mania1220 01.11.2019 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2019 M powiesil mi wiatrak jest tak super ze sam sie w nim zakochal narazie sie mecze z kulkami - wiatrak przyszedl z beznadziejnymi odlewanymi K9 krysztalkami, ja zakladam swoje ciete Asfour'a i Swarovskiego co wisial na starym zyrandolu. Stary zyrandol wyladowal na smieciach, nawet sie nie oplaca sprzedawac jak kulek nie ma. Bo te co z nim byly jak kupilam tez byly K9 i wywalilam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 02.11.2019 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 Mania, uporałaś się z kryształkami? Jak tak, to fotę poprosimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.11.2019 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 https://www.youtube.com/watch?v=56PWT7TLAHM&feature=youtu.be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.11.2019 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 (edytowane) Mika jak wejdziesz tam na moj kanal sa jeszcze dwa filmiki spryyyyytny wiatraczek ciezko zrobic fotke , wychodzi zolte, nie jest zolte a orginal wygladal tak zmienilam jak pisalam na kulki i dodalam duzo bo widac bylo zarowki co mi sie nie podobalo Edytowane 2 Listopada 2019 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.11.2019 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 M konczy kibelek na dole - w koncu. Mam nadzieje ze go skonczy dzis a nie wymysli "ze jutro. Jutro ma padac snieg. Spadl i wczoraj. Nie ze puszek - ciezki mokry snieg ze mi powyginal drzewa na dol a tuje rozszczepil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 02.11.2019 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 Maniu, żyrandol świetny, sliczne kamyczki, co swarowski to swarowski. Pokazywałam mojemu M. i podziwiał owszem, ale stwierdził, ze zupełnie nie rozumie, do czego Ci/Wam te wiatraki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.11.2019 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 do tego ze goraco jest. I spac nie moge. W lecie znow ten pokuj sie strasznie nagrzewa ze nawet klima nie chlodzi dobrze.Mam stojacy na podlodze ale nie chce go tam miec.No i jeszcze jedno - w zimie ogrzewanie, wiadomo ze cieplo sie unosi pod sufit i tam najcieplej - wiatrak to cieple zwiewa na dol. wiatraki sie w Polsce nie przyjely wiem, tutaj czasami sa niezbedne. Pamietaj ze tu nie ma murowanych domow, sciany sa puste i sie nagrzewaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 02.11.2019 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 m. usatysfakcjonowany odpowiedzią: co kraj i klimat, to obyczaj.Ale śliczniutki jest , skubany...(nie M a żyrandol)I pufoława też ładna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.11.2019 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 Diablo szybko pomyka ten wiatraczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.11.2019 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 dom mi tak glupio stoi ze czy deszcz czy snieg musze miec okna zamkniete - inaczej wszystko w srodku. Jedynym miejscem gdzie mi nie pada do srodka to moja lazienka na gorze, duza lazienka (ale okna sa pod samym dachem) 9 okno w kominkowym. W sypialni w zimie 90% w zimie spie przy otwartym oknie w lazience. Ale jak mi sie robi naprawde goraco - otwieralam to na ulice. No. I tak mi raz sniegu napadalo ze lezal na podlodze i to to szczegol - szybko wytrzec, ale shutters sa drewniane i je moze tak woda/snieg zalatwic, a snieg mi tak zamarzl ze okna nie moglam zamknac. Na lod. Kulam nozem i srubokretem Wiec tylko wiatrak. Ale wlasnie o to mi chodzi zeby te szpachle nie wisialy mi nad glowa - mialam taki w kuchni jak dom kupilismy pamietacie? Ten sie sklada, czyli jak wiatraka nie uzywam a tylko samo swiatlo - lopatki schowane i nie bedzie mnie wnerwial no i lopatki sa plastykowe przezroczyste to tez sie w oczy nie zucaja. Ave - co kraj to obyczaj, dla nas niepojete jest klasc kafle w salonach niewazne ze podlogowka jest - to nadal kafla a Polska to nie Cuba czy Arizona gdzie suche upaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 02.11.2019 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 Strzeliłam teraz termometrem w pokoju z kominkiem, na wysokości kolan- temp. 22,8*C, nad żyrandolem 39,8*C. Kolosalna różnica. Mania, super podrasowałaś tę lampę swoimi kryształkami. Cudownie się wpasowały. No i miło ciebie usłyszeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.11.2019 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2019 Mika no zem sie nagadala az mi zaschlo u mnie niecale 19 - drzwi non stop otwarte , M lata tnie kafle. pufo-lawe i tak bede zmieniac, jak znajde lawe ktora mi w ko wpadnie. Bo ta pufa bedzie na sciane gdzie biblioteka byla. Tylko jej material zmienie. Ale kiedy to bedzie to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 03.11.2019 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2019 Ładny ten żyrandol kulkami. Przygarnęła bym. Podobno można 30% okolo oszczędzić na ogrzewaniu mając wiatrak. U nas wrócił temat kominka i już mnie głowa boli bo nie stać nas na taki co bym chciała a z płyt k-g nie chce. Muszę znaleźć jakąś opcję oszczędnościową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.11.2019 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2019 (edytowane) Doriko, k-g to zupełnie nieodpowiedni materiał do obudowania kominka. Stosuje się płyty krzemianowo-wapniowe jeśli kominek ma mieć obudowę zimną. Tych plyt nie trzeba montować na stelażu. Po prostu skleja się je ze sobą. To już wymierna oszczędność. Jeśli obudowa kominka ma się nagrzewać, to są wsprzedaży płyty szamotowe, albo dużo droższe z zawartością magnezytu. Są też z tzw. acubetonu. Szamotowe można zastąpić cegłą szamotową, co wyjdzie znacznie taniej jeśli znajdziesz w pobliżu siebie np. cegłę z rozbieranych pieców w starej cegielni. Zobacz, tę znalazlam w Elblągu https://www.olx.pl/oferta/cegla-szamotowa-CID628-IDzVDpx.html#3cf6376774 A w ogóle, napisz co byś chciała chętnie pomogę wymyślić coś co nie wyrwie ci dziury w kieszeni. Edytowane 4 Listopada 2019 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 04.11.2019 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2019 Świetny ten żyrandol. Przydalby mi sie taki w sypialni latem, a w salonie zimą. Doriko a na ktorej ścianie bylby u Was kominek? Tam gdzie ten bio teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.11.2019 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 04.11.2019 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2019 Podziwiam Was Mania, tak szczerze, za ten perfekcjonizm,konsekwencje i pracowitość. Fajnie wkomponowalas ten wzorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.11.2019 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2019 jak z katalogu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.11.2019 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2019 Joana,Elfi dzieki, fajnie ze sie podoba. na zywo to lepiej wyglada niestety zle zdjecie zrobic bo kibelek maly w srodku domu wyszlo ladnie. Wzorak koniec koncow chcialam na gorze i z gory na dol go wsadzic ale M sie uparl ze tutaj. No ale przynajmniej nic na scianach wieszac nie musze. sufit bede malowac na bialo.Ciesze sie bo teraz nie musze sie przejmowac malowaniem scian z boku szafki - inaczej trzeba by ja wyciagac za kazdym razem w koncu by sie wszystko uszkodzilo jeszcze jedna na gorze zostala dzieci, dzieci.....o 6;30 rano mnie sygnal z tel obudzil - Mlody. wstalam a on pod domem stoi. A wlasciwie spi w samochodzie poklucili sie o cos i Mlody przyjechal. Jak sprawdzalam telefon to pierwszy raz pisal o 4:30 rano - jeszcze nie wiem co sie stalo bo nie spal cala noc i spi minal sie z M , duren nie napisal do M wczesniej by mu drzwi otwarte zostawil od poczatku mowilam ze to nie bedzie grac ze on z nimi mieszka, za duzo sie roznimy - jako nacje - i nie ma to nic wspolnego rasizmem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 05.11.2019 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Sklep który wam kafle sprzedał mógłby wasz kibelek do reklamy wynająć. Podpinam się pod słowa Joany. Młody pokłócił się z mężem Młodej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts