mania1220 15.03.2021 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 mantis shrimp wczoraj - chyba juz mnie poznaje bo co tam ide - to do niego pierwsze ide normalnie cudowna jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.03.2021 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 dwa slimaki : maly Trochus na gorze i Nassarius na dole skladajacy jajka (wczoraj wieczorem) zadnych Trochusow nie widzialam jak wtedy chmure wypusciul jeden z nich, jak nic ryby zjadly wszystkie i nowy slimak. Z traba to juz wielki slimor, ma jakies 8cm? Musze jeszcze dokupic ze 2-3. to z niego sa najpopularniejsze muszelki bo sa duze i rosna do 8 cm, moj gdzies tyle ma juz. Zyja okolo 8 lat. Ale jest jeszcze jeden rodzaj Queen Conch to i 40 lat. Strawberry conch (badz Tiger conch) a tu z netu zblizenie traby i "oczu" tu w kubelku sie aklimatyzuje do wody (z Tigerem nowym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.03.2021 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 a tu juz w akwarium nawija traba, jak szlam spac jeszcze jadl, dzis zakopany tylko muszla wystaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.03.2021 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 i dwa nowe kraby w muszlach - wielkie byki, ale wkleje potem bo cos fotki wlazic nie chca a ja musze isc zmieniac wode w akwarium bo wczoraj lekarstwo wlalam - wszystko przezylo antybiotyk wlacznie z maluchami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.03.2021 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 normalnie cudowna jest! w porównaniu z pierwszym filmikiem, gdzie się chowała, to teraz jest całkiem kontaktowa. trzeba było mężowi ja zaproponować zamiast akwarium z rybami. (wiem, wiem, za słabe szkło) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.03.2021 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 wiesz co Elfi , poczytalam o tym. Owszem rozwalic moga i szklo i plastyk, ale to sa odosobnione przypadki - mimo ze nawet u mnie w sklepie 2x mieli rozwalone. Nie wiem jakie tam szyby maja, wiekszosc maja akrylowe szyby, ale ludzie trzymaja nawet w 6mm szkle. 6mm to bym sie troche bala, ale tak 12mm mysle ze ok, a takie jak ja mam to chyba juz zupelnie - 19mm. Z checia bym ja przygarnela, musze z M pogadac na ten temat ps. strasznie maja upaprane szyby tam, szkoda bo zamazane wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 15.03.2021 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 Elfir, cos podobnego bedziemy mieli. Ja chcialam najprosciej, jak sie da. Bez udziwnien, tym bardziej ze brukujemy tylko podjazd, zadnych stojanek itp. I luźna sciezka do domu. I ja zwykle to co najprostsze to dla innych najwiekszy problem. Tar, zolza jestes, z ta sypialnia. Tez wygoglalam obrazki, super sa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.03.2021 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 Joana, no ba. Bo to pierwszy raz? :lol2: ale zapraszam, mozesz oblukac na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.03.2021 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 mnie czeka lanie betonu na wiosne Mlodego nie ma - bede musiala sama z M robic nie udalo mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.03.2021 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 Elfir u nas drozd śpiewak od tygodnia daje czadu jak w zegarku ok. 17-tej przez godzinke poltorej.i przekrzykuje sie z kosem, sikorki jak nawiedzone tak glosne, ze nie da sie rano pospac. i pierwiosnki świstaja a dziecioly wydaja dzwieki godowe, brzmia jak kolatki w lesie. pod tzw. bokiem mam rodzine dzieciola duzego i zielonosiwego. a dzis bociana zlukalam, to pierwszy tej wiosny, jak co roku trafil. o żurawiach nie wspomne, codzienne ich poranne krzyki nastrajaja do życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.03.2021 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 poszla mi nastepna pompka, tymfrazem z ATO z Neptuna 100 testow musialam robic zeby wiedzieli czy pompa czy kabelek, powiedzieli ze pompa. Miala dzis przyjsc - nie ma albo sie Fedex opitala i nie zeskanowal albo utknela w Ohio 3 dni temu i dolewam kubkiem 2-3x na dzien bo cieoplo sie zrobilo i paruje jak glupie jeszcze wody nie zmienilam, jeszcze mi sie nie nagrzala . ale to dobrze bo akurat M wrocil to mi pomoze - musze dzieci na sam spod spuscic bo wody ubedzie - ciekawe czy mama z tata podplyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.03.2021 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 mnie czeka lanie betonu na wiosne Mlodego nie ma - bede musiala sama z M robic nie udalo mi sie Maniu co Ci sie nie udalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.03.2021 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 nie dotykac betonu i betoniarki mimo ze to byl moj prezent urodzinowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 15.03.2021 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 Mania, a gdzie ty ten beton bedziesz lała. Tar, zapewne latem bedę w twoich stronach to sie wproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.03.2021 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 Joana wbijaj, zapraszam. Musimy na privka sobie telefony podac, bedzie łatwiej. Tylko daj znac pare dni wczeniej co bym zdazyla wypucowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.03.2021 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 nie dotykac betonu i betoniarki mimo ze to byl moj prezent urodzinowy no coż, mnie tez sie nie udalo nie robic nic w salonie i kuchni a skonczylo sie rewolucja, zycie:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.03.2021 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 mania - kupuj dom w Meksyku, będziesz mogła mieć tak::https://www.facebook.com/vubinh.net/posts/1294767434197561 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.03.2021 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 TAR - wszystko robie zawsze ale betonowanie myslalam ze mnie obejdzie Joana - w ogrodku naokolo fontannty bo nie skonczylismy - zero trawy. Ja mam ogrod wielkosci husteczki doi nosa, nie polacie jak Wy :bash: Elfi - cudo! ale basenu szkoda chyba bym wolala wielka sciane/akwarium do sufitu a basen na lato. Ale wyglada bombowo - i zolte tangi kupilam 2 tyg temu. nawet nie pisalam bo z tangami wiadomo jak jest - rano juz nie zyla. 340$ sie poszlo rabac:bash: niestety nie byla z mojego sklepu wiec moglam zapomniec ze mi ja wymienia. Stres ja zabil i to ich wina. Dali za mala torbe na nia, za malo wody bylo zebym mogla ja do kubelka sensownego przelac zeby mogla plywac w kolko, szkoda mi ryby, szkoda mi kasy. dzieci na piachu siedzialy - rodzice nie podplyneli, czyli zrobic i zostawic , tak to dziala ide bvajzel po zmianie wody zmieniac, za dwa dni sie okaze czy znow musze lekarstwo wlac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 15.03.2021 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 Do nas dzisiaj zawitały pierwsze szpaki. Od razu wyczaiły nową budkę na drzewie. Od razu wywąchały mój plan, ja mam siedzieć a one trawnik mają czyścić Mania, jak Mantis się pod skałkę zaszył, to pomyślałam- i tyle mnie widziała, jeść nie dała, niech spada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.03.2021 23:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2021 szpaki mam tu caly rok, nie odlatuja, czasami jest masakra z nimi, czarne chmury normalnie leca a jak upatrza sobie jakies drzewa to koniec swiata - tak wlasnie drzewa zabijaja. Mika no, nie mialam zadnej padliny pod reka a Kardynaly znow sie ciupciaja, drugi wieczor na wszelki wypadek postaralam sie zeby on najedzony byl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts