mania1220 29.03.2019 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Mika ma racje, ladniejsze niz te trawy. nornice mam zdaje sie w szopce, smyrlo mi cos dwa dni temu jak otworzylam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 31.03.2019 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Ładny maszogrod Pestka. Mi chyba cos zzarlo korzeń jednej borówki. Jak przesadzalam to widziałam ze ledwo co tam było. No i teraz reszta ma pąki a ten ciagle nie. Na grabowej tez chodzę jak po gąbce, na szczęście wszystkie graby żyją. Tar podeslesz mi adres tego sklepu stacjonarnego z meblami co kiedys pisałaś. Mmika wczoraj przyniesli mi kompa. Jeszcze nie włączyłam, ale sasiad mowił ze daje mu rok. Mogłam sie tego spodziewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.03.2019 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 (edytowane) Dziękuję Mania i Joana Ogród może i ładny, ale tylko we fragmentach i tylko do zeszłego roku. Teraz pełna rozpierdziucha. Wierzby białe podkrzesane do wysokości prawie 4,5 metra i dopiero budują parasol. Ale będzie więcej światła w ogrodzie. Okropnie zacieniały i pod sobą, i na płn-wsch. Po południu kawał ogrodu w cieniu, a tam winorośle i inne rośliny, które potrzebują światła. Przed oknami salonu mam jedno wielkie wykopalisko. Zdjęliśmy taras i będzie robiony na nowo. Warzywnik – kompletna demolka. A na rabatach ozdobnych przesadzanie, wycinanie i dosadzanie. Trawy tak samo. I to jest program na wiosnę, EH Aż się zdziwię jak zdążymy. Znalazłam firmę, gdzie mogę kupić tanio taśmy kroplujące z osprzętem, więc wreszcie wszędzie położę. Tyle, że to kolejna robota – poprowadzić dodatkowe 4 rozprowadzenia i do wszystkich linii podłączyć elektrozawory, których muszę jeszcze 6 dokupić. Edytowane 31 Marca 2019 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.04.2019 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Joana zastrzelilas mnie, jaki sklep stacjonarny z meblami? ostatnio mam gąbke zamiast pamieci. jestem okropnie przemeczona:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 02.04.2019 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2019 Mówiłaś , że gdzieś w małym trójmieście albo coś pomyliłem. Wrzucalas zdjecia, taki misz masz troche loftu troche prowansji. Pisałaś że nie mają internetowego sklepu. Ja też mam gąbkę, jak nie zapisze to nie kupie, nie zrobie , nie załatwię. Jestem oblozona karteczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 04.04.2019 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2019 Joana ale u ciebie ciepło, białe magnolie przed Magnolią na kolana mnie powaliły.Też mam gąbkę, chyba czas to leczyć, bo potem może być za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 04.04.2019 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2019 Mmika, ty częściej jesteś we Wro niz ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 04.04.2019 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2019 (edytowane) Przychodzę z wiosną , już stellata nieśmiało wychyla się z kokoników i całkiem smiało poczyna sobie morela Edytowane 4 Kwietnia 2019 przez ave! morela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 04.04.2019 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2019 Ave, dziękujemy za wiosnę U mnie tez zaczyna sie wiosennie. Najbardziej mnie cieszy że każda sadzonka graba żyje. Za to tulipany szkoda mowić. Pójdę chyba za radą Pestki i posadze botaniczne. Exotic w jednym miejscu się namnożył w innym wyszedł co czwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.04.2019 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2019 Ave, śliczne U mnie zbiera się do kwitnienia śliwa Pissardi Będzie różowo. Kwitną żonkile i hiacynty. Maleńke tulipanki turkiestańskie i fiołki. Joana, Muratorkiedyśdalartykół o tulipankach botanicznych https://muratordom.pl/ogrod/rosliny/tulipany-botaniczne-gatunki-warunki-uprawy-pielegnacja-zastosowanie-aa-UYDd-5PpK-oDjV.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 05.04.2019 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2019 Nie wiem co ładniejsze, magnolia czy morela? Chyba morela, bo potem można ją zjeść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 05.04.2019 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2019 Nie wiem co ładniejsze, magnolia czy morela? Chyba morela, bo potem można ją zjeść mam nadzieję, że nie będzie przymrozku, który zwarzy zawiązki owoców:wiggle: A morela z godziny na godzinę wygląda coraz bardziej zjawiskowo -jest oblepiona kwiatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 05.04.2019 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2019 W tamtym roku zostałam obdarowana przez przyjaciół przetworami z moreli. Dżemy, soki i malutkie buteleczki domowego amaretto. Jednego już nie ma, zmieszane ze slodkim mleczkiem, codziennie po troszu spijałam, bylo pyszne. Reszta czyste juz tak nie smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 06.04.2019 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 Joana to amaretto mnie zaciekawiło Pytaj przyjaciół o przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.04.2019 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 Podoba mi się ten bardziej skomplikowany przepis https://www.mojbar.pl/jak-zrobic-domowe-amaretto-przepis-krok-po-kroku-z-czym-polaczyc-w-drinkach/ A piłyście Grand Marnier lub Cointreau? To moje ulubione. Baileysa też uwielbiam i mam na niego przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 06.04.2019 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 (edytowane) U Mani zaraz zrobi się alkoholowo Pestka Baileysa wrzuć Edytowane 6 Kwietnia 2019 przez mmikka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.04.2019 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 Mówisz i masz KAWOWO–CZEKOLADOWA 5 dkg dobrej świeżo zmielonej kawy (można wybrać jaką się najbardziej lubi – ja używam Etiopską ciemno paloną) 10 dkg czekolady w proszku 1 szklanka cukru (ale ja wolę zastąpić ½ szklanki cukru ½ szklanki płynnego ciemnego miodu) 1 laska cynamonu 1 cukier waniliowy (ja używam laskę wanilii) 3/4 litra mocnej nawet 60% wódki (najlepiej zrobić ze spirytusu) 1 szklanka wody ¼ litra białego wermutu (wytrawny!) Kawę, czekoladę i cynamon i wanilię zalać wódką. Odstawić na 3 tygodnie. Cukier i miód rozpuścić w gorącej wodzie (można zagotować) i ostudzić. Dolać do nalewki wermut i roztwór cukru i odstawić na kolejne 3 tygodnie. Przefiltrować dwukrotnie (trochę fusów i tak osiądzie na dnie butelek). Rozlać do butelek i... smacznego. Nalewkę można mieszać ze śmietanką lub mlekiem i podawać na kostce lodu. MNIAM smakuje jak Baileys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 06.04.2019 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 Biore przepis Pestka Mmika, zapisałam na kartce ze mam wziąć przepis. Kanapa pojechała. Jednak wybrałam banalnie, szary w średnim odcieniu. Za małe mam dziecko na jasną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.04.2019 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 Jak małe dziecko, to ja bym wybrała coś wzorzystego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.04.2019 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 (edytowane) Przychodzę z wiosną , już stellata nieśmiało wychyla się z kokoników[ATTACH=CONFIG]428822[/ATTACH] i całkiem smiało poczyna sobie morela[ATTACH=CONFIG]428824[/ATTACH] U nas morela przekwitła a magnolie zaczynają wyglądać tak: W Arboretum w Kórniku kwitnie już wiśnia Fukbana. Edytowane 6 Kwietnia 2019 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts