Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dostalam pare dni temu od Heather takie co, przetlumaczylam na polski

zeby nie zwariowac...:D

Uslyszalam doktora w telewizji, ktory powiedzial ze w czasach Coronowirusa gdy musimy siedziec w domu, powinnismy sie skupic na naszym wewnetrznym spokoju.

Zeby to spelnic powinnismy zawsze skonczyc rzeczy ktore zaczelismy.

Pezelecialam wiec dom szukajac niedokonczonych rzeczy.

Wiec.....skonczylam

butelke Merlota :yes:

butelke Chardonnay :D

butelke Bailey's:yes:

butelke rumu :)

reszte tabletek Valium :wiggle:

pudelko czekoladek :popcorn:

Nie macie pojecia jak sie cholernie dobrze czuje teraz :D

:stereo:

:lol2::lol2::lol2::lol2:

Wróciłam z ogródka, i od razu z lodówki piwo wyjęłam, ciepło jest. Jestem w szoku, bo kwitnie mi borówka.

Mam pytanie do Tar , Pestka

Zakopałam w donicy powojnika, piął się po świerku, niestety został przez panów robotników podeptany i sponiewierany.

Czy mogę te gałązki co są na pniu drzewa poobcinać i czy mi się one ukorzenią? Już widać, że roślinka rośnie, ale to co nad ziemią woła o pomstę do nieba.

Mania, wracając do tej naszej dziewczyny, zobacz jak dobrze dokumenty podrobiła, że lekarze nie kapnęli się, że dziewczyna zmyśla.

Edytowane przez mmikka

jak nie urok to sraka...........

:bash:

wstaje dzis rano i tak sie pokrzatal chwile po domu zanim do lodowki podeszlam. Podchodza a tu mokre przed lodowka, nie zauwazylam stanelam w to. Myslalam ze Maja mi nalal - nawet ja opierdzielilam :(

Zaczelam wycierac a to niebieskie - wiec w panike zaraz i otwieram zamrazalnik a tam wszystko co na gorze w szufladach - rozmrozone :bash::bash::bash:

nic spod lodowki nie leci, mam nadzieje ze to byl lod dzieci a nie schladzacz. Narazie sucho, ale dalam na super mrozenie, pokazuje mi -23C w zamrazniku, wiatrak slysze, a tam nadal wszystko miekkie :bash::bash::bash::bash::bash:

wiec dawaj szukac zamrazalki samej zeby kupic - NIE MA! Wszystkie zamrazalki w kazdym sklepie wykupione! A kupic na necie zeby przywiezli skads-tam - dopiero w w kwietniu. A ja potrzebuje zaraz teraz jesli faktycznie mi zamrazalnik poszedl.

jesl faktycznie poszedl, a M sie wyrobi i wroci z pracy przed 5 moge miec nowa lodowke juz jutro, dzwonilam do sklepu bo maja. Nie mam teraz kasy na takie wydatki, ale mamy jeszcze troche kredytu w sklepie by starczylo na jakas. Bede zmuszona na raty wziasc :(

chyba powinnam isc i wypic wszystkie flaszki jakie w domu mamy..........:cool:

Duda wyglada smiesznie :lol2:

na ladna buzke cce brac ludzi?

.

co ty mowisz, jaka ladna buzke:eek:, wyglada ohydnie taka klusko-plastelina, i jeszcze ta dupa w brodzie. moja babcia zawsze mowila zeby nie ufac facetom, ktorzy zamiast brody maja dupe tzn taki przedzialek w brodzie. osobiscie kijem bym go nie dotknela, ani meski ani zenski taki niewydarzony gluś. usmiech debila, zachowanie tez. chociaz idealnie pasuje do milczacej mimozy, ona tez paskuda w nocy na smierc moze wystraszyc i ta jej fryzura na stara babe:cool: nic dobrego dla "poddanych" nie zrobila ta krolowa sniegu. to juz Kaczynska Maria byla lepsza, ona Rydzykowi sie sprzeciwila i zawsze stala za kobietami. Co by nie mowic.

Ten Lizol to nie tutejszy Lysol :D

Ten z WIKI co Mika podajesz - to prawdopodobnie stezone plyny, normalnie dla niesiertelnika nie do kupienia. Z tym skladnikiem tylko kmoercyjnie i tylko w niewielu krajach juz tylko wystepuje.

IMG-6499.jpg

to jest bardzo stare, pod koniec XIX wieku zwalczali cholere w Niemczech (dezynfekcja) masowo zaczal byc uzywany podczas (albo zaraz jak ludzie padac zaczeli) podczas Hiszpanki o kotrej z Tar ostatnio pisalysmy.

W kazdym domu jzawsze jest. Tu w kochni akurat mam dwa to wyciaglam, mam jeszcze do mycia wszystkiego i do podlogi ale juz mi sie nie chce schodzic.

Nie smierdzi :D a wlasciwie pachnie. Na dole w pralni mam pomaranczowe i cytrynowe :D

TAR rozwijam mysl.......naparstkowa jak sie Mika domyslila :lol2:

Niemieckie OSMO:

IMG-6501.jpg

Australijski Cutek:

IMG-6502.jpg

i porownanie...:cool:

IMG-6500.jpg

Co se mam tym Osmo pomalowac jak trzeba dwie warstwy nalozyc?? Patyczki do lodow?? :bash:

wstdziliby sie. I zaplacic musialam i za probki i za wysylke a Cutek za darmo :(

Mika co do tej babki co sobie powycinala wszystko - to fakt jak to zrobila? jak papiery podrobila? To papiery medyczne?

A dwa - jak sie lekarze nie pokapowali? Jak ale ja pytam JAK nie zrobili swoich jeszcze dodatkowych badan przed operacja?!

tego bardziej nie rozumiem.

Dziwie sie? no dziwie. Poszlam z moim zapadnietym plucem do specjalisty z dwoma zdjeciami X ray zrobionymi dzien wczesniej - najpierw w klinice a potem ze szpitala jak mi rure wpakowali w bok i podniesli pluco. Chirurg mial w nosie zdjecia mimo ze na nie spojrzal - zostalam wygoniona na drugie, u niego.

Jedynie czym sie zainteresowal to czy mi dobrze rure wsadzili bo powiedzial ze maja tendencje "na odwal sie" w szpitalu na ostrym dyzurze. Ale okazalo sie ze mam wojskowa rure a nie szpitalna zalozona i ze super dobrze wsadzona.

Dlatego sie tym lekarzom dziwie bardziej.

Ja za wami nie nadążam :( Czytać, czytam, ale kiedy ja coś swojego zdążę wtrącić :(:(:(

Siedzę krzewy i drzewka wybieram. Znajomy jedzie do Szmita (TAR wie co to za szkółka) po zakupy. Będzie miał 50% zniżki. Szkółka ma taką listę dostępnych duzych drzewek, że w szoku jestem. Tyle, że każdą muszę sprawdzić w necie, bo w PDFie tylko nazwa, wielkość donicy i wysokość.

A Duda powinien na tej miałkiej, prosiaczkowatej gębie siadać, a nie pokazywać ludziom. Podpisuję się pod TAR :)

Wybory nas wykończą. Oczywiście jeśli znajdzie się 300 000 zdolnych do poświęcenia się dla jego kaczyńskości. PiS wykończy nas jako kraj, a koronawirus dobije zdrowotnie.

W ogóle to już nie mam siły, niedobrze mi się robi od tego co w PL się dzieje, co piszą, mówią. Jak dom wariatów. Całe szczęście, że mam ogród.

Mania, specially for You

90708735_10158275804718151_4588569855900254208_n.jpg

Idę leczyć zbolałą psychikę oglądając kolejny odcinek Homlandu

Edytowane przez pestka56

Mania, nie wiem dlaczego szpital dziewczyny sam nie zdiagnozował. W wielu znanych mi przypadkach lekarze nie chcą czytać opisu, tylko chcą płytę z rezonansu, kliszę z rtg czy sami robią usg. Musieli mieć dobrą linię obrony, bo lekarzom chyba nic nie zarzucili. Niektóre sprawy o błąd w sztuce ciągną się długimi latami.

Ktoś z rodziny miał teraz operację na kręgosłup, na początku marca. Mimo świeżego rezonansu robionego w innej jednostce, wieczorem zrobili nowy i rano na stół operacyjny. Pacjentka wydygana, bo jak się kładła, to szpital był otwarty, na drugi dzień zamknęli i zero odwiedzin i szwędania się po budynku. Nic do picia i jedzenia nie miała. Wzięła tylko 2 piżamy, bo przecież rodzina miała jej wszystko donosić.

5ml zdecydowanie za mało na podwójną próbkę koloru. Mąż teraz syrop na kaszel pił, 4x dziennie po 20ml :lol2:

Pestka no widzisz, u nas pozamykane takie sklepy. Policja ma prawo jezdzic i sprawdzac i mandaty wlepiac. Mozna zdala sprzedawac jedynie na necie badz przez telefon i dowozki dozwolone.

Mika pije ten syrop co udalo sie kupic, coraz lepiej mi i przechdzi i tez wiecej niz tam maja w probkach :cool:

M ma mi dzis deski pociac co kupilam na mniejsze kawalki wiec bede testowac. Probki male ale dali pare rekawiczek, kawalki papieru sciernego i "szmatki" do malowania.

tu sa zdjecia co ja zrobilam w dwoch sklepach

tu powinien byc papier toaletowy

4d1a1c7f-5d4d-4164-8bbc-e29a18451c0d.jpg

IMG-6337.jpg

tak mrozonki wygladaly jak sie zucili (temu zamrazalki wykupione)

IMG-6340.jpg

a tak w aptece polki z tabletkami na przeziebienie - syropy identycznie wtgladaja, zdjecie jest z netu

BB11-L5-Zf-img.jpg

w BC (British Columbia) premier wysawtil rozporzadzenie ze beda kazdego z urzedu lapac i sadzic kto wykupuje i chce sprzedac z profitem, powiedzial ze prawo wprowadzaja dla wszystkich co sa egoistami.

U mnie w Ontario premier to samo zrobil i wczoraj i jednego sprzedawce nazwal na wizji ohydnym. Wystawil te szmatki Lysol po 30$. Sprzedawca zaraz zmienil cene i sie tlumaczyl ze to byla POMYLKA - akurat!

Zaloze sie ze tego co je sprzedawal po 70-80$ co o nim pisalam tez pogonia.

Nie ma prawa zakazujacego zarabiac tak na krzywdzie ludzkiej, jednak rzad krajowy badz prowincjonalny moze sam nakladac, tak ze super ze sie wzieli za to. Chodzi o wszystko co wykupuja - od srodkow czystosci, przez papier, po leki i jedzenie.

w US jeden gostek tez tak wykupil , na poczatku butelki sprzedawal po 8-70$ US. No i dupa! tez zabronili i zostal uziemiony , nie mial i nie ma mozliwosci gdzie sprzedac, koniec koncow powiedzial ze zostanie mu tylko oddac za darmo :lol2:

merlin-170438451-dd144ae2-8cd3-4d76-9196-7c12518b53a4-super-Jumbo.jpg

podobno tez maja go pociagnac :yes: