mania1220 10.03.2021 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Pestka a skad mam wiedziec co to jest takimi slowami nie operowalam nigdy nie, nie chce nic w akwarium takiego bo moze sie zrobic crash calego i strace wszystko, ryby i koralowce. Mam na oku plastykowe do mieszania drinkow i kupic musze cement do akwarium co sie skalki skleja, nie klej ale cement, jakbym wiedziala to mojego bym nie wywalala po sklejeniu luku. nie karmilam nigdy Robinkow, one tez nigdy do zadnego karmnika nie wchodzily, same musza sobie dac rade jak co roku. Widocznie jakos daja skoro co roku tak wczesnie przylatuja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.03.2021 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 nie liczylam nigdy ile mam rodzaji ptakow, licze tylko te co wracaja na wiosne do mojego ogrodka badz na dachy naokolo - Robinki juz mi nie siadaja na ogrodku tak czesto bo trawy nie mam wiec zero robakow, ale siadaja na rabaty, stamtad wyciagaja, no i pic w lecie przychodza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.03.2021 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Rozumiem, że się boisz, ale te rurki co wsadziłaś i te coctailówki, ktore masz na oku to plastik, tak samo jak rurki termokurczliwe. Dlatego ci to podpowiedziałam. Wytwarza się je polietylenu, którego polimeryzacja inicjowana jest promieniowaniem jonizującym. Dzięki temu materiał pamięta kształt i kurczy się pod wpływem temperatury od 20% do 70% w zależności od grubości i rozmiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.03.2021 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Pestka, teraz nie sa rurki tylko patyczki do nadziewania zarelka czyli jest "food grade" ja takie zeczy mozna wsadzic, plastyki, silikony, patyczki sa tymczasowe poki tamte nie przyjda. ze sie boje? jasne ze sie boje, nie chcesz wiedziec ile zainwestowalam w to akwarium i nie bede ryzykowac, dlatego ze druciki po ucieciu beda mialy otwarta powloke czyli drut na wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.03.2021 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 zdjecie jest do kitu, nie przykladalam sie, odrazu lecialam skladac pudelko ale jak pisalam wlazl, nawet zapomnialam ze fotke cyklam, Pestka, bo mowilas ze one wcale takie male nie sa - pletwy i ogonki im stercza, ale same cialka malutkie, wielkosci jak niejedno zairenko piasku - a odkurzacz przeciez przesiewa go przez jape moze zludnie to wyglada na zdjeciach i filmie, te patyczki tez sa z tych cienkich a nie grubych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.03.2021 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 udalo sie!!! nawet 24hr nie bylo, jakies 17-18 hr zle nakrecic bo plastyk, one sie ruszaja - nie laza jak copepods po scianie no i super malutkie i mikroskopa trzeba w zwolnionym tempie tak wygladaja dorosle a tu dorosla i dziecko na plecach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.03.2021 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 a tu widac jakie szybkie, zadyma totalna, dalam rybom to mialy ubaw, lapaly az wylapalay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.03.2021 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 i jeszcze jedno wyklute opadaja na dol, niewyklute i puste skorupki po wyklutych ida na gore i mi pompka wysiadla i czekam na M i musimy do sklepu jechac, caly baniaczek mam ich ale bez powietrza :mad::mad::mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.03.2021 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 artemia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.03.2021 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 dokladnie tutaj bardziej sie mowi brine shrimp, w Europie artemia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.03.2021 23:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 bylam po pompe to cyklam w srodku - zapomnialam na zewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.03.2021 23:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.03.2021 23:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.03.2021 23:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 Mantis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.03.2021 23:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2021 i jeszcze raz z dzisiaj - dokladnie jest to Pani Mantis bardzo duza jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.03.2021 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 Pestka, teraz nie sa rurki tylko patyczki do nadziewania zarelka czyli jest "food grade" ja takie zeczy mozna wsadzic, plastyki, silikony, patyczki sa tymczasowe poki tamte nie przyjda. ze sie boje? jasne ze sie boje, nie chcesz wiedziec ile zainwestowalam w to akwarium i nie bede ryzykowac, dlatego ze druciki po ucieciu beda mialy otwarta powloke czyli drut na wierzchu. No, sorry, ale ty albo nie czytasz co piszę, albo masz mnie za głupią. Jeszcze raz .... termoskurczka oblepia całość, chyba, że przetniesz oblepiony nią drut. Najpierw ucina się odpowiedni kawałek. Naciąga na niego termokurczliwą rurkę. Ogrzewa mocno pałość, termokurczliwa rureczka oblepia cały kawałek. Nic nie wystaje, nie ma żadnej otwartej powłoki. I już ci to pisałam. I żeby nie było, że cię namawiam, bo nie namawiam. Po prostu poddałam ci sposób widząc czego użyłaś i że to nie najlepiej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.03.2021 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 Pestka wiec nie doczytalam ze "sama mam to oblec" wiec jeszcze bardziej na nie, bo nie bede sie w to bawic i kupowac licho wie co zeby to zrobic, nawet nie wiem co to jest, gdzie kupic i czy w ogole u mnie mozna kupic? nie wazne jest jak wyglada, wazne zeby rybki sie schowaly, wazne ze zadzialalo, ludzie z roznych cudow robia i nikt na wyglad nie patrzy - bo to jest tylko chwile w akwarium poki wszystkie nie zostana wyplute, rybki sie lapie w osobny pojemnik a jeza wyciaga - rybki zostac nie moga w akwarium zeby nie zostac pozarte to raz a dwa jak urosna nie moga tam byc i trzeba sie ich szybko pozbyc bo sie pozabijaja - dlatego mam tylko dwie. a jesli laska jest taka napalona i ma zamiar sie seksic co kilka tygodni w koncu jeza nie bede stawiac i niech natura swoje robi, nie mam warunkow zeby hodowle robic. Przez 6 miesiecy zanim moglabym mlode oddac narobiloby sie nowych 6x tyle. Te drugie kardynaly Pyjama udalo sie nie miec parki, wiec tyle z glowy. U M na dole tez nie ma parki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.03.2021 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 i znow ladna pogoda, siedzimy sobie rano na kawie na tarasie z psami, slonce swieci, ptakow wiosennych pelno - Robinka dzis po pergoli mi skakala i po rabacie bo snieg stopnial, nagle M zuca tekstem : "ale ci ta mongolia zakwitla" mongolia no staral sie chlopak zapamietac nazwe drzewka , blisko byl nie zakwitla tylko poaczki po zimie napuchly, dobry znak bo zyje, i magnolia a nie mongolia a update z akwarium - dzieci nadal w pysku, zadnego nie wypuscil ale i nie zjadl, a malenstwo uroslo czyli tamto jedzenie chyba jadlo zanim sie zywe wyklulo, a zywe dzis jadlo wypatrzylam, moze co z tego bedzie okazalo sie tez ze cementu do skal nie wywalilismy, lezal w garazu - proszek ok ale plyn byl zamarzniety, mam nadzieje ze bedzie dzialal i sie zetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.03.2021 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 no i mam zla wiadomosc - dziecka nie ma wczoraj slimak tam wlazl i jak sie przekrecal - zablokowal sie , dziecko wypadlo - wyciaglam slimaka , dziecko wrocilo. dzisiaj Franek tam wlazl bo umyslil sobie obskubac patyki jak nie skubie nic i sie opierdziela to wlasnie teraz. dziecko wypadlo, a jak wypadlo to juz zdrowo bo az go znioslo na koniec alkwarium do rogu - zauwazylam na szczescie i go nakierowalam spowrotem, troche mi to zajelo ale sie udalo. Jak juz podplynal blisko jeza to sobie wskoczyl. Wiec sie wzielam za wycieranie biurka. jak skonczylam - odwracam sie - dziecka nie ma oboje z M sie naszukalismy jak glupi, niestety wcielo go. Albo wpadl w jakas dziure albo jakas ryba go porwala normalnie jestem nieszczesliwa tyle samiutki sie utrzymal, dzis rano sie cioeszylam ze jadl i ze urosl i co? i dentka i to ze ojciec ma jeszcze pelna jape dzieci wcale mnie nie pociesza - ten byl pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.03.2021 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2021 moj tez czasem tak "błyśnie" dumny i blady dzieciaczka szkoda ale moze sie odnajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts