mania1220 16.08.2019 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2019 noooo, jakies 7-8 lat ze zakwitnie?? zakladajac ze po zimowaniu w lodowce jakiekolwiek wyrosnie a propo hortensji - Mika chcesz moje?? i tak marne w tym roku, przez te upaly tak wygladaly jak je zasadzilam, 2-3 lata temu. img host dzisiaj tak wygladaja na zime byly sciete do mniej niz polowa....wysokosc plotu to 2 metry...wiec sie rozbujaly. i co? i mam w planie to rozpirzyc w cholere a je wywalic zeby porzezyc wjazd, az do sasiada plotu a z tylu - ta byla do wywalenia, na zime scielam do 10cm nad ziemia, byle bylo za co chwycic jak sie wykopie, no ale do lasu pojechalam i nie wykopalam, myslalam ze nic nie wyrosni bo naprawde - 10cm od ziemi to jak zero, a ona sobie tak wyrosla, ta najwyzsza ma juz grubo ponad metr - jeszcze nie zakwitla, z tylu zawsze mi pozniej kiwtnie wszystkie to Limelight'y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.08.2019 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2019 ave - muszem nosic, ale nieduzo, M w domu na weekend to on bedzie nosil. Pierwsze co w kontenerze wyladowalo to moje 3 krysztalowe zyrandole.........ale bez krysztalkow posciagalam wsie bo szkoda, moze na choinke sie sprzydadza, a moze Natki na plastyke kiedys w szkole? diabli wiedza - szkoda! nie sprzedawalam bo jest tyle zyrandoli i lamp na lokalnych ze szok, nie mam miejsca trzymac az sie ktos zglosi. Cala biblioteke tez za darmo oddalam, ae poszla w ten sam dzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 16.08.2019 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2019 Dziękuję za oświecenie Urosło jedno, może z ciekawości zostawię. Wygląda jak narośl rakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.08.2019 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2019 No, to wiesz już, Mmikka. A Ave ma rację, że usuwa. Po pierwsze roślina się wysila nieptrzebnie. Po za tymnie wiadomoczy wogólecośwyrośnie z tych nasion bez specjalnyc warunków i za jaki czas sadzonka będzie dość duża by jaw ogóle zauważyć w ogrodzie. Mania, ty nie szalej. Praca nie zając, a z kręgosłupem masz chybadość kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.08.2019 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2019 Mania, a hortensje mają wystarczająco kwaśno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.08.2019 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2019 nie, a co roku pzez to jakas czesc lisci wyglada wiecej niz dziwnie, co nie przszkadza im kwitnac jak szalone. nie bawie w zadne zakwaszanie, jak kwitna tak pieknie to chromolic je. W tym roku malo tych zlych lisci bylo i tylko w srodku zawsze. nie lubie sie grzebac w ogrodku lubie jak cos rosnie i mam tylko podlewac wczoraj scielam zupelnie i wykopalam korzenia od malino-jezrzyny. Mialam 6 owocow. Krzak za to rosl jak najety. Moglam go poprowadzic po scianie ale po co - juz dwie zimy, zakryty a caly przemarza, trzeba scinac, pisalam pamietacie, a potem rosnie jak durny ale ma tylko pare owocow, ale nie daj Boze przejsc kolo niego i sie nadziac - miliony tryliony sryliony igielek poszedl OUT tak samo jak pnace hortensje, juz zadnej nie mam bo mialy mnie gdzies i rosnac nie chcialy, nie wspomne o kwitnieciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.08.2019 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2019 Mania, a hortensje mają wystarczająco kwaśno? Hortensje wiechowate nie muszą mieć kwaśno - optymalny odczyn to pH 6-7. Z resztą hortensje ogrodowe też nie - zakwasza się gdy chce się uzyskać niebieskie kwiaty. Ale różowe rosną nawet w powyżej pH 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.08.2019 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2019 Oooo, no pacz Elfir a ja się zdziwiłam, że moje Limelighty doskonale się mają między różami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 17.08.2019 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 Spotkanie na kawkę przeciagnelo sie do 6 godz. Jestem zakochana w miejscu gdzie mieszka Doriko i w jej ciescie bezowym . Świetne spotkanie! Mężowie sie zastanawiali czy mu tu o nich piszemy też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 17.08.2019 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 (edytowane) Każde zdjęcie z chmurami, czy panoramą okolicy pokazuje, że świetną lokalizację mają.Tar też ma piękny las za płotem. Teraz pozostaje podzielić się przepisem na ciasto Mania , piękne masz te hortki. U mnie mają kwiatki za ciemno. Edytowane 17 Sierpnia 2019 przez mmikka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 17.08.2019 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 albo zescie za malo plotkowaly, albo za daleko mieszkam - ani zajadow nie mialam, ani mi uszy nie plonely maja ladnie maja, obie, Doriko i TAR, widac na fotkach bylo. Cos dla mnie - lasy albo pustka i piekne widoki Mika no i chce je wykopac, w przyszlym roku chcemy zrobic inny podjazd, wywalic ten asfaltowy a zrobic betonowy. dzis jedziemy zabrac ostatnie klamoty z lasu, odebrac kasiore i oddac klucze. Mielismy isc na wode i dupa PADA:mad: ale tak bardzo ze az ciemno jak wieczorem, a miala byc taka piekna pogoda. Moze sie uda we wtorek. pamietacie akcje z bialym kotem i Maniusiem Seniorem na moim ogrodku? No wiec od tamtego czasu dzis dopiero widzialam sierscia na wolnosci. Komus z domu zwial. Przemaszerowal po plocie. (Oprocz tego zywe koty widze w sklepie jak jade seniorowi zarelko kupic i pazurki obciac). Ale zebyscie widzialy co sie dzialo przez to z ptakami - dachy byly obsiadniete! Wyczuly go, najwiecej jest robinkow dzieci - zamiast po drzewach wsie na dachach, jeszcze ich tyle nie widzialam - i ostrzegawcze cwierki rodzicow. I pierwszy raz widzialam jak koliberek gonil duzego robaka. Jedza male muszki ale duzego robaka ze go widzialam golym okiem - pierwszy raz. Niestety nie wiem czy go upolowala - bo to ona byla - bo mi deska od pergoli zaslonila. Wazne ze nadal je mam w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 17.08.2019 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 To chyba kwestia odległości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 17.08.2019 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 mowisz?? no to musialyscie niezle po mnie pojechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 17.08.2019 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 Mania, te nowe żyrandole kryształowe wywaliłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.08.2019 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 no to sie wystraszyły plotkowania :lol2: nie peniajcie bylo tyle tematow do gadania, ze o was tylko po łebkach pojechałysmy :rotfl:ja te beze juz po raz drugi jadlam, naprawde jest pycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 17.08.2019 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 :lol2: Doriko mogłaby przepis wrzucić i byłybyśmy kwita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.08.2019 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 ......tylko po łebkach pojechałysmy ..... aż zostałyśmy bez łebków :lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 17.08.2019 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2019 Napisałam przepis i mi posta wcięło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.08.2019 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 A nie było na dolnej lewej krawędzi ramki od posta takiej rameczki z informacją o możliwości odzyskania tekstu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.08.2019 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Miśiowa z dziećmi dla Mani https://pl.pinterest.com/pin/815010863795705676/?utm_campaign=rdpins&e_t=7892631f7dbb435ebbea31e1a3756ae3&utm_content=815010863795705676&utm_source=31&utm_term=14&utm_medium=2004 Jakiś czas temu zrobiłam porządki na pintereście i chyba coś narozrabiałam, bo mi zginęłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts