Elfir 08.02.2021 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 a masz takie koralowce, co tworzą krzaczki (twarde)? (montipora, acropora) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.02.2021 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 mam, to wlasnie SPS-y sa Montipora 4 duze sztuki acropora - mam tylko jednego fraga - mialam dwie duze kolonie niestety okazalo sie ze mialy RTN i zdechly - i u mnie i w sklepie i u Chinczyka - od jednego suppliera byly - wszystkie chore stracilam duzo kasy cykne potem fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.02.2021 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 Przecinek - ciezko go ulapac z bliska bo trzyma sie z tylu wysoko gdzies i patrzy na wszystko, a wieczorem jak swiatla gasna idzie na zwiady i zasuwa po piasku - ale ma taki speed ze go nie moge ulapac. Ciezko go tyez dojrzec bo to cale 2 cm zywej rybki - jak wejdzie w dziurke to szukaj wiatru w polu, kilka razy mnie zrobil w konia - myslalam ze robal wylazi ze skaly ale - bardziej przydatny niz Franek - Franio sie opitala i glonow jesc nie raczy a po to go kupilam, za to Przecinek skubie. tu siedzi na gorgoni - gorgonia mi nymer odwalila i juz drugi tydzien zamknieta, jak tamta zolta Musze kupic fotosyntetyczne i nie bede sie przejmowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.02.2021 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 (edytowane) Pyjama Cardinal szkoda ze nie dwie naraz, ale chociaz jedna z bliska sie udalo wczoraj zlapac one jak te w paski kardynaly sa, nie wiem czy tez takie tance odprawiaja - musze poszukac, ale jajka tez w japie nosza, poki co nie wiem czy mam parke czy nie czasem jedna druga goni a tu jest Evansi Anthias - pisalam ze kupilam dwie tylko bo balam sie ze drugi harem anthiasow je pogoni, okazalo sie ze nie - chcialam wiec dokupic i wykupili a druga padla nie wiem czemu, sa ciezkawe do utrzymania podobno, ale ja podejrzewam inny powod - jak dojde "do tematu" to napisze. sa przepiekne te ryby, pomaranczowo-rozwe. Wczoraj tak na piasku wieczorem siadla jak zaswiecilam swiatlo na chwile - nie wiem dlaczego, nigdy na piasku nie siada, dzis z dusza na ramieniu wstawalam i schodzilam na dol czy nie padla ale zyje i daje po akwarium - moze do zdjecia chciala sie ustawic a ta z przodu co widac duza to wlasnie szef haremu Maharadza, Lyretail Anthias Edytowane 8 Lutego 2021 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.02.2021 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 (edytowane) M mnie zarazil Wrassami - to tyakie "meskie" ryby , koniec koncow ja mam ich wiecej, doszly dwa nowe Orange Back Fairy Wrasse tu z netu fotka bo wcale nie jest latwo zrobic zdjecie rybie jak plywa jak szalona a tu u mnie - no sorry za jakosc, swiatlo tez mam inne tu nizej razem z druga fairy plywa - z ta co sie tyle tyg pod kamieniem chowala wygladaja tak samo, znaczy ksztalt, ale kolory inne, no i - rozowa malpa, rozbieralam cale akwarium zeby zlapac Sixline zeby wyplynela i sie nie bala, a ta wziela i zaczela mi ta nowa gonic - na szczescie coraz slabiej i sie przyzwyczaja, rybke przedwczoraj przywiozlam M jej n ie kupil - kupil sobie Tange a potem mi zazdroscil, kupi przy kasie ale jemu i sobie kupilam zolte Yellow Coris - wyglada jak zielona co juz pokazywalam ale ma kropki - kropki znikna zostan ie jedna jak uroisnie i na mordce bedzie miala - mam nadzieje, bo chyba u samczykow to jest - beda linie jak u zielonej tu sa obie razem, najpierw zielona ja gonila ale szybko jej przeszlo i razem plywaja, zakumplowaly sie. mam nadzieje ze to samczyk, jak urosnie bedzie tak wygladal brakowalo mi zoltego i w planie zolta Tanga byla, ale postawilam na Wrassa. Lisiczka zolta jest, ale Wrassy bardziej zolte sa i oba - i zielona i zolta i tamta w paski - wyzeraja zle robaki i zle slimaki z malz - jednym slowem robia to samo co robil Sixline Edytowane 8 Lutego 2021 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.02.2021 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 Elfi tam gdzie oba wrassy plyna widac 3 Montipory, ta fioletowa jest wielkosci dwoch zlozonych dloni, ta nizej w niebieskim swietle swieci na szalony pomarancz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.02.2021 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 ten Orange Back Fairy Wrasse nie ma podgryzionego ogona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.02.2021 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 nie ma zakrecal i sie mu pletwa "wygla" jak sobie klikniesz zdjecie gedzie sa oba to zdjecie bedzie duze to widac ze cala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.02.2021 00:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 tak pytałam o te twarde koralowce, bo oglądałam zdjęcia takiego akwarium, gdzie prawie same dorodne łodygi były i wyglądało to bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.02.2021 00:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 a teraz zdjecied na wyobraznie zdjecie zle ale nie mialam czasu bo raz pierwszy raz stanely kolo siebie a dwa bylam na telefonie i musialam tekst zucic zeby poczekali - musialam cyknac fotke. Franus taki malutki ze hej, Odkurzacz jest duzy , strasznie sie utuczyl na moim wikcie - ten drugi na dole co dalam M jeszcze go niegonil. To teraz sobie wyobrazcie jakiego "Franka" ma M - wiekszego od mojego Odkurzacza - ma potwora. Wkurzona jestem bo za taka sama cene daja rozne wielkosci. W kazdym badz razie moj maly ale fajniejszy - przyzwyczajony do mnie, znow za rura mi latal jak sprzatalam, da sie glaskac. Pal szesc ze zrec glonow nie chce z kamieni a tu jest M ryba - zarabista, nazwalismy ja Pinokio nie chce franca jesc nic oprocz miesa, pierwsza do karmienia i sie zuca na najwieksze kawalki. Z tej rodziny Hawkfish jak ta czerwona co siedzi na kamieniach, ten tez siedzi. Balam sie wziasc go przez te male slimaczki co sie mi wykluly, potem w koncu zdecydowalam sie wziasc i nie ma, wykupili Longnose Hawkfish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.02.2021 01:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Elfi czekam az urosna, kilka koloni kupilam, mialam wiecej duzych ale jak mi maszyneria siadla poszly sie rabac - pisalam o tym. Montipory duze juz kupilam bo ani myslalam czekac na fragi - ogolnie fragow niecierpie bo niecierpliwiec jestem. Niestety mam kilka bo kupic kolonie znaczy z torbami isc. Szczegolnie te z wyzszej polki. Ceny potrafia byc koszmarbne za jednego cala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.02.2021 01:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Moje kraby Emerald - wszystkie jak kupilam byly tej samej wielkosci, ale dwa urusly duze. pare dni udalo mi sie jednego lobuza nagrac dwa male siedzialy sobie w dziurce, przytulone brzuszkami a ten znienack przyszedl i BOOOOO im zrobil taki gnojek i jak tu nie gapic sie - tam ciagle cos sie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.02.2021 02:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 tylko poczatek, chyba do 26 sekundy, potem nie trzeba ogladac - zielony Wrasse szykowal sie do spania, przylapalam go jak miejsca szukal i probe generalna robil, ale nie poszedl jeszcze spac. z moich 5 spia w piasku - zielony, zolty i ten duzy w paski, dwie fairy spia miedzy kamieniami badz w norce pod kamieniem. a jakby jeden z tych 3 kolo szyby sie zakopal bylby taki widok zakopanie w piasku trwa szybciej niz testowanie piasku - na zywo przylapalam tylko duzego, moment to trwa. Ale nie nagrane mam bo nie ma szans wyczaic kiedy to zrobia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.02.2021 02:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 szkoda ze nie nagrywalam , wlasnie na moich oczach sie zielony zakopal do spania - w tym samym miejscu. Zielony w paski tez juz zakopany, zolty jeszcze krazyl i go przylapalam - niestety juz swiatlo zgaslo i na slepo robilam - bylam szybsza od niego po omacku jechalam telefonem, ale on za to szybszy byl w zakopaniu - video do kitu ale i tak warto zobaczyc skubany - z rozpedu to zrobil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.02.2021 02:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Maxima kupe robi jest sie z czego cieszyc - raz ze pierwszy raz widze ze ktorakolwiek robi, a dwa - znazcy z nia wszystko w pozadku - to ta co ratowalam - wyleczylam ja, wszystko ladnie odroslo, wyglada super - przewaznie szlag je trafia jak to maja, tak w 99%, malo kto uratuje. a tu sie na nia wrabal slimak - te slimaki sa duze, nassariusy to male przy tych, to sa Banded Trochus - nic malzy nie robil, zjadal tylko glony z niej - Nassariusy zjadaja padline tez. Trochusy przewaznie na tylniej scianie siedza badz po skalkach chodza - wczoraj na malzy wyladowal. Zobaczccie potem na filmiku jak delikatnie po niej lazil, malza nawet nie zatrzasnela sie sa jeszcze jedne podobne Astrea - ale ich nie kupilam bo maja to do siebie ze jak spadna to nie umieja sie przewrocic i zdychaja, ale lepiej wyjedza z kamieni glony ktore Trochusy nie ruszaja. I sa polowe tansze, no ale. Wole zeby sie mi slimaki zyly. i nawiazujac do slimakow - Nassariusy widzialyscie jakja skladaly, Trochusy inaczej to robia - jajka wypuszczaja w wode - no i wlasnie przedwczoraj pierwszy raz zobaczylam. Bylo juz ciemno, ale robilam nocny "obchod" z niebieska laytarka, patrze a tu masa, setki jak nie wiecej leci w wodzie. Tak wiec bede miala i jakies trochusy malutkie - jak je Wrassy nie zezra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.02.2021 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 widać, ze zbliza się 14 lutego - sekszą się na potęgę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.02.2021 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 chyba tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.02.2021 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 busted again!! nie przylapalam go jak niosl, bylam na gorze film ogladalam, jak zeszlam juz lezal - Odkurzacz porwal nastepnego koralowca, znow Yume, tymrazem nie mala na malym kamyczku ale na fragu wzial ja z drugiego konca akwarium ale nie doniosl - no za ciezka, wypadla mu , a juz tak blisko byl jak lapalam Sixiline i kamienie wyciagalam to kamien pod ktorym on siedzial tez wyciaglam - czego tam nie bylo! muszelki z krabow, muszle co nowe wieksze dla krabow wzucilam, odwloki krabow zzucone - normalnie smietnik - skubaniutki. dobrze ze zeszlam w pore, koralowce nie zdazyly sie popgryzc - alkurat dwa na ktorych mi zawsze najbardziej zalezy - yuma i pectinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.02.2021 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 źle urządziłaś akwarium - ryby wiedza lepiej jak tam ma być, no! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.02.2021 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 a zebys wiedziala ze zle - takie koralowce na fragach powinny byc przyklejone badz wysoko gdzies dzis je bede kleic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts