mmikka 07.11.2020 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2020 Mi jeden ślimak rozród uskutecznił w akwarium. Koleżance oddałam kilkadziesiąt małych ślimaczków. Roślinki w oczach znikały, głodomory jedne same straty mi przyniosły Za to bardzo lubiłam ich rodzica, cudny ślimor był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 09.11.2020 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2020 Cześć wszystkim Mania, chwalę i biuro i akwarium, aczkolwiek podzielam zdanie Tar Jeden z naszych dobrych sąsiadów ma dużo akwarium, bardzo duże i bardzo piękne, ale za dużo roboty przy tym. A Twoja młoda, w które rejony Polski pojechała?, Ciekawe jak jej się będzie u nas na dłuższą metę podobało? Polska to dziki kraj Ja powoli mam dosyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.11.2020 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2020 nie mialam czasu nic wkleic, wczoraj do nocy na ogrodku robilismy a caly dzien w rozjazdach. Nakarmilam zwierzyne, ide zaraz zmienic wode w szpitalnym i musze dokonczyc na ogrodku. Dzis cos wkleje. duzo roboty?? nie jest duzo, a nawet jesli dla kogos jest duzo - jest warto. Widoki sa niesamowite. Rece tylko opadaja jak ryby zaczynaja padac i sie na to nie ma wplywu. Im wieksze akwarium jest tez mniej roboty, w duzym latwiej. ale majac ogrod pelen kwiatow tez jest duzo roboty, inne hobby tez wymagaja pracy. Pestki corka kocha konie - ona dopiero ma roboty. Dla mnie to nie straszne i niezupelnie nowe bo juz mialam akwaria, jedno bylo tez spore. Nie zucalam sie w ciemno dobra ide robic, bo mnie znow ciemna noc zapadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.11.2020 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2020 Joana w Bialymstoku jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 12.11.2020 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Mania, ty taki lysol kupujesz? U nas jest teraz różowy i zielony w gazetce sklepu Kaufland. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.11.2020 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 Mika taki tylko ja kupuje ten w bialej butelce. Nadal z nimi problem kupic, w niektorych sklepach od czasu "problemu" nie bylo wcale, widzialam tylko w jednym i zawsze limit 1. A tych mokrych husteczkowatych wcale nie ma tymi do spikania pryskam drzwi, klamki i wszystko co materialowe nie do prania (krzesla) badz zadko do prania (zaslony, firany), materace, zaglowki materialowe i buty w srodku. Zawsze tym psikalam, nie ze covid, poprostu zabija zarazki, bakterie co powoduja ze cos juz nieswierze . 2 tyg temu wyjezdzamy z osiedla a tu co widze?? pierwszy dom przy wjezdzie ma juz choinke w domu na dzien wczorajszy z 8 domow przystrojonych na zewnatrz i juz swieca swiatelka, nie wiem ile w reszcie osiedla. Po drodze tez domy juz maja - OSZALELi a M robil pozadki w garazu zeby drugi samochod na zime wsadzic i tak schowal moje gdzies na gorze ze nie wiadomo gdzie sa. Jak tak pojdzie to tylko stroik bede miala . Wczoraj myslalam jak fajnie w tym roku - nie musze prezentow kupowac, jezdzic po skleoach, tylko kase posle :D:D M wczoraj w koncu mi karmnik zbudowal czekalam ile? 5 lat???? zeby miec wiekszy jakiego w sklepie nie robia??? niestety nie zabejcowany i zrobie to dopiero na przyszly rok ale juz za zimno, nie wsiaklo by. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.11.2020 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 a jak tam rybki? Mam stolik na moje paludarium! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.11.2020 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 Elfi szkoda gadac, juz nawet przestalam plakac Velvet je wytlukl totalnie. iwiem od ktorej ryby sie zaczelo - jednak sklep sie wywinal. Sami potem wszystkie akwaria czyscili i ryby wywalali - akurat trafilismy na to u nich. Sprzedali nam chora rybe ktora pozarazala wszystkie. Wtedy nie wiedzialam jeszcze ze to ta choroba, ale widzialam to na niej tego samego dnia co przynieslismy. Niestety - za pozno kupilismy drugie akwarium i za pozno leki kupilam, padly. Zostaly mi 3, nie wiem czy tez nie za pozno dla nich. Dwie w szpitalu, fioletowa tanga i jeden Nemo a w duzym akwarium Lisiczka - ktorej nie moge zlapac a jak maprzezyc to musze zlapac Kilka razy na dzien probuje i dupa, chyba dzis znow pulapke zaloze co zrobilam. I akwarium zostanie bez ryb na jakies 7 tyg. Gowno wyzdycha z glodu. 3 ostatnie nie wiem czy sie uratuja, ale kibocuje im. udalo mi sie przemycic jedno lekarstwo z US i drugie chyba tez przeszlo. Ale jak mowie - za pozno. slimaki, kraby i krewetki - to gowno sie ich nie chwyta. obiecalam pare fotke i nie wkleilam. Raz ze bylam zajeta a dwa ze ciagle cos dochodzilo wiec chce juz naraz. Dzis wkleje. Mowie o koralowcach - bo te zyja i sie maja dobrze i rosna w piatek ostatnie podlaczenie z Neptuna - do mierzenia i do dozowania mineralow dla koralowcow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.11.2020 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 fajne to akwarium, kiedy zaczynasz zasiedlac? Masz roslinki jakies, bedziesz jeszcze dokupywac? taka lampe podobna do rosniecia roslin w piatek tez zakladamy pod spodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.11.2020 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 na razie muszę kupić skały, podłoże.Część roślin mam, ale dokupywać oczywiście będę. Zasiedlenie najwcześniej po 3-4 tygodniach od zalania. Lampa jest znad biurka, docelowo musi być dużo mocniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 15.11.2020 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 Mam identyczne nogi maszyny do szycia. Po numerze seryjnym moja jest z 1903 albo 1905r, nie pamiętam teraz dokładnie. Ale pech z tą chorobą rybek :bash: Ten spray w naszym sklepie nie był dostępny, był tylko płyn do prania tej firmy. W sąsiednim miasteczku kupiłam kilka butelek, może jeszcze dokupię, bo bardzo ładnie pachną. Najbardziej podoba mi się to, że można psikać blaty kuchenne.Gdybyś o nim kiedyś nie pisała, to pewnie nie rzuciłby mi się w oczy w gazetce a w sklepie tym bardziej. Cała półeczka kartonowego standu była pełna. Możesz córce powiedzieć, żeby w Białymstoku w Kauflandzie za nimi się rozejrzała :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.11.2020 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 Elfim- to na swieta bedzie zielonka zrobiona zauwazylam z to lampa biurowa, kupisz pewno taka jak ja do roslin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.11.2020 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 Mika mam tych plynw do wszystkiego, do podlog, do kuchni itp itd, blaty mylam tym jak mialam laminaty - teraz nie moge, kamienia nie mozna bo zostawi osad. Ale kibelki jak najbardziej. plynu u nas nie widzialam ale moze dlatego ze plynow do plukania nie uzywam tylko husteczek do suszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.11.2020 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 mam 4 krewetki - jasne i szkalatne, oprocz tego ze sa to czyszcza ryby pierwsze mialam jasne - czerwonych ciezko teraz kupic, raz ze sa popularne (i na tym kase robia) to dwa robi sie coraz zimniej i coraz mniej sprowadzaja, trafilam ze przyszly i Kareem odlozyl w sklepie - musialy kilka dni posiedziec czy wszystko z nimi ok, pare widzialam zdechlo im. Poczekalam tydzien. musze powiedziec ze niezle france. Dzis jeden spuscil manto slimakowi - za nic a jak wzucilam tabletke do jedzenia "dla wszystkich" to jeden z nich zabral i zaciagnal do swojej jaskini - i kiszka, inne nie zjedza, bo nikt mu tam juz nie wejdzie. Jasne odrazu "garaze" zalozyly, jeden na jednym koncu, drugi na drugi - i poki mialam ryby to kolejka byla do obydwoch. oprocz tego mam kraby dwa rodzaje i slimakow tez. Jeden rodzaj slimakow sie chowa w piasku - wystawia czolko tylko, wystaje pol cm, jedzenie jak karmienie jest - wechem wylapuje. Koralowcow zadnych nie jedza, tylko glony rozniaste, ale pozwalaly mi pare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.11.2020 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 szkoda, ze takie kolory krewet wymagają bardzo specyficznych warunków. Są podobne słodkowodne, tylko mniejsze, ale bardzo trudne w utrzymaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.11.2020 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 parametry mam juzdawno jak powinny byc ale woda nadal zadymana - bakterie nadal sie zasiedlaja w skalach, wiec zdjecia jakie sa takie sa, zeby tylko widac....ze cos juz widac i pare zblizen kiedy mi to wszystko zarosnie??? a i tak staralismy sie kupic jak najwieksze i cale kolonie zamiast malutkie fragi mam specjalna lupe na akwarium, jezdze nim po calym i ogladam z bliska - to jest moment ze niewazne ile roboty przy tym, wazne co sie widzi i jak, National Geographic mi juz nie trzeba widziec z super bliska je - cos niesamowitego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 15.11.2020 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 Piękny ten podwodny świat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.11.2020 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 Elfi te moje sa na jakies 10 cm, widzialam je na zywo u faceta jak juz sa wielkie - normalnie strach reke wsadzic, nic nie zobia, ale mimo wszystko slimaki, kraby, krewetki - sa bezpieczne z ta choroba co ryby mialy, zostana wiec same w akwarium narazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.11.2020 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 Mika jak troche pordrosnie to wszystko to wkleje filmik, bedzie widac jak sie ruszaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.11.2020 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2020 a ślimaczka takiego: lub takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts