Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Już kibicuję :) Elfir, fotele pójdą w dobre ręce

TAR, tkaniny :) Dekorię pewnie znasz. Mają bdb jakości tkaniny.

Tu tanio może nie jest, ale parę razy spotkałam naprawdę ładne wzory https://www.tkaniny.net/?utm_medium=email&utm_campaign=PL_Herbststart_20200906&utm_source=nl&utm_term=Banner

Tkaniny za grosik z polecenia kumpeli, która szyje np. poduchy dekoracyjne https://allegro.pl/uzytkownik/TKANINYZAGROSIK?order=n&bmatch=baseline-product-cl-eyesa2-engag-dict45-uni-1-5-0903

W karton standardowy nie da się zapakować, bo takich dużych nie ma. Ja myślę, że trzeba dogadać przesyłkę paletową.

Moja Kaśka korzysta z Furgonetki. Oni mają w ofercie większość firm kurierskich i na ich stronie są wyjaśnienia na temat rodzajów przesyłek

https://furgonetka.pl/pomoc/134,paczki_palety__podzial_przesylek

Przesyłki paletowe robią DHL, DPD i FedEx: https://furgonetka.pl/cennik/dhl

jakby je sposobnie ulozyc jak buty w pudełku a boki tylko na sztywno kartonem zabezpieczyc i na to czarny strecz to pewnie przyjma paczke bez problemu. zorientuje sie w kurierskich

Przyjmą każdą paczkę, ale za niestandardowe są dość wysokie dodatkowe opłaty. Kaśka unika jak ognia.

Mika wszystko po kolei sie mi nudzi i idzie na odstrzal

przedwczoraj poszla ta komoda

1.jpg

Wczoraj zjechalo to drewniane kolko i tez na odstrzal idzie

a pod spodem - M wczoraj skrecil szafki i zaczyna sie project pt. Best(i)a

mam 4 duze szafki i 4 glebokie szuflady (ktore mozna przerobic na szafki tez bo maja dziury na zawiasy)

IMG-0068.jpg

IMG-0091.jpg

IMG-0092.jpg

M wlasnie pojechal do sklepu po sruby zeby raczki przykrecic. Jak zepsuje to musi nowe drzwi kupic ;)

potem wkleje reszte bo jeszcze biurko kupilam - tez do przerobki :p

Mika szkola zaczyna sie dopiero jutro (14 wrzesien) chociaz dla niektorych klas dopiero 16.

Tu jak w US kazda prowincja ma swoje zasady ale mniej wiecej akurat jest tak samo - staraja sie dzieci wypchac do szkol zeby rodzicie mogli wrpcic do pracy - o ile jej nie stracili przez COVID.

Od klasy 4 do 12 obowiazkowe maseczki, klasy nisze tylko na przerwach. Czesc szkol - klasy pelne, cesc maja obciete po 15 uczniow, czesc szkol wpuszcza naraz tylko 50% uczniow i sa dni na przemian. A czec szkol pozwala robic szkole z domu na komputerach - jak np. dzieci mojej Mlodej. Reszte sie okaze "w praniu" i bedzie sie z czasem pewno zmieniac. W zaleznosci czy wirus wroci na jesieni ;)

minimalizm lubie :rolleyes: na zdjeciu. W gazecie. Nie u siebie w domu. Za bardz sztucnie i zimno i bezlplciowo bym sie czula.

Ale niestety jak pisalam - nigdzie nie znalazlam odpowiedniej szafy/bufetu/kredenzy/ na moje papiery. Za duzo tej makulatury i jak pisalam mam ja wszedzie. Przez dzieci Mlodej nie idzie ruszyc zadnego pokoju na gorze a mam ich pare wolnych, wiec jak pamietasz - gabinet mam w starej jadalni. To pkuj przejsciowy wiec sie idzie 'dalej' , gdyby byl osobny zrobilabym na bialo te mebelki, badz na gorze w pokoju, ale ze to otwarta przestrzen - biale byc nie moze - bo nie pasuje u mnie - juz to przerobila.

Dopoki nie znajde czegos bedzie stala Bestia - biurko z tej samej serii ale tez bedzie przerobione

IMG-0147.jpg

IMG-0148.jpg

IMG-0152.jpg

racki jeszcze takie kupilam, ale zanim przyszly juz wiedzialam ze nici z tego - to juz za super nowoczesnie by bylo

IMG-0120.jpg

sadze ze postoi pare lat

na gore czarna szyba pojdzie - ale to u szklarza - w Ikei tak dlugich nie ma. A boki w lecie pomaluje na wysoki polysk. Moze nozki zmienie, ale narazie te mi pasuja.

jeszcze jedno kolko zostalo do przykrecenia ale srubke wcielo - taka specjalna srubka, wiec po domu sie nie wala ;)

lampa, piramidka, obraz - wyjechaly z jaskini gdzie byl zloty pokuj - i tez go juz nie ma bo sie mi znudzil :p:p

z biurkiem bedzie wiecej zabawy i kombinowania, tutaj tylko zalozenie raczek bylo ;)

Edytowane przez mania1220