mania1220 15.11.2018 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2018 no nerwica mnie zlapala i mam jakies sercowe przeboje.... zawsze wiedzialam ze sciany sa krzywe, ale nigdy nie sprawdzalam - bylam pewna ze M to robil. Wiem jak walczylismy z kuchnia. Nie tylko sciany - sufit tez. Ale jak pisze - sama osobiscie nie sprawdzalam....pojechali, zabrali forme, zostawili katownice wiec przylozylam...patrzcie normalnie ZGROZA.....to ta sciana z oknem, ta co tak chodzila, co wlasnie z tym starym starym blatem z dupka w zimie mialam takie wielkie szpary. Pdejrzewam ze krzywizna swoja droga a to ze zima i sciana znow sie "wygla" od roznicy temoeratury swoje robi. najgorsze jest nie to ze sciana krzywa - najgorsze jest to ze blat jest juz wyciety i obfrezowany! qfa mac..... nie wiem czy cos da sie zrobic i co. Nie wiem czy bylo zle wymierzone czy sciana od czasu mierzenia sie wygiela bardziej bo teraz te kilka dni ostatnich bylo -12 & -15C w nocy. zostawili mnie i pojechali, bede teraz siedziala i sie martwila i denerwowala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.11.2018 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2018 Joana no tak, siedzi cicho jak wraca z nadzieja ze nic mu nie wcisniesz do roboty, to tak jak moj - szybko po kawie spyla na dol zebym mu czasem co nie dala do roboty, potem slysze ZARAZ i jest NIGDY albo rok pozniej, chyba ze naprawde siade na nim i dupe truje do upadlego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.11.2018 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2018 Ściany od wewnątrz wam pracują?Macie jakąś izolację termiczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.11.2018 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2018 tak Elfi, nie tylko mi. To jest normalne w szkieletowkach. W srodku jest bardzo cieplo, nie mam przewiewow ale sciany chidza w zimie. Ocieplenie jest no jasne, jak sciaglismy sciany nad blatami i widzialas takie rozowe cos to wlasnie ocieplenie. Za nim scianka cienka i ceglowka, ot i wsio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.11.2018 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2018 blaty przywiezli. paul przyjechal, tak wqur byl ze mnie nie zauwazyl przez 15min.ale cos tam uradzili, Paul zabral jeden blat czy dwa i wrocil do shopy. Mieli ciac na plyte w shopie ale ze taka siupa ze scianami beda ciac tu na podjezdzie.Wnosili w 3, potem wynosili w 4, Mika zobaczysz jak, znaczy normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 15.11.2018 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2018 U nas też mamy krzywe ściany. Nie chciałam plastikowych listewek na blacie kuchennym. Miałam do wyboru, falbankę krzywych ścian albo listewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.11.2018 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2018 mam granitowy blat, ściana rzeczywiście lekko odbiega w jednym narożniku pod kątem (o kilka mm), ale nie pracuje! Blat został dopasowany, uwzględniając to lekkie odchylenie.Zastanawiam się jak takie kanadyjskie budownictwo wypadłoby w UE, z jej restrykcyjnymi przepisami termicznymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.11.2018 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2018 mania, i jak wygląda sytuacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.11.2018 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2018 Elfi ale masz puste sciany jak ja? tu chodza zewnetrzne, a jak juz jedna sie ruszy to na reszcie widac - jak pisalam o moich listwach i framugach. Ze zmiana temperatury dziala jak z liniami wysokiego napiecia - w lecie zwisaja, w zimie sie kurcza i naciagaja. Mimo to mam bardzo cieplo w domu.nie wiem ale jak jestem w Polsce to mi w domach zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.11.2018 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2018 Narendi sytuacja wyglada tak - jestem juz prawie na haju od kleju! sklejaja blaty, smierdz to niesamowicie! blaty sa PIIIEEEEKKKNNEEEEE jeszcze daleko do konca, teraz sklejaja blat kolo zlewu, trzeba jeszcze kuchenke usadzic i zlew przykleic i dziure na kran wywiercic i nie wiem co jeszcze. biedny Manius siedzi na gorze - taki nieszczesliwy! do kurzu naszego doszedl kurz z blatow, tu i tam musza spilowac, usiekac itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 15.11.2018 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2018 teraz, to ja się jutra nie mogę doczekać. No i jak mam spać? Jak spać? Cieszę się, że montują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.11.2018 01:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 (edytowane) a ja ledwo zyje, robili prawie 9hr. Bylam glodna. Nie szlam nawet do lodowki bo nie chcialam przeszkadzac. Pilam tylko czarna gorzka kawe, juz mi sie chcialo z mlekiem i slodkiej troche bo tak glodna bylam. Potem jak pojechali zrywane papierow z podlogi i wielkie odkurzanie bo pelno opilkow z granitu zeby nie zrysowaly. Sie rozumie do kona sprzatania daaaaallleeeekkkkooo...no ale - blaciki sa!! TAK - wyglaskalam, TAK - wycalowalam (serio:lol2:) najpierw M a potem blaty. Nie dalo sie inaczej taka szczesliwa jestem. sluchajcie, jest juz weczor wiec fotki ciemne, nie mam oswietlenia pod szafkami bo sciagniete - za dnia nie mam duzo zrobie co jak wstane, ale ze bedziecie czekac to pokaze jak teraz jest. img photos screenshot software for windows swieci sie swieci az kazdy krysztalek z kominkowego abazuru sie odbil a tu mam jedno za dnia jak wniesli zlew narazie podwieszony jakby go zeby bolaly - przykleja sie musi se powisiec 24hr i kazali nam podczepy metalowe badz drewniane zrobic bo zlew jest baaaardzo ciezki. M jutro zrobi. tak wiec nadal nie mam wody i dalej zapylam do lazienki, ale co tam, tyle przezyje. i ohhhh ten stukot filizanki o kamien - bossskie. no tak wiem - durna jestem, ale 5 lat czekalam wiec sie cholernie ciesze z tych moich zylek, wezykow i innych jaszczurek wybaczcie wiec moja eforie i skakanie pod sufit jak male dziecko, bo jeszcze jakis czas bede orgazmow dostawac na ich widoki i dotyk a potem sie przyzwyczaje i zwracac uwagi nie bede jak w lazienkach i ooo taaaak ogee bylo strzalem w 10tke! aha, nie wiem co zrobili ale jakos cos zrobili i blat lezy OK, jest mala szparka ktora i tak zniknie pod kaflami. Pikus! ale co tu sie dzialo, wlasciciel przyjechal, bluzgi lecialy, on sie zdenerwowal - ale widac ze sie znal bo powiedzial ze bedzie dobrze, zabral blat pojechal do shopy i jak wrocil z nim - pasowalo - a ja kurna juz wlosy z glowy rwac chcialam ze bede miala paskudie z dupka deseczek nie mam bo nie zdazyli wypolerowac. Niestety - pytalam - nie dalo sie deseczek obrobic jak blatow oni tego recznie nie robia a wielka maszyna, te kawalki za male na ich maszyne. Oh well, trudno. Wazne ze sa i beda. jeszcze cos wspominali ze oni maja te granity na kominek zakladac? mialo byc bez instalacji, czyzbym instalacje za friko wyrwala tez?? bo blaty sa za free bo duze i wiela kasy ale takie male kawalki co innego...hmmm zobaczymy. poki co ide cos zjesc bo padne zaraz a jutro wkleje jak wnosili i co robili. Edytowane 16 Listopada 2018 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 16.11.2018 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Bardzo luksusowo wyglądają i najważniejsze, że bez szpar:DGratulacje:D:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 16.11.2018 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Mania, padłaś w łóżku jak pies Pluto? Wyspałaś się? Luksusowo się zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 16.11.2018 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Oj tak!! Też bym całowała :) Dziewczyny mają rację jest luksusowo! Mmika, ja dzisiaj płaszcze swoje sprawdziłam pod kątem składu, bo dla ciepłości kurtki mam, a dla wyglądu płaszcze I nigdy nie zwracałam uwagi , serio, tylko wygląd i cena I faktycznie jeden co niby taki gruby, to ciągnie w nim jak diabli, a on 40% wełny. Za to dwa inne, niby takie fiflaczki a ciepło w nich, no i dziwne nie jest jeden 80 drugi 60% wełny. Dziewczyny muszę się puknąć mocno w głowę:bash: Byłam dzisiaj w sklepach kupić coś dla takiej małej bzdziągwy, dopiero co urodzonej mc temu. Weszłam do tkmaxxa i normalnie utknęłam na tych dzieciowych. Córki mi się chce. :bash:, jak dobrze ,ze taka stara jestem, bo jak bym młodsza była to kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.11.2018 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 nie wiem czy sie wyspalam ale chyba nie, za to padlam jak zdechla. Wstalam niedawno i sie dobudzam. Weszlam do kuchni jednak uchachana ale zaraz mi mina zrzedla jak do okna podeszlam - znow pelno bialego gofna napadalo i co odsniezylam - zniklo. Wszystkie tunele dla psa - wyrownaly sie, ale widze ze manius wstal z M i dzielnie sie sam przekopywal bo slady sa. No i znow bede z loapata dzialac ehhh. M mnie namawia do powieszenia szafki, pamietacie, ta moja co stoi z kratkami?z jednej strony czemu nie - wiecej blatu odslonietego, z drugiej - szkoda mi tej szafki no i nie wiem jak bedzie wygladac jedna wiszaca z szybami? sama nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.11.2018 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Joana zawsze jak idziemy cos dla Natki kupowac mowie ze dziewczynki to maja raj teraz - tyle ciuchow, zabawek itd. Nie to co mialam swoja, bylo duzo wtedy ale nie tyle. Tak ze Natki zawsze odpicowana.Mam dluga kurtke do kolan z puchu i pierza, jest taka ciepla ze mi za goraco czasem i nie jest super gruba i ciezka. Kiedys myslalam zeby parke kupic, wiecie te Canada goose parka, ale nie widzialo mi sie dawac 900$ + za kurtke, no i jak ja przymierzalam - nie roznila sie niczym od mojej w cieplosci i mi sie te parki nie podobaja zbytnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 16.11.2018 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 (edytowane) Aż mi się zimno zrobiło, jak popatrzyłam na pracującego pana na podwórku. W poniedziałek zgrzaliśmy się spacerując po Pustyni Błędowskiej i w środę do Rabki wybrałam się w płaszczu jesiennym, a powinnam w puchowej kurtce jechać. Edytowane 16 Listopada 2018 przez mmikka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 16.11.2018 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Mmika, po prawej czy po lewej byłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 16.11.2018 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 prawej, po lewej bratowa, która mnie lubi ciągać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts