi i opiera o zaglowek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.11.2018 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 wypatrzylas material w koncu? zdecydowalas jaki kolor chcesz?ah i wazne - maz nie ma nic przeciwko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 14.11.2018 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Mania, klej mam, watolinę chyba też, muszę zobaczyć gąbkę, jakąś mam, bo kupowałam kiedyś na siedzisko to nieszczęsne pod oknem ( to co Pestka miała na nie jakiś pomysł ) , ale można u nas kupić normalnie raczej. Poczytam w necie, chyba , że masz jakieś doświadczenia jaka grubość i twardość ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 14.11.2018 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Mam na oku materiał, chyba zamówię próbki, muszę jutro przejechać się chyba do wujka, zobaczyć jak tam z terminami co do kanapy stoi i przecież u niego mogę próbki zobaczyć. Mąż nie ma nic przeciwko, no co ty:) jak jeszcze nie on będzie robił to tym bardziej. :lol2: Zastanawiam sie jeszcze nad jedną rzeczą, czy pomalować najpierw łóżko i dobierać materiał, czy wybrać materiał a później farbę. Pamiętasz, że ten zanóżek chcę częściowo pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.11.2018 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 grubosc i twardosc zalezy od upodobania, ja mam dosc miekkie ale mam tez gruby meblowy material na tym, ale na tyle ze jak sie opieram nie ugniata sie. Grubosc teraz zrobilam grubsza, dodalam trzecia to mam teraz na 12cm gruby, byly 4cm kazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.11.2018 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 wybieraj material pierwszy bo to najwazniejsze i to najwiecej widzisz i to ma sie podobac, farbe mozesz potem, tylko maluj przed robieniem lozka nie odwyrtke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 14.11.2018 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 a jaki kolor skoro cos tam upatrzylas?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts