Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

po mamusi ma slepia :lol2: nos ma po M.

musialabym zmierzyc, zaraz pojde na gore.

Grzeje sie, bylam kopac tunele dla piesa na ogrodku, sluchajcie tyle sniegu ze jak zaczal tam latac to go widac nie bylo. Zapomnialam powyciagac butelki z plynami do ogrodu i musialam sie dokopac do szopki tez. Na szczescie wszystko zrobilam dwa dni temu. Mialabym przekichane teraz, szczegolnie fontanna.

poziomki w zeszlym tyg zrywalam tez

Joana wszystko zalezy od materac - na ile bedzie dochodzil i jak chcesz zeby dochodzil, od grubosci gabki tez

gora pikowana a drugie zdjecie pod spodem zobacz - tam sie materac wsuwa, jest na scisk bo mam dwie gabki "sie ksztaltujace" na wierzchu

IMG-1755.jpg

IMG-1756.jpg

pikowana czesc jest wysoka na 84cm a razem z tym pod spodem na 89

moze byc troche wiecej ale mierzylam na oko - z gabka juz inaczej sie mierzy

dlugi jest na 165

material byl szeroki na 137cm

ile dokladnie na dlugosc uzylam nie powiem bo nie pamietam, jak pikowanie sie robi to wiecej idzie bo zeby zmierzyc trzeba najpierw w dziury wsadzic po calosci sznurek a potem odmierzyc na materiale + dodac na przyczepienie. Juz na gabce.

chyba bedziesz robic prosty wiec mniej uzyjesz, pamietaj tylko o nalozeniu najpierw gabki zanim wymierzysz i utniesz.

ano mozesz i taka ksztalyujaca sie nalozyc, ja nie chcialam bo moglby mi sie zle material ulozyc na pikowaniu - zajmuje jej czasu zeby sie wyprostowala i jakbym nacisla reka - wiecej materialu bym naciagla. Ale bylam blisko kupic bo nie moglam znalzc zwyklej, na szczescie sie udalo i ostatnia w sklepie kupilam.

Joana nie wiem ile gabki w Polsce kosztuja ale tutaj tapicerskie sa drozsze niz zwykle na lozko - ja na zaglowku mam zwykle gabki na materac, 3 zlozone razem. Z jednej strony sa faldowane z drugiej plaskie, sa zlozone dosrodka.

Nie wiem jakiej bedziesz uzywac, jakbys uzywala 2 badz trzech (co taniej wychodzi) plus watolina na to - kup klej krawiecki w sprayu, musisz popsikac lozko najpierw, na to gabke (jesli kilka warstw gabek to i miedzy gabkami psikac) i na samym koncu pod watolina psikac - bedzie sie trzymalo kupy i nie przesunia ani nie zjedzie ano nie bedzie przesuwac potem jak juz material bedzie - czy przy przyczepianiu materialu czy potem jak sie siedzi i opiera o zaglowek.

Mania, klej mam, watolinę chyba też, muszę zobaczyć gąbkę, jakąś mam, bo kupowałam kiedyś na siedzisko to nieszczęsne pod oknem ( to co Pestka miała na nie jakiś pomysł :)) , ale można u nas kupić normalnie raczej. Poczytam w necie, chyba , że masz jakieś doświadczenia jaka grubość i twardość ma być?

Mam na oku materiał, chyba zamówię próbki, muszę jutro przejechać się chyba do wujka, zobaczyć jak tam z terminami co do kanapy stoi i przecież u niego mogę próbki zobaczyć.

Mąż nie ma nic przeciwko, no co ty:) jak jeszcze nie on będzie robił to tym bardziej. :lol2::lol2:

Zastanawiam sie jeszcze nad jedną rzeczą, czy pomalować najpierw łóżko i dobierać materiał, czy wybrać materiał a później farbę. Pamiętasz, że ten zanóżek chcę częściowo pomalować