TAR 26.04.2021 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 tu ten koscielny sufit przez ktorego sie boje o cieplo w domu TAr - jak sie przyjrzysz - czesc z antresola otwarta, ale ta druga czesc - nad spizarnia/pralnia/wejsciem/wc/kotlownia - zamknieta, czy warto robic wejscie jakies drabinowke z sufity i zrobic tam strych na skladowanie jakiegos badziewia? bo tak naprawde to nie mam zadnej "kanciapki" wiesz co to mi sie nie do konca podoba, te belki, sa tak od czapy niesymetrycznie wedlug wejscia ale to pewnie kwestia konstrukcyjna, ale zaburza mi to os widokowa klima tam gdzie bedzie kawalek wolnej sciany moze byc nawet nad drzwiami wejsciowymi do salonu. tam gdzie najmniej bedzie razic a bedzie najwydajniejsza. na pewno jakis lokalny instalator ci doradzi na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.04.2021 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 jasne podlogi sa swietne, ciagle uwazam ze tego bym nie zmienila, moze jeszcze w naturalnym kolorze drewna. a w jakim stylu chcialabys zrobic ten domek? mi sie ostatnio podoba troche loft z elementmi farmhouse. albo boho i skandynawski. troche przerypane, skazuje mnie to na wieczne remonty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 26.04.2021 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 pewno tak z tymi belkami, wolabym je w druga manke, w poprzek, zapytam czy da rade, jak nie - no trudno, nie wszystko moxna miec jak sie chce, trzeba bedzie sie przyzwyczaic. Sa niesymetryczne bo sciana gdzie plyta jest krotsza niz ta gdzie kominek a jak sie odwrocisz tak samo tylko na odwyrtke i tak sie robi styl jaki widac - prosty, nie taki jak tutaj mam, byle nic z Ikei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 28.04.2021 01:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 troche takie rozne pytanka: parapety - juz mialam takie "glupie" pytanie kiedys, ale teraz jest powtorka - nie chce zadnych wystajacych parapetow w srodku domu bo by mnie trafilo Pewno dla Wam to dziwne, ale musicie zrozumiec ze pewne przyzwyczajenia ktore sie ma od 33 lat - nie da sie wykorzenic. Czy to przypadkiem nie Doriko miala szkieletowy dom????? albo moze kogos znacie co ma. Rozumiem ze parapety sa po to zeby jak jest grzejnik pod spodem wywalic cieple na srodek a nie na gore, ale jak nie ma a sciany sa ciensze niz w murowanym domu na kij one? odkurzacz badz inne cuda - pewno i fajne te urzadzenia jak macie - oprocz centralnego - bo tutaj nie zakladalam chociaz juz mialam podlaczenie, nie lubie walczyc z rurami i przeszkodami. Pozatym na czyms musze zaoszczedzic, jestem do Dysona przyzwyczajona i kupie dwa jeden na antresole i drugi na dol, ale.... Bajero napisala : "zamiast szufelek mam schowane w szafie speed leo a pod zlewem wrooma w pomieszczeniu gospodarczym flexa , gniazdka dwa niestety zwykłe ,nie było jeszcze zwijanego i chowanego w ścianie węża"..........:wtf: googlalam i googlalam i GUZIK wygooglalam - o czo chodzi??? TAR - Domek ogrodnika??? a ja caly czas tu pisze "szopka", a tak naprawde nie mowie po polsku nigdy na to, zawsze "shed" a z ta szopka wyjechalam bo nie wiem jak sie to nazywa po polsku Przeciez mialas takie cos na ogrodku, wiec co, kosiarka tam niet? w garazu M zbudowal dwie antresole, napewno wejscie lepsze niz na strych przez mala dziure. Tyle ze wlazlam tam raz. M nie bylo, chcialam cos sciagnac. No i jak weszlam tak zejsc nie moglam. Chcialam na straz dzwonic ale okazalo sie ze tel w domu zostal hehe. Wyjsc nie bylo problemu, ale zejsc spowrotem na drabine co innego. Jak sie wysokosci raczej nie boje w koncu z gor jestem - tak dostalam panicznego strachu. wiecej tam nie weszlam. TAR czy moge ta klime i sufit zobaczyc please...? a i jeszcze jedno, napisalas : "przymyslalabym jedynie łazienki i przyłacza, bo to co oni proponuja to mnie nie bardzo sie podoba", mozesz powiedziec co jest zle i co mozna lepiej zrobic bo tematu nie rozwinelas. belek w druga strone sie nie da bo za szeroko, spojrzalam na plany, ale wynalazlam przez przypadek takie cos zajebiste, metalowe linki, ciekawe czy by sie dalo. Z drugiej strony majac te belki fajnie by sie na nich swiatlo zamontowalo na salon i kuchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.04.2021 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 tu masz filmiki nt. Vroom, po co tyle pisac od razu skumasz Maniu na pierwszej wizce tego projektu oryginalnego łazienka jak dla mnie wygladała nieciekawie, kibelek pod oknem ale okno za plecami - średnio to wyglada i wchodzisz do łazienki i na wprost wc. ja bym go dala na bocznej scianie, gdzie oni zaprojektowali kabine, ta wanna tez od czapy, to samo umywalka. jakby ktos rozrzucił sprzetem łazienkowym to tu to tam.ale moj wywod i tak na nic sie nie zda, bo przeciez masz zmiany. potem to mozna ogarnąć zeby wygladalo po prostu ładnie. te linki mozna zrobic jak najbardziej albo metalowe sztywne pręty, zawsze tez mozna sie pokusic o ozdobne belki drewniane w poprzek. parapety mam tam gdzie okna nie sa do ziemi, lubie czasem w oknie postac i sie oprzec a w kuchni na parapetach trzymam kwiaty i zioła do biezącego uzycia, wiec mi sie przydają ale nie mam wielkich, zwykłe z mdf biale lakierowane, niewielki koszt. domek ogrodnika (szopka) - nie mam, to co mam to domek śmietnikowy, tam stoja pojemniki i kubły na smieci i jakies szpargały, ktore moga stac na zewnątrz, zapasy niezuzytych doniczkek, jakies graty ogrodowe typu koszyki, wiaderka itp. , odsniezarka, łopaty, taczki. A potrzebuje domek zamykany, zeby pozostałe graty ogrodowe wyprowadzic z garazu w tym gazowego grila, kosiare, wertykulator itp. Za bardzo mi tam sie syfi i brakuje miejsca na regałach. Ty chcesz tę moja klime zobaczyć? te ścienna co mam ja teraz zamontowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.04.2021 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 (edytowane) aaa jeszcze ci jedno dopisze, na oknach dachowych niech zamontują ci żaluzje zewnętrzne sterowne najlepiej na pilota, przez takie okna strasznie grzeje latem. jak bedziesz potrzebowac z pilota zamykasz i po sprawie, przydaje sie tez zimą i podczas burz. jest spory halas w deszczu przy oknach dachowych. a jak nie masz stropu to bedziesz słyszec wszystko w salonie, z czasem zacznie wkurzac. szczegolnie w dlugie zimowe wieczory. I nie wiem jakie teraz sa dostępne okna dachowe ale niech bedą co najmniej 2-szybowe. Osobiscie nie lubie tego rozwiazania. Przy zlej wentylacji i cyrkulacji powietrza roszą sie, zima ciągnie od nich. o umyciu tego nie wspomne. Edytowane 28 Kwietnia 2021 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berta22 28.04.2021 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 Witam jako cicha czytelniczka Twojego wątku Nie wiem czy widziałaś ten projekt, ale tu jest ciekawie rozwiązany wysoki sufit z antresolą https://projektyzwizja.pl/projekty-domow/rodzinny-4 . I przy okazji, ja też nie mam parapetów, okna mam obłożone drewnianymi, białymi listwami - tworzą taką jakby ramkę na około okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 28.04.2021 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 Berta, witaj Nie nie widzialam tego projektu, ale macie ich setki tysiecy. Dzieki za niego! patrzac to wyglada zupelnie jak moj tylko zamiast 4 sypialni jest klatka schodowa, u mnie schody byly w salonie na antresole, kuchnie tez tak samo mozna by przeniesc w miejsce jadalni a pralnie i spizarnie w miejsce kuchni ale co mnie upewnilo to zewnatrza jak patrzylam, zeby w tym pokoju do TV zamiast okna tez dac drzwi jak tam gdzie schody sa, wtedy na zewnatrz wszystko sie zgra wizualnie. Berta tak mam wlasnie okna tutaj, czyli sie da ps. zapomnialam, na tym projekcie jadalnia ma zamkniety sufit przez co jest wiecej tej antresoli i dojcie na druga strone, ja mowilam M zeby tak zrobic, nawet jesliby to bylo tylko przejscie otwarte ale by byl uzywalny stryszek, no i w kuchni normalny sufit by byl, niestety M sie nie zgodzil , zobaczymy co powie jak mu ten projekt pokaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 28.04.2021 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 tar okno dachowe mam tutaj, nie wiem czy pamietasz, na gorze w korytarzu, tyle ze sufit zamkniety i okno wyglada gleboko w suficie. Wiem ze grzeje, przeciez szukalam 4 miesiace rozmiaru shutters zeby zalozyc, jak nachajcowalo od slonca w korytarzu i sie po pokojach rozeszlo to nawet klima nie pomagala Shutters mam lekko przechylone ze swiatlo nadal daje ale nie nagrzewa tak juz. Rekuperacje mam grawitacyjna - ale nigdy to okno nie bylo zroszone ani od niego nie czulam zeby wialo, nie wiem od czego to zalezy. Mycie fakt - bylo raz tylko umyte jak shutters M przykrecal. Ale nie widac czy brudne czy nie bo shutters zaslania. Tak, slysze jak deszcz pada albo grad pada, ale juz sie przyzwyczailam i prawde mowiac lubie to . O zaluzjach nie pomyslalam, dobrze ze napisalas. no pisalas ze mam nowa klime i wyglada zabojczo wiec chcialam zzobaczyc, no i betonowe sufity. co do lazienek, to jak piszesz moze sie 100x mienic, spojrz na moj projekt i jesli myslisz ze mozna lepiej to ustawic to dawaj, pisalam ze nie mam w sumie nie pomyslu jak ustawic , ze 100x zmienialam ustawienia, wiedzialam jedno - ze nie chce jakichs malych okienek przy suficie jak oni dali bo to jakies nieporozumienie skoro kupa sciany jest vroom zarabisty, pierwszy raz na oczy to widze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 28.04.2021 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 TAR ja nic nie stawiam na parapetach, nie lubie, ale to skrzywienie z dziecinstwa jak babcia miala fiolki na oknach i ja musialam to czyscic - suche listki, kwiatki, oczywiscie zdechle muchy , juz za mlodu wiedzialam ze nic u mnie na parapecie stac nie bedzie. W kuchni tez nie, tymbardziej ze nie lubie ziol ani przyprawek (opricz pietruszki i szczypiorku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.04.2021 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 (edytowane) wszystko ok. ale skad betonowe sufity wzielas? strop mam owszem beton lany ale sufit otynkowany na bialo malowany. Robilam tylko ściane drewniana i malowalam na czarno, pewnie sie nie zrozumiałysmy:lol2: przylegajaca ściana do czarnej jest betonem architektonicznym tynkowana. wrzuc na maila rzut z wymiarami po nowemu i okno zaznacz jak bedzie to w wolnej chwili cos rozrysuje. teraz mam urwanie d....w robocie. na kilka dni pewnie sie wylacze klima tylko dla mnie zabojczo wyglada (zawodowe skrzywienie) dla innych to biale pudlo na scianie (mezaty nie widzi roznicy) ale cichutka jest i steruje sobie z komorki i z bliska szczegoły ładnie sie prezentuja, detale, jakość tworzywa i takie tam duperele. Edytowane 28 Kwietnia 2021 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.04.2021 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 a tu masz jeszcze takie rozwiazanie odkurzacza centralnego z chowanym wężem w scianie, facet na poczatku troche ględzi ale widac co i jak. naprawde warto to zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 28.04.2021 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 "w obecnym domu mam strop betonowy"...........ale nie napisalas ze pomalowany na bialo to byslalam ze beton widac faktycznie zesmy sie dogadaly odkurzacz centralny taki jak u nas, nie wiem czy sa tutaj wsuwane w sciane rury bo jak zdecydowalam nie zakladac u siebie i otwory zaslepilam tak juz sie nie interesowalam tym. ten w kuchni mi sie podobal najbardziej, tam najwiecej syfu i okruszkow zawsze. no nie wiem, pomysle. Nawet jesli zaloze to bez Dysona nie ruszy, odkurzyc np pralnie badz jeden pokuj nie bede weza ciagla bo po co, wiesz o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 28.04.2021 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 a na tym planie co Berta wkleila - co za zgranie - tez ta scianka do sypialni z drzwiami wejsciowymi przesunieta zeby drzwi po oczach nie walily i optycznie sie pokuj zwieksza:P czyli dobrze kombinowalam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.04.2021 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 strop betonowy w sensie, ze nie otwarta przestrzen i bez sufitów podwieszanych, antresol i lekkich konstrukcji. na strychu mam rozlozone wszystkie instalacje elektryczne, wentylacyjne plus kawalek miejsca na graty. elektryke mam w otwieranych kanałach wpuszczonych w beton, moge sobie przekladac, przepinac zmieniac jak m w duszy gra w salonie juz 3 raz zmienialam lampy. tylko nie ma kto dziur zaszpachlowac po poprzednich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 28.04.2021 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 TAR has exceeded their stored private messages quota and cannot accept further messages until they clear some space. nie moge odpisac, wyciag ten rurowy odkurzacz i sprzatnij skrzynke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 28.04.2021 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 nie wiem czemu pomyslalam ze masz sufit wykonczony na betonowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.04.2021 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2021 wyczyszczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.04.2021 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2021 A co z akwarium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 30.04.2021 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2021 Elfi....wystawione na sprzedaz, w juz mam zadatek, facet ma w poniedzialek rano przyjechac i zobaczyc i jak bedzie mu sie podobalo - poslalam mu duzo fotek i filmow - da reszte zadatku, a potem musi zorganizowac sobie ludzi, transport itd itp.nie czekam do konca, wystawilam juz bo samo akwarium ma jeszcze 2.5 lata gwarancji, a reszta 2. niestety ciezko kupca znalezc bo drogie,a ja i tak trace na tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts