mania1220 18.03.2021 00:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 Red Flame Scallop wiedzialam ze jak sie jej nie spodoba - a przewaznie sie nie podoba - to sie jej miejsce nie zpodoba. Snilo mi sie ze plynela no i rano wstalam i juz znalazla sobie nowe miejsce i sie przyczepila. Filmik jest kijowy bo w jaskini - one lubia w ciemnym miejscu siedziec, ale cos tam widac - one wygladaja jakby elektrycznosc produkowaly, to sa tylko faldki skory mimo dla oka czlowieka jak prad. Jak wypuszcze ryby z wiezienia na weekend to sprobuje gorna skalke inaczej ustawic zeby ja bylo widac. Niech sie zadomowi i zdecyduje ze chce byc w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.03.2021 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 Czyli, skoro siedzi w ciemności, ta raczej masz małe szanse, żeby ten oranżowy kolor widzieć? Spektakularna jest. Szkoda, że się chowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.03.2021 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 te rybki mozesz rozdzielić chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 18.03.2021 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 Pestka, zobaczymy na weekend jak skalke inaczej postawie, jak sie uda powinno ja widac. Elfi - mozna, jak uridzi rodzielic je , on mial jeszcze dzieci w buzi jak ona sie podstawiala. Problem w tym ze musialabym wstawic kratke w akwarium, rozdzielic akwarium - i nie bedzie to ladnie wygladalo. Mam nadzieje ze polknie jajka, bo serca nie mam zeby pozwolic dzieciom byc zzartym na zywca. Mam 3 tyg na zastanowienie sie co zrobic. poki co musze jedna rybe wylowic i oddac komus - u M taka sama spokojna, u mnie druga Homolka goni mi jedna rybe na ktorej mi zalezy. Zielony wrasse goni tego w kropki wrassa, a ten w kropki to jedna z najspokojniejszych ryb. Cholery blazny tez moga wyjazd zrobic - czarne sa ok ale pomaranczowe wredne i agresywne do mojej Ciapatej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.03.2021 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 Ale sobie wzięłaś na głowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 18.03.2021 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 no niestety u M te same ryby spokojne u mnie wojna, na dodatek zielony jest jako spokojna ryba - u mnie nie jest. U M obie takie same i zero zainteresowania. U niego nadal Sixline jest i nic sie nie dzieje, moj poszedl zadyme u kogos innego robic za to M nie ma szczescia do zadnedgo Goby co ma z pistolem byc. Dzis nastepna znalazlam - kilka dni temu kupilismy - lezala na gorze na siatce. to juz 3 u niego ze padl i drugi ze wyskoczyl, jeden wskoczyl do skarpety i tez dentka. No ale musial byc niezly artysta ten dzisiaj zeby sie przez siatke przecisnac no i pistol znow sam pojuyrze moge w koncu cos na ogrodzie porobic - bedzie cieeeeeplo, czyli 15-17 a w nocy tez na plusie. W koncu wychyle sie z domu na powietrze. Dzis tez na plusie ale pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 18.03.2021 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 Fajne to to pomarańczowe, coś mnie ostatnio ten kolor przyciąga. Nawet bratki do donic kupiłam pomarańczowe. A ja dziś była zapłacić za płyty na ścieżkę do domu, bo facetowi ktoś palety od dwóch lat nie odebrał i zamiast 35 to zapłaciłam 15 za szt. I już wybrałam chłopaka do roboty. Tylko mój powiedział że musi być przy tym, więc najpierw podbudowa, a jak on wróci to reszta. Tym samym na ogrodzie tylko sprzątanie, i jedna rabata do przerobienia, tzn najpierw muszę wszystko z niej zabrać. Ale już mi brakuje ciepelka i ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 18.03.2021 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 mi tez brakuje, juz sledze mapke az mi koliberki wroca - daleka droga jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 18.03.2021 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 Joana ale dobry deal zrobilas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 18.03.2021 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 Na płytach tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 18.03.2021 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 18.03.2021 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 late naszyj on jeszcze maly brzdac to jakiegos zwierzaczka jak na kurtce Ci zalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 18.03.2021 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2021 Z moimi zdolnościami krawieckimi to wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 19.03.2021 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2021 Potrzebuję rady. W pewnym domu jest piwnica pod podłogą kuchni. Wymurowana z kamienia. W fundamencie domu jest malutki otwór "strzeliniczy" może 30x40cm. Jak przygotować same szyby żeby przykleić je na silikon czy jakiś inny klej bezpośrednio do muru. Jedna gruba szyba czy 2-3 skleić i tak wstawić? Chodzi o to żeby było w miarę ciepło i żeby parą i brudem te sklejone nie zachodziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.03.2021 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Mika, nie wiem co doradzic, ale powiem Ci z doswiadczenia :mojego M jaskinia wlasnie w "piwnicy" jest. Sciany, podloga - beton. Podloga podniesiona - debowa. Wszystko jest ocieplone wata pod folia plus plyty sie rozumie. Jest 5 okien z podwojnymi szybami, okna sa super szczelne , sa 3 nawiewy od ogrzewania - mimo to nadal potrafi byc zimno i M dogrzewa kominkiem. Tak wiec obojetnie ile szyb zalozy nadal bedzie zimno. Mozna dwie szyby skleic brzegami zeby przerwy nie bylo i calosc na otwor, ale prawde mowiac - jedna czy dwie szyby nie dadza zadnej roznicy. Bedzie nadal ciaglo od ziemi i kamienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 20.03.2021 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Mmika, ja też nie pomogę, nawet nie wiem czy da radę szybę do muru ? Może od środka takie jakieś Ala okno wstawić, czyli szyba w ramię i ta ramę przymocować jakoś do tych kamieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.03.2021 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 male okienko, raczej na zamowienie. Silikonem szybe sie przyklei, takim co sie daje naokolo okien badz lamp zewnatrznych. Ale zimna nie zabierze bo piwnica , jedynie ze dmuchac nie bedzie. Nie musi byc szyba, pleksi wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 20.03.2021 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 zrobilam obchod na pogrodku - znalazlam nastepnego krzaka do wykopkow obgryzionego przez nornice zamilowanie ma do iglastych wazne ze hortensji nie ruszyla a o reszte sie bede martwic na wiosne czy korzeni nie obzarla - judaszowca i dwie wisterie a tymaczes jak to na wiosne.... milosc w akwarium a co tab bedzie sie certolil, zasadzil jej od tylca i bara bara na calego w akwarium byl jeden 3 dni a drugi jeden, okazalo sie ze trafilam znow jak z rybami - na parke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.03.2021 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 oznaczaj 18+ czy co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.03.2021 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 oznaczaj 18+ czy co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts