Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Aż ciary przechodzą jak czytam o tym wypadku. Od razu przypomniała mi się spalona jetta. Tacy debile powinni z własnej kieszeni za szkody płacić. Mam nadzieję, że zezłomują wam auto i nowe dostaniecie.

Pestka byłam w Mrówce i oglądałam te psikacze, nie widziałam do kabin prysznicowych, tylko do szyb, antybakteryjny i odplamiający.

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mmikka, ten mój jest do prysznica. Jak będę w naszej Mrówce, sfotografuję półkę, bo mają sporo różnych tej firmy. Są bardzo skuteczne.

Myślę, że skoro w ogóle mają, to warto sprzedawcy podpowiedzieć, co by się jeszcze przydało. To sieciówka, więc zaopatrzenie ma raczej podobne.

O, a tu masz w internetowym sklepie https://krainablasku.eu/product-pol-1729-Astonish-Shower-do-kabin-prysznicowych-750-ml-UK.html

Edytowane przez pestka56

Mmika wpis skrocilas,nie wiem o co chodzi, mogę sie tylko domyślać.

Mania, całe szczęście że ucierpiało tylko auto.

Tar, ty zdaje się po wakacjach jesteś?

Ja z młodym zasmarkani i oczywiście już sami.

no jestem i strasznie mnie przygnebia to co za oknem a jutro juz do roboty. nie bylo mnie 3 tygodnie, ale postanowienie przeprowadzki do Wloch zakorzeniło sie w nas na maxa :D

to co tu sie dzieje to jakas porazka z masakra a dobra zmiana z dlugopisem szaleja naszym kosztem, jestem okropnie sfrustrowana.

Frustracja, to bardzo delikatnie powiedziane. Ja chodzę bez przerwy wkurzona. Szczzęśliwa jestem jak nie muszę ruszać się z mojego domu i ogrodu. Samo patrzenie na te ćwokowate mordy bez krzty inteligencji oczach, które się prezentują na plakatach doprowadza mnie do furii.

Wybory tuż tuż i jedyny sposób to iść i głosować, choć nie wydaje mi się by to coś pomogło, nawet jak stracą przewagę.

W miejscowości, gdzie mieszka moja rodzina, plakaty wyborcze wieszają na ogrodzeniach bez pytania o zgodę właściciela posesji. Wstajesz rano, a na płocie 3-4 banery wiszą :mad: Ci "moi" mają pecha, bo dom jest na głównej ulicy i blisko miejscowego sklepu :D Największy ubaw był, jak przedstawiciel jednego ugrupowania zwrócił im uwagę, że na ich ogrodzeniu wisi już jego kontrkandydat. A banery powieszone przez niewidzialną rękę.

W miejscowości, gdzie mieszka moja rodzina, plakaty wyborcze wieszają na ogrodzeniach bez pytania o zgodę właściciela posesji. Wstajesz rano, a na płocie 3-4 banery wiszą :mad: Ci "moi" mają pecha, bo dom jest na głównej ulicy i blisko miejscowego sklepu :D Największy ubaw był, jak przedstawiciel jednego ugrupowania zwrócił im uwagę, że na ich ogrodzeniu wisi już jego kontrkandydat. A banery powieszone przez niewidzialną rękę.

no wlasnie tez mnie to wkurza, dzis napisałam do jednego pisowca, ze ma sie ode mnie odpeerelowac i sobie nie zycze zasmiecania mojego podworka i skrzynki a jak zobacze plakat to ich do sadu podam o zniszczenie mienia. oni nie moga tego robic bez zgody wlasciciela. z kolei ty nie mozesz sama sciagac, bo to jest chronione prawem (materiał wyborczy). a ja mam w dupie ich prawo i noz mi sie otwiera i zaluje, ze kałaszka pod reka brak. oni prawa nie szanuja to ja musze?

w takim przypadku trzeba napisac do sztabu pismo, ze sie nie wyrazilo zgody, zawolac straz miejska lub policje, sztab dostaje 500 zł. kary i musi sciagnac. samemu tego robic nie wolno, bo moga kare tobie przywalic. u siebie zrobilam fote i wystapilam o zwrot kosztów uprzatniecia smieci i wymycia kostki brukowej, bo to cholerstwo mi sie rozdydźdało na podjeździe a wiecie jak farba drukarska w kostke wchodzi? niech pisowski wypłosz buli, nie trawie tego dziada.

Maniu, dobrze że wszyscy cali i zdrowi, mam nadzieję że nic po czasie nie wynikło.

Tarciu, rzeczywistość pracować taka że nieco ponad dwóch tygodniach pracy jestem na zwolnieniu. Zmogło mnie totalnie. W poniedziałek znów do pracy. Źle nie jest, niestety trochę się nazmieniało jak dla mnie na niekorzyść.

Nową pracę mówisz, i jak zadowolony?

Strasznie nie lubię zmieniać pracy, bardzo mnie to stresuje. Niestety będę musiała, pensja z przed czterech lat mi doskwiera a widoki na podwyżkę marne.

z samochodem nadal nie wiemy co, bo nikt z ubezpieczenia jeszcze sie nie pofatygowal do shopy gdzie bedie naprawiany ;)

wiec M jezdzi pozyczona Honda. Calkiem ladna. Nie jechalam nia jeszcze.

u mnie nic nowego, po kokardke roboty (praca) w domu roboty ustaly narazie. Piatek M bierze wolne bo jest long weekend to 4 dni wolnego bedzie, zrobimy chyba kibelek. Kiedy lazienke na gorze nie wiem - oby zanim spadnie pierwszy snieg :cool: Bo znow robota 7 dni wtygodniu, nawet nie moglam wczoraj jechac do zlotnika odebrac co mial zrobic.

a tak pozatym zaszalalam, wiedzialam ze to w koncu zrobie ale czekalam az trafie - kupilam nowe dywany. Dwa. Do komputerowego i do kominkowego. Teraz chce taki sam do mnie sypialni. Do jadalnie nie wiem czy wezme bo nie maja az tak wielkiego jak am teraz . Nie wiem, musze zmierzyc czy krzesla beda na nim staly czy nie.

przerabne macie z tymi reklamami na plotach. Mnie prawde mowiac za kazdym razem jak lece do Pl - dobija ta ilosc reklam. Wszedzie. Na domach, kamienicach, plotach. Tu tez sa, jasne, ale nie na taka skale. I w zyciu by kamienic nie pozwolili oblepic :cool:

Zrzędliwa się zrobiłam, nie wiem co mnie bardziej dobija, niedokończony remont w chałupie czy zimno i brak słońca :bash:

Swój dywan dzisiaj dałam do pralni. Mania, kiedy twoje przyjadą? Ciekawa jestem jakie teraz wybrałaś. Przed chwilą chciałam zamówić rolety do sypialni i przypomniało mi się, że w czwartek razem jedziemy do innego miasta do okulisty, teraz się zastanawiam, czy kliknąć zamówienie i czy kurier właśnie w czwartek nie przyjedzie.

Ma któraś z was rolety zaciemniające silver? silver.jpg

Dywany dzisiaj przyszly, na Overstock kupilam wiec lazly z US. Z duzym utknelam bo witryny nie moge podniesc, musze czekac na M - doslownie 5 cm ;)

w tym samym stylu ale duzo duzo jasniejsze i juz nie zmieniajace koloru w zaleznosci od stania.

mi sie ostatnio karnisz wyrwal w sypialni. Jak pizgnal w nocy to az sie obudzilam. zaczal leciec - mimo ze kolkach byl, prosilam M zeby zrobil ale doprosic sie nie moglam. Doprosilam sie jak wyrwalo ze sciany :cool: Zawsze sama wieszalam, ale tam nie dalam rady, trzeba bylo sily zeby wkrecic.

Mika jesli chodzi o niekonczone remonty to chyba ja i Pestka przoduejmy ;)

nie Mika, nie jezdzimy tam. Nie znamy ich. Podobno malzenstwo fizjoterapeutow. Tylko co ten raz co pisalam co pojechalismy po lodke. Lynn wtedy podeszla, pisalam, zapytalam sie jej czy wszystko ok z domkiem, powiedziala ze tak i ze sa zadowoleni - ciekawe jak dlugo :wiggle:

Jak dwa tyg temy Heather i Nigel byli u nas, powiedzieli ze 3 parom Brad i Lynn nie odnowili leasingu i kazali opuscic park - bo za glosni, bo za duzo pija, bo za duzo skarg bylo. No i temu pisze ciekawe jak dlugo beda zadowoleni....bo to sa ludzie z ktorymi Rick i Kathy sie zadawali. My nigdy. Wiec jak wylecieli z parku oni zostaja sami jak palec. ostanie im Diane i stara Lynn ktora czasem siadzie jak idzie z psem. Wiecej nikt do nich nie przychpdzi posiedziec,podejda tylko "do plotu" zeby posluchac plotek - jak to mowila nam Joannie,(ta co tez przez nich sprzedala), wiec jak sie przyczepia do tych w naszym domku - moga nie strzymac :lol2:

nie cierpie plotkowac, ale ciesze sie ze poszlam stamtad. Nie tesknie. Zal tylko ze nie widzialam misia w tym roku. I ciesze sie ze ich ziecia wywlilismy. Ta plotke musze napisac bo zbieralam szczene z podlogi....

No wiec kiedys bralismy kontrakty od Dave'a. Ale odeszlismy bo bylo ciezko kase wyciagnac, dochodzilo do tego ze zalegal nam po kilkadziesiat tysiecy. Zmora bycia na swoim, Pestka cos wie na ten temat. Rachunki same sie nie zaplaca. Wiec odeszlismy. No i jak Jerreg'o wywalilismy od nas poszedl do nich. U nich pracuje tez Steve. Ktory jak moze to zwiewa i do nas na roboty przychodzi. Tak wiec wiemy co tam sie dzieje. Ostatnio mieli robote. Nowy bydynek. Jeszcze sie firma nie wprowadzila. Wiadomo, wszyscy pracuja - malarze, elektrycy, no i inne formy konczce wliczajac ich - stawiacych biura. Wszyscy co tam robili mieli zakazane uzywanie lazienek. W srodku. Ale bez jaj, jest "lato". Na zewnatrz mieli postawione sraczyki. I to jest zrozumiale, niektorzy potrafia byc syfami - opowiadalam kiedys jak brudasy z taksowek zalatwili lazienki na lotnisku :cool:

no wiec madry...sorry - "madry inaczej" Jerry poszedl pietro wyzej i....nasikal na nowiutka wykladzine !:eek: Zrobil tez fotke i poslal do Steva piszac ze jak im nie pozwalaja uzywac lazienek to maja za swoje.

wiecie co......komentarz jest zbedny.

totalne chamstwo.

Elfi, pierwsze zdjecie to China Town, drugie to Queen badz Dundas St badz gdzies tam - oba zdjecia to downtown, czyli centrum Toronto - tak samo jest w kazdym miescie, czy Toronto, czy Nowy Jork czy Warszawa. Tylko mi nie o takie reklamy chodzi - to co pokazalas to banery na stale, chodzi mi o takie cos - rozsiane wszedzie po calej Polsce

070b4087af51abf6c514104ee22f73ad.jpg

22491226-chaotycznie-zawieszone-reklamy-ktore-szpeca-miasto.jpg

z21156435-V-Nielegalne-reklamy-szpeca-warszawskie-ulice.jpg

a najlepsze sa te zaslaniajace okna, ktore podobno sa zgodne z prawem :eek:

Elfi sorry. Ohyda. Nie ma to nic wspolnego z prwdziwymy stalymi reklamami jak wkleilas. Polska jest piekna i ma przepiekne stare budynki, a szpeca wszystko ze hej.

Jestescie pryzwyczajeni do tego moze nie zwracacie uwagi, ale ja za kazdym razem mam bol oczu.

a teraz wyjde na przod i cykne fotke i pokaze jak glosowanie u nas wyglada.

IMG-0642.jpg

i tak jest tylko. Czasem sa ze zdjeciami, czasem bez. Co prawda tu plotow nie ma, w Toronto predzej i to tylko w glownym Toronto nie na osiedlach jak moj, ale nadal - nie mozna samemu wieszac nikomu na plocie - ani stawiac. Jesli chcesz na kogos glosowac i masz zamiar pokazac kogo popierasz - musisz sama sobe reklamowke odebrac badz poprosic zeby ci przywiezli.