mania1220 09.08.2021 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 no wiesz, pomarzyc mozna zawsze , ale poprostu te drzewa co masz az sie prosza na kolanach o takie szyby przeciez nie o moje drzewa chodzilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.08.2021 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 no u mnie to bylby czad ale sadze, ze rowniez zabilaby mnie teraz cena za takie okna, niestety nie na moje planowane budżety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.08.2021 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 no niestety, to nie takie tanie, tez takich miec nie bede, ale odrazu mi te drzewa kolo bajorka co masz sie objawily Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.08.2021 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2021 na parterze - bez kominka ale z gazowym grillem - przedluzka ogrodu pod dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 10.08.2021 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2021 z zycia wziete... Soltys na wsi sie nabiegal, nazalatwial - zeby we wsi pociagli swiatlowod. Wszystkie podania, pewno jakie dotacje i wszystko co jest normalne przy biurokracji - wydeptal sciezki. Udalo sie. Rozciagli swiatlowod. Na dodatek tylko za zlotowke (nie wiem czy metr kopania za zlotowke czy czy zlotowka byla symboliczna zeby skopac i pociagnac w calosci do domu). Zgadnijcie kto nie ma internetu w domu? SOLTYS....i jego sasiad policjant. Dlaczego? Ano sasiad sie nie zgodzil na kopanie wzdluz drogi :mad: rece opadaja.... przypomina mi to - ale za czasow PRL-u jak dlugo telefonu nie mielismy bo sasiadka tez sie nie zgodzila. Zgodzila sie kopac do swojego brata ktory mieszkal za nia ale nie zgodzili na kopanie przed jej domem. Jeszcze jak tu przylecialam przez nastepne kilka lat dzwonilam wlasnie do jej brata jak chcialam do domu dzwonic ludzie sa wredni. Nic sie nie zmienilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.08.2021 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2021 i to sa wlasnie te "smaczki" zniechecajace do wszystkiego:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaTusia 10.08.2021 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2021 (edytowane) Ludzie są bardzo wredni i jacyś coraz głupsi... Pamiętacie, pisałam o tej głośnej muzyce. Tak było co sobotę (3 x). O 1 raz za dużo dla mnie. Jak prosilam raz o ściszenie nieco muzyki około północy, mąż następnym razem zwracał uwagę i nic. Trzeciej soboty o 00:30 (obudzona po zażyciu tabletki nasennej, przy zamkniętych oknach w gorąc i opuszczonych żaluzjach, aby wygłuszyć ile się da) w desperacji i wkurwie na maxa zadzwoniłam na policję... Przyjechali, zrobili porządek, uciszyło się. Ale teraz obraza. No bo przecież to my jesteśmy konfidenci prawda? Nie wiedzą kto zadzwonił bo prosiłam dyżurnego, aby to zachował dla siebie. Wiecie co, nie wyobrażam sobie jak można tak bardzo nie mieć szacunku dla współmieszkańców okolicy, tak bardzo ich zlewać wystawiając glośnik wielkości szafy przed dom i napierdalać muzykę koncertową przez kilka godzin do późnej nocy a potem jeszcze czuć się obrażonym. No ja tego nie pojmuję. My żyjemy tak, że nie stwaramy sobą jakiegokolwiek dyskomfortu lokalnej społeczności, kulturalnie. A oni... jeden kopcił starymi meblami bo darmowy opał po remontach (laminaty), ci teraz libacje urządzali z tym cholernym glośnikiem koncertowym, dlaczego nie w domu, dlacvzego nie słuchają sobie głośno w dłuchawkach? Nie! Trzeba prosto na nasz dom i na taras kierować te "cudne" melodie gdzie co słowo to "wyperdalać" i "jebać psy". Ci sami... mają działkę 3400 m i rozłożyli se płytki basenik srelażowy... gdzie? Tuż pod naszym płotem na przeciwko naszego tarasu, Basen nieomal dotyka mojego płotu. Jak się schlali to wariowali w tej wodzie. a my słyszeliśmy piski i każde słowo siedząc u sibie w domu, ale własnej TV nie słyszeliśmy. No powiedzcie, czy to jest normalne zachowanie? Buractwo na potęgę. Ale to my jesteśmy teraz wyklęci bo konfidenci psy nasłały zamiast cicho siedzieć i słuchać ich muzyki. I to ludzie gdzie jednemu (jeden z synów) mój mąż lekarz życie ratował jak miał krwawienie z przewodu pokarmowego i woził do lekarza i za rękę go trzymał przy gastroscopii. Jesteśmy zawsze mili i uczynni. I co? I tego typu ludzie nie liczą się z innymi, nawet jeśli im pomagali. Niepojęte to jest zaiste dla mnie.Znajoma lekarka dziś się pożaliła na FB, że z jej grząki uciekła jej dynia do sąsiada, piękna, długa, z kwiatkami. I co, sąsiadzik ją zniszczył, pokazała zdjęcie. Co komu przeszkadza dynie swawolna, nie rozumiem. Ja bym się ucieszyła i ją zaadoptowała. Tego zaiste też nie rozumiem, dlaczego tak? W Polsce teraz tyle złego się dzieje w mediach, media przekazują różne wieści ale wieści dołujące, pokazują samo zło, aż do urzygania. Tęsknię za propagandą sukcesu. Tyle zła dookoła, galopująca drożyzna i jeszcze te telewizory... bardzo zły czas na świecie i w Polsce, Niespokojny czas i brzydki czas, USA, sankcje , ruscy, straszenie, agresja... co ten srovid już ludziom w głowach prorobił. A coś czuję, że to dopiero się zaczyna... Wyżaliłam się, idę spać . A widok z takich okien zimą? Biało, drzewa w śniegu , zadymka śnieżna a w domku żywy kominek, fajne przytulne świąteczne oświetlenie, miękkie kocyki, cieplutko i ... błogość z widokiem za oknem. Edytowane 10 Sierpnia 2021 przez BeaTusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.08.2021 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2021 "Tęsknię za propagandą sukcesu." w TVPiS się wylewa od sukcesów rządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaTusia 11.08.2021 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 "Tęsknię za propagandą sukcesu." w TVPiS się wylewa od sukcesów rządu. Nie oglądam... ale niedługo być może tylko to nam zostanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.08.2021 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 Bea - jesli nie jestescie ze soba blisko - dzwoncie za kazdym razem, nie ma sie co palantami przejmowac. (basen w nocy po cichu isc i przeciac :lol2:) nie doszliscie do momentu jeszcze ze chce sie dom sprzedac i przeprowadzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.08.2021 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 nie pamietam ale znam z czytania po wyjezdzie - radio Wolna Europa? pewno trzeba bedzie wskrzesic i sluchac po kryjomu - bo jeszcze represje sie zaczna za sluchanie jak za czasow wojny i potem.co nastepne? krzyz w sejmie zamiast godla i 12 wspanialych na modle 12 apostolow? a kazdy z nich "namaszczony" przez biskupa?nic tylko sie zaszyc gleboko i wyzucic telewizor i radio z domu . wczoraj tez przeczytalam na mazowszu to bylo? jakis artysta zrobil posagi (rzezby? zpomnialam) bozkow z czasow poganstwa - jako historie regione, od razu mohery sie zucily o usuniecie bo jak mozna czccic bozka jak Polska kraj katolicki. Myslalam ze padne...czy te osoby do szkol nie chodzily?? czy Polska naprawde juz tak sie cofa w sredniowiecze gdzie zacznie sie palic "czarownice" na stosie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.08.2021 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 Debile byli zawsze. Po prostu obecny klimat polityczny sprzyja temu by mieli szansę zaprezentować się publicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.08.2021 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 Debile byli zawsze. Po prostu obecny klimat polityczny sprzyja temu by mieli szansę zaprezentować się publicznie. słusznie, teraz bardziej rzucaja sie w oczy, bo sa po prostu bezkarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaTusia 11.08.2021 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 Bea (...) nie doszliscie do momentu jeszcze ze chce sie dom sprzedac i przeprowadzic? Jasne, że miałam takie myśli . Jednak wiązałoby się to z takim trudem, że nie jestem na siłach nawet próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.08.2021 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 z zycia wziete, w Toronto dzisiaj: zapylal 115km/hr tam gdzie bylo 60 km/hr. Zlapali go. Dali mandat. Zawiesili prawo jazdy na 7 dni i zabrali samochodm na 14 dni. (na specjalny parking i bedzie musiala za to zaplacic a cena jest spora za kazdy dzien). Odjechal z kumplem o 10:30. Godzina 10:55 - doslownie 25 min pozniej - policja zauwazyla tego samego faceta - za kolkiem innego samochodu Zaaresztowali, zabrali samochod na 7 dni, wystawili ta sama date do sadu. A potem owiezli do domu to nie jest nic nowgo, ludzie z sadu po przegranej w takich przypadkach wychodza i mimo ze maja prawko zawieszone (zabrane) wsiadaja za kolko i jezdza. Co jest nietypowe to to ze zlapali go dwa razy w przeciagu 25 min w dwoch roznych samochodach. Jakim trzeba byc desperatem i glupcem jednakowo?? :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 11.08.2021 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2021 BEA szkoda ze nie ma z domami jak tutaj teraz mamy. Wlasnie sprzedali dom na moim osiedlu - widze go z ogrodka. Dwa dni temu. Postal na rynku 5 dni, za cene o 88 tys wiecej niz byl wystawiony susza z domami straszna u nas, w mojej czesci miasta na poludniu nie ma juz ani jednego domu na sprzedaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 12.08.2021 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2021 no i pieknie, zamiast Kukiz 15 powstalo KuPIS 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaTusia 12.08.2021 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2021 A mógł zrobić coś dobrego... szok, to się w głowie nie mieści. Wszyscy się od niego teraz odwracają, przynajmniej z branży artystycznej. Nie będzie miał teraz łatwo bo stał się... jakby to określić, hmmm symbolem czegoś obślizgłego, znienawidzonego, parszywego, itp, itd. To się pajac zapisał w historii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 13.08.2021 01:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2021 no i tak moj M nabalowal w Polsce - 4 dni lezal plackiem bo chory. Goraczka wysoka, biegunka, slaby jak g***. Diabli wiedza co, czy cos z zoladkiem, czy z jelitami czy mimo szczepionek covida zalapal. Oby nie covida, jutro (w piatek) idzie testy robic potrzebne do wylotu. ALE.....rozbawilo mnie bo slodkie to bylo - brat i jego zona latali kolo niego jak kolo dziecka, najwiecej brat bo wolne mial. Doslownie - gotoawli mu kleiki, rosolki z kaszka, kluseczki na chudym mleku - i diabli wiedza co, jak to uslyszalam to nie wiedzialam czy podziwiac jak starszy brat sie mlodszym zajmuje czy smiac bo to fajnie brzmialo po drodze w czasie lezenia szwagier mowi mi ze musi do sklepu zapylac bo moj maz ma zachcianki jak kobieta w ciazy i sie mu zachcialo paczkow polskich i drozdzowek - no i pojechal, a M caly potem zadowolony i wciagnal dwa paczki naraz - to nie tak zle z tym zoladkiem bylo. upaly straszne mamy, humid niesamowity, wczoraj garaz sprzatalam bo sie robale zrobily tak co roku jest odkad zaczeli zabierac smieci co 2 tyg a nie co tydzien. Masakra. A woda tak paruje z bajorka ze szok. a zeby nie bylo - bajorko przetestowane - juz w nim lezalam zeby sie schlodzic. Woda jak zupa byla. Nadal jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.08.2021 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2021 wszyscy zajmuja sie lex tvn a po cichu gnoje z pisu przeglosowali lex Izera. Sprzedajne łachudry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts