mania1220 09.02.2021 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Elfi, cyklam troche fotek z koralowcami wczoraj wieczorem, wkleje potem, bo najpierw : Wild Wild West - ujezdzanie slimaka , kowboje w akwarium kupe smiechu mialam - i tez lut szczescia ze nagralam to Slimaki Nassariusy - te co skladaja jajka na szybie i co sie wykluly malutkie - mam 4 rozne rodzaje ponizej ten normalny co sie rozmnaza i malutkie - jako malutkie a nie dzieci, dzieci sa tego pierwszego i sa wielkosci ziarenek piasku, a ten malutki tez straszna piczka no wiec swiatla gasna one na zer wychodza (chyba ze sa za dnia glodne to wtedy tez), patrze a dwa zasuwaja, zaswiecilam wiec swiatlo i maly leci jak glupi, na ogon wiekszemu chcial wejsc i sie przejechac, ale sie nie udalo - wiekszy stanal a maly - sru, co za przeszkoda - po nim przeszedl tylko ze nie tu cala zabawa byla, przypatrzcie sie jak Amphipoda wskakuje na malutkiego i ma jazde myslalam ze padne wczoraj, mowie - Dziki Zachod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.02.2021 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Mania a co to za robal, taka glista co ja na tych fotach widac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.02.2021 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 TAR - no robal, mozna powiedziec ze robal, a raczej byl ale go nie ma to jest tubka po Feather Duster. Twarda jak muszelka. Wklejalam go na jednym video jak po szybie szedl, malutkie nie wieksze niz 1 cm - tak jak te duze co mam ale te zawsze malutkie sa - bezpieczne, jedza co w wodzie leci. Nie gryza a jak sie wrocisz do malzy co na niej slimak siedzi - na malzy po prawej stronie ma dole widac taka ale otwarta jak filtruje wode - sobie na malzy tubke zrobila. Patrzylam teraz na malze ale nie wylazl, pewno potem sie wysunie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.02.2021 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 dwa Blenny mam jak pamietacie - Midas - zolty i Flametail - czarny z zoltym ogonem. Midas rosnie do 15cm, Flametail do 10. Jest podobny do Flametail : Bicolor Blenny , jak sie nie wie mozna sie pomylic. Tamten tez jest ladny ale go nie chcialam - lubi podgryzac miekkie koralowce i malze. Dzis - tez pierwszy raz - Midas sie wpakowal czarnemu do dziurki Czarny krazyl wiec wokol a Midas niezadowolony - czy bo Czarny sie upominal o swoja dziurke czy ze zmiescic sie nie mogl - zmienil kolor na rozowy. Midas zmienia tak jak wkurzony albo zestresowany. to te co jak wegorzyki plywaja a tu zlapalam Midasa jak wyplywal z dziurki, widac je teraz oba naraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.02.2021 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 przy okazji zwroccie uwage na koralowca po lewej stronie - Rhodactis, jest ich tam trzy, ale ten jeden - byl na fragu, na drugim zdjeciu na tym fragu widac taki ciemnijszy fioletawy slad - wiec grzybek tam byl przyczepiony Rhodactis nie dosc ze sie odczepil to zlamal fraga i widac go pod spodem. czekam az odklei sie od na gorze i musze przekleic, z nadzieja ze juz nie bedzie wedrowal. to juz drugi ze mi zlamal fraga - to samo zrobil ten co poprzednio pokazywalam co sie rozdzielal - nie wyczytalam tego niogdzie, nie wiem skad maja taka sile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.02.2021 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Koniec wycieczki i idę oglądać kolejny odcinek „Snowpierser” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.02.2021 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 zrobilam rescue u M, zabralam jego Feather Duster - ryby mu go zaczely dewastowac - nie ze u mnie nie dewastuja, ale moze u mnie jakos dam rade. Moj wylazl ale nie wylazl, wysunal sie na jakies 5-7cm i "badal" teren naokolo, nie mial pioropusza i wygladal zupelnie inaczej niz tamten. Moze dlatego ze tamten byl normalny a te giganty? W kazdym badz razie wygladalo jakby tylek wysunal nie glowe. Wsunal sie do srodka i tyle go widzialam. Nie wiem czy siedzi i produkuje piorka czy zdechl. Czekam. Drugi jest ok, nawet Blenny przestala tylek wsadzac, no ale urosla i za gruba. M sie przyczepil, na szczescie do szyby to latwo go odczepilam, ale sie wkurzyl na maksa, nawet sie nie schowal. Jest popoludniu i dopiero mu sie wysunal, a tak tylko w nocy bo ryby po nim jada tu w miseczce zanim go wsadzilam - widac ze zaczal juz zzucac swoja tubke i robic z piasku - wtedy ryby mu niestraszne bo nie dziubia wsadzilam go do piasku jak najglebiej sie dalo zeby sie przyczepil, moze do skaly tez sie przyczepic - odrazu Lisiczka przyleciala go skubac mam nadzieje ze nie zdecyduje sie poddac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.02.2021 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 pokaze mieszanie soli na zmiane wody duzy bucket , 44 galony to 166 litrow - prawie pelny zmieniam wody, wychodzi tyle co widac tasme mam na akwarium przyklejona. Czasem robie to co dwa tyg, czasem co tydzien, a czasem 2x w tygodniu, zalezy jak upaprane w srodku albo jakie mam parametry. sol z Morza Czerwonego robiona (i tej samej firmy co mam akwarium Red Sea) wsypuje odmierzona na ilosc wody (woda jest RO sie rozumie) w srodku jest pompa i ja miesza, najpierw woda jest jak mleko od soli jak sie wymiesza i jest przezroczysta wsadzam grzalke i podgrzewam do temperatury w akwarium, potem sprawdzam solnosc wody - juz trafiam dobrze, ale jak sie nasypie za duzo to RO dolewam a jak za malo to soli dosypuje - no i zabieram sie za sprzatanie i wlewam. przez to ze pociagnelismy rury w scianie za akwarium mam dobrze bo ciagne z dolu i RO i odkurzacz podlaczam i do zlewu w pralni zlewa - przedtem musielismy miec dluuuuuga rure ze od akwarium przez kuchnie naokolo i na dol i zabawa z rura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 09.02.2021 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Dużo tej zabawy z wodą masz. Mania, obstawiam, że schudłaś Na pewno nie masz czasu jeść, podglądając rybki też masz ręce zajęte. :rolleye Świetne są te rybki co w pisaku się zagrzebują, z cicha pęk niby jestem i już mnie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.02.2021 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Mika ha ha fajnie by bylo jakby sie schudlo od ogladania rybek nie ma duzo roboty, akurat z calego czyszczenia rozroboienie wody trwa najkrocej, samo czyszczenie - tak jak w slodkim - dochodzi tylko czyszczenie filtrow, pomp itp ale nic strasznego. dluzej jesli sumpe czyszcze, ale zadna tragedia. dzis lub jutro wkleje najcekawsze co mam - przynajmniej ja uwazam to za najciekawsze - Pistol Shrimp Elfi wspomniala o nim jak pisalysmy o Mantis. Mam od grudnia przed swiatami. i wszystko byloby cacy gdyby nie ..... jest good i jest bad, a bad bo chcialam dobrze no musicie poczekac, najpierw beda koralowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.02.2021 04:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 mialam wkleic koralowce ale znow siem plany pokickaly zielony Wrasse robi wkop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.02.2021 04:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Zolty Wrasse idzie z dymem w piach wypadalony wyciagnac GoPro bo jak swiatla zgasna do kitu wychodzi - ale udalo sie ulapac w lepszym swietle - swiecilo tylko od komputera. ciezko bylo bo dwa razem plywaly i widzialam ze kombinuja juz sie zakopac, ale nie wiedzialam gdzie i jak i w ktorym miejscu - bo pamietalam jak wczoraj zolty z rozpedu to zrobil. zielony wiec wraca w to samo miejsce a zolty gdzie popadnie i gdzie ma ochote duzy zielony w paski w jaskini to robi wiec szans nie ma zlapac, widze tylko jak dym leci z piachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.02.2021 04:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 a tu wisienka na torcie widzialam jak laska juz sie nie trzesie ale wrecz wariuje i wiedzialam ze bedzie "akcja" - no i byla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.02.2021 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 znaczy sie beda jaja w paszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.02.2021 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 i masz unikalny filmik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.02.2021 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 jak wszystko pojdzie dobrze to nie tylko jajka w paszczy ale i dzieci w paszczy - one sie mu w paszczy wykluwaja fajnie by bylo jeszcze ulapac jak ona jajka "rodzi" i on je w paszcze bierze. Zaloty i bara bara zawsze wieczorem byly, zobaczymy czy przeniesienie jajeczek tez. i patrzcie jak fajnie - sa dziko lapane, potem w sklepie jak kupilam zlapane tez na lapu capu bo nie da sie sprawdzic czy samczyk czy samiczka, mam je niedlugo i sie sparowaly. Z tego co czytalam to samiczka sama wybiera partnera i chociaz tu zadnej konkurencji nie bylo - to samiec decyduje czy ja chce czy nie - po to ten taniec, "ona tanczy dla niego" hahah, ale on musi sie zastanowic czy ja chce. Jak ja odzuci samiczka idzie szukac innego chlopaka i taniec sie zaczyna od nowa. A jak ja przyjmie to daje jej znak. Jakby byly 3 w akwarium i by sie dwa samce trafily i jedna samiczka, drugi samiec zostalby zabity. Na wolnosci tak nie ma bo duze wody, w akwarium inna sytuacja. Te drugie Pyjama chyba sa dwa samce, albo dwie samiczki. Czasami razem sa, ale 90% osobno, jedna ryba na jednym koncu druga na drugim, czasem sie bija, wiec nici z tancow. No chyba ze tez sie trafilo tylko sa jeszcze za mlode. Pozyjemy, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.02.2021 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 tu sie nie ma co smiac, one na powaznie sie zabraly do sprawy nie czekaja do nocy, nawet ryb nie przeganiaja, ot w bialy dzien, zauwazylam kolo poludnia to juz poltorej godziny sobie dogadzaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.02.2021 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.02.2021 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 To jest akt, czy jeszcze gra wstępna ? Trzeba przyznać, że łatwo nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.02.2021 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 to akcja tak bokiem robia, na lyzeczke?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts