joana_ 02.12.2018 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 kompletnie się nie znam, ale wydaje mi się ,że każda nafta śmierdzi. Mania, wiem ile kosztuje lego, mój starszy pasjami układał, tysiące były w tych klockach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.12.2018 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Mika a co, swiatlo wylaczaja ? zartuje, ale pamietam za komuny jak wylaczali, mielismy w domu. Smrodu nie pamietam. Joan w zeszlym roku tez mu Lego kupilismy, jakis statek plywajacy, teraz dostal najwiekszy jaki byl statek kosmiczny, zastanawiam sie gdzie go postawi. No ale uwielbia to, pewno jak Twoj syn. spac nie moge, znaczy wczoraj padlam po 9 wieczorem to i sie wyspalam, wstalam o 5, dochodzi 6 rano jade do Ikei za pare godzin, chcecie zebym na cos popatrzyla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 02.12.2018 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Jak dziecko ma takie konkretne zainteresowanie to chociaż problem z prezentem nie istnieje. Ja padłam wczoraj, przyszli sąsiedzi na kawę, pod koniec zrobiło się coś cicho na górze, poszłyśmy sprawdzić no i stanęłyśmy na schodach. Antek i jego o pół roku starsza przyjaciółka najlepsza, cali w farbach plakatowych, podłoga na górze, ściany, moja pościel, jego, meble w łazience górnej :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.12.2018 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 no wiem, nie jest to smieszne, smieje sie z innego powodu - ze to zawsze sie sprawdza! ze jak sie robi cicho to znaczy ze dzieciaki kombinuja. oj mialam tez Picasso a scianach mialam , teraz Mloda to przechodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 02.12.2018 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 No wiem Mania, bo latach będę się śmiałą z tego do łez, a teraz?? Przed chwila jeszcze raz byłam na górze umyć podłogę, ciągle mazy wychodzą ( palcami nabierali taką grubą warstwę( to taki krem do ciastek, tak udawali), prześcieradło jego raczej do wyrzucenia, wczoraj prałam, nie zeszło z poszwy mojej i jego prześcieradła, więc na noc nasmarowałam odplamiaczem i rano znowu do prania. Z mojego zeszło u niego różowe plamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.12.2018 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Joana a zdjecia porobilas? zeby mu pokazac jak juz urosnie? Rozowe mowisz? widac ze dziewczyna byla tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 02.12.2018 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Wpadłyśmy tam z koleżanką ze szmatami, oni dostali kolejne i jechałyśmy jak najszybciej, żeby nie roznosili dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.12.2018 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 zamiast nafty uzyc etanolu do biokominków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.12.2018 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Kup w aptece tzw. apteczną. Tę kupiliście https://www.castorama.pl/produkty/wykonczenie/malowanie/rozpuszczalniki-i-zmywacze/nafta-swietlna-dragon-0-5-l.html Opisują ją jako bezwonną Sprawdż to https://www.castorama.pl/produkty/ogrod/meble-i-dekoracje-ogrodowe/dekoracja-ogrodu/pochodnie/paliwo-do-lamp-1-l.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 02.12.2018 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 (edytowane) Joana serdecznie współczuję szorowania i prania Wczoraj M uruchomił ten piecyk, chciał fotkę zrobić i przyniósł go z garażu do domu, Objechaliśmy naszą miejską metropolię w sobotę o 14 i tylko na te paliwo w Mrówce trafiliśmy. Sklepy chemiczne już były zamknięte, w innych nic nie mieli. Zamówię bioetanol przez internet, dzięki za podpowiedź. Edytowane 3 Grudnia 2018 przez mmikka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.12.2018 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 (edytowane) A ja wcale nie jestem pewna, czy bioetanol będzie dobry. To alkohol, a on ma inną temperaturę spalania. Żeby ci nie wybuchło Aptekę chyba masz w pobliżu. Mają naftę w małych opakowaniach. Nie śmierdzi nic, a nic. Na próbę starczy. Jak nie chcesz kupować takiej jak ci podlinkowałam, to na allegro jest kosmetyczna, apteczna w 5-litrowych opakowaniach nawet. Wychodzi jakieś 10 zł/1l Edytowane 2 Grudnia 2018 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 02.12.2018 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Pestka nafta kosmetyczna jest droga. Za droga do spalania w piecyku, pojemność 150-200 ml powyżej 5 zł widzę. Teraz doczytałam o tych 5 litrach nafty, dużo lepsza cena niż tego "mojego" specyfiku z fotki. Ta z Castoramy ma 20 l i kosztuje 174 zł. Tylko czy się sprawdzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 02.12.2018 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Ja się dziś zwiesiłam przy kawie na internetach Pestka co chwilę patrzę na te wizki co zrobiłaś te z moją nową szafką. Zaraz na początku mieliśmy pomysł na ciemną ścianę, a teraz wrócił. Bardzo ciemny granat i panele ułożone coś tak. Zostawiłabym też to siedzisko pod oknem, ale drzwiczki bym zmieniła na ciemne, może trochę byśmy je przerobili, żeby było od ściany do ściany. Zamiast białej płyty na wierzchu, drewno. Kominek tu ciągle nie wiem, ale skłaniam sie ku temu prostemu biały marmur, albo imitacja jakaś ( tubądzin ma teraz takie wielkoformatowe płyty) Prosta belka nad kominkiem nawiązująca do drewna na siedzisku. Jasne kanapy. Dwa dosyć proste fotele. Reszta ścian biała (?) i też te panele na ścianach, czy nie za dużo będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.12.2018 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Mmikka, ale próbę na tej aptecznej zrobisz Joana, fajnie, że granatowy ci w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 02.12.2018 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Pestka, czyli co? dobrze kombinuje? czy błądzę jeszcze bardzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.12.2018 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 No, chciałam ci zaproponować właśnie przeróbkę tej wnęki okiennej. Nie jakąś szaloną, bez wyrzucania tego co tam jest i ten granatowy na ścianie. Poza tym kominek i propozycje kolorystyczne dla sof. Ale jeszcze dziś mam roboty po kokardę. Pewnie nie pośpię. Do tego od miesiąca mamy kłopot z kocicą. Ma niedoczynność mięśnia sercowego, więc ciągle jak nie wetka, to jakieś badania, koci kardiolog... A Spinoza okropnie się stresuje. Gorzej jak z człowiekiem. Dom wariatów, bo i Pasqal w nie najlepszej formie. Po prostu jestem zjechana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 02.12.2018 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Ty nie traktuj tego, że ja coś chcę od Ciebie, będziesz miała czas i ochotę to rzuć jakąś propozycję. Ta zabudowa pod oknem to fuszerka stolarza, cały czas z moim się zastanawiamy czy przerabiać czy likwidować. Na pewno jest to praktyczne, Antek się przy tym bawi oprócz tego trzymam tam kocyki, pledy,zapasowe poduszki bardzo praktyczny schowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 02.12.2018 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Dziewczyny, zagłosujecie na naszego Forda z 1932r? https://klassikauto.pl/klasyk-roku/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.12.2018 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Mikka zrobione, chociaz maly rewanzyk za moje glosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.12.2018 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 zaglosowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts