Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

karmilam ryby, mialam siatke podniesiona jakies 5cm byle rurke wsadzic - a tu sruuuu, ryba wyskoczyla i zaliczyla podloge ;) ale tak poleciala ze wzdluz przedramienia sie slizgnela, zyje nic jej nie jest. Zawsze mnie skubie jak mam reke w srodku.

dzien czwarty - pistola niet, watchman sie sam wloczy, kuypilam mu drugiego zaraz po niego jedziemy, i rybke jedna bo bym nie wytrzymala :rolleyes:

dzieci sie maja dobrze, urosly, jedza jak krowy, ciuagle glodne

walcze znow z cyano, znow franca wrocila ;) wzucilam lekarstwo mam nadzieje ze mi dzieci nie zabije ;)

Cześć dziewczyny.

Tar, pokazywałaś już sypialnie? Nie mam kiedy poczytać dokładnie Was. Zagapie się czasami na Mani rybki i tyle.

Jestem w trakcie rozmów z brukarzami. Marzyły nam się wielkie płyty, ale po rozmowach już widzę, za mają słabe doświadczenie z dużym formatem. Więc dziś znowu pojechałam do sklepu szukać czegoś mniejszego na podjazd.

Powoli też na ogrodzie robię, już drugi raz zapakowałam cały kubeł i tym razem 6 worów ściętych traw. A jeszcze upchalam w kompostowniku i nie wszystkie ścięłam.

czesc Joana

sypialni nie pokazywalam i pewnie jeszcze dlugo nie pokaze o ile w ogole. lampy dzis odeslalam i szukam kolejnych, nic mi sie nie podoba a to co sie podoba to kosztuje majatek lub nie pasuje wymiarowo. głupiego robota. sypialnia mi sie bardzo podoba jak na razie a nie chcialabym po krytycznych uwagach zeby przestalo mi sie podobac. wiesz jak jest ;) to nie jest sypialnia jak strona w katalogu i nie w klimacie kazdego a ja "za wrazliwa jestem na krytyke" :popcorn::lol2::p kolejny remont mogłby skutkowac rozwodem:rolleyes::lol2:

najwygodniej ten na goraco

dzieki, znalazlam strone gdzie sprzedaja i mech i inne rosliny stabilizowane plus akcesoria jak klej i maszyna do kleju. napalilam sie na te obrazki jak szczerbaty na suchary, fajny pomysl na prezent. przywleke jeszcze z lasu i z plazy jakies kijki gałazki, szyszki i inne duperelki.

a tymczasem u mnie w akwarium wczoraj wieczoerem, kolo 8 :bash:

powalilo je? 2 dni wczesniej dzieci urodzil a wczoraj znow? mialo byc minimum 4 tygodnie :bash:

pierwszego dnia nawet jesc nie chcial, chyba sie przyzwyczail ze nie jadl, wczoraj w koncu zjadl, ale to za malo zeby znow prawie miesiac nie jesc.

nie wiem czy doszlo juz do porzeniesienia jajek , czy beda sie grzmocic jeszcze dzis, musze przypoatrzec czy bedzie jadl

TAR - jak wysunelas ten mech pomysl to pogooglalam, naprawde super obrazki mozna zrobic !

tez mi sie podoba, na czarnej albo betonowej scianie bedzie super, sama zrobie i o takich wymiarach jak potrzebuje. zostały mi jeszcze te dechy rozbiorkowe i z nich zrobie ramy, na plecki dam płyte pilsniowa. I sama sobie zrobie, jak tylko znajde odrobine czasu, bo teraz jakos mi wszystko ucieka. No chyba, ze kupie w ikei ramki czarne gotowce.

moj "Tang Gang"

Blue Tang - Dori - z innymi plynie

IMG-0860.jpg

Powder blue tang

IMG-0403.jpg

Convict Tang

IMG-2309.jpg

Scopas Tang

IMG-2221.jpg

Powder i Scopas wojne prowadza, dzis troche mniej ale wczoraj i w nocy zadyma byla, Tangi potrafia byc bardzo agresywne

IMG-2201.jpg

Powder taka malpa, najpierw biala gonila a wczoraj sie wziela za brazowa.

Dali mi zamiane obu, pamietacie padly - i biala i Powder. Powder mam juz 11 dni, nie mowilam zeby nie zapeszyc. Nie wiem co je malpa - oprocz tego ze skubie glony, ale jak jedzenie daje to daje noge i tyle ja widzieli. Albo jak cos robie w akwarium tez dyla, a tu sie okazalo ze chce rzadzic

oprocz tego mam pieknego Wrassa znow (M terz, kupilismy dwie)

czesto sie na rynku nie pokazuja - niestety (Tak jak Borboniousy-ciapate) wiec zgarnelismy odrazu. Tez spia w piasku, bardzo spokojne ryby. To jest samiczka, zmieniaja plec jak trzeba - przewaznie jak sa w kilka, ale jak jedna tez potrafia. Jednemu facetowi po 2 latach sie zmienila. Ryba wtedy zmienia kolor na niebiesko-zielony, ale mi sie teraz podoba

Blue Star Leopard Wrasse

IMG-1811.jpg

samca juz jako samca ciezko dostac

tutaj widac obie (z netu)

leopard01.png

ryba po wpuszczenbiu odrazu sie zakopuje, jak sie zakopie potrafi tydzien dwa z piasku nie wyjsc. Ja mialam szczescie - moja tylko od popoludnia do nastepnego rana i wychodzi, M za to - dwa dni zakopana siedziala, dzis dopiero wyszla.

no i moje 100$ schowane za skalka bo tez wpierdziel dostala :cool:

Bimaculatus Anthias (samiczka)

IMG-2299.jpg

tyle co zdazylam ja ulapac :cool:

IMG-2246.jpg

przepiekna rozowo-zolto-pomaranczowa, w planie mam 3, ale poki co na jedna kase mialam wczoraj, moja wina, moglam wsadzic do wiezienia :bash: Harem moich Anthiasow jej nie polubilo. Bo czekalam na Evanci i nie ma, te w sumie sa ladniejsze - niestety o niebo drozsze.

ps. do zaplodnienia nie doszlo, jajeczek w gebie niet - tatus jadl. UFF! ale zobaczymy co dzis sie bedzie dzialo wieczorem

Marzyły nam się wielkie płyty, ale po rozmowach już widzę, za mają słabe doświadczenie z dużym formatem. Więc dziś znowu pojechałam do sklepu szukać czegoś mniejszego na podjazd.

jak chcesz nowoczesne to fajny jest metrik, urbanika. Można układac w jodełkę.