Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

ja mam to szczescie, ze moj nie wtraca sie w takie sprawy, owszem sama z siebie mu rozne rzeczy pokazuje ale ostateczna decyzje podejmuje w tych kwestiach ja. czesto jest tak, ze obojgu nam to samo sie podoba wiec bez cisnienia. ale dzieki temu mniej spiec mamy i latwiej decyzje przychodza i skupiam sie latwiej. zwyczajnie jest prosciej.:)

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Joana mi sie tez taka lampa podoba, nie wiem tylko czy u Was by pasowala, sorki ale nie pamietam jak salon wyglada

https://www.leroymerlin.pl/oswietlenie/oswietlenie-scienne-i-sufitowe/zyrandole-lampy-wiszace-i-sufitowe/lampa-wiszaca-fairy-czarna-4-x-e27-tk-lighting,p590255,l956.html

Mi by się zimą przydał wiatrak w salonie. Jak napale w kominku, żeby mi powietrze ciepłe w dół pchał.chociaz ruch powietrza też lubię, mój za to nie. Gdzieś jest przeciąg, to jedno z częstych zdań jego. Ale ok, ma problemy z zatokami to go rozumiem.

Tar, co wymyśliłam? Powiem tak, patrzę na Instagramy i inne internety i marzy mi się jasna rozświetlona sypialnia, salon itp. Wchodzę do ciebie i już nie chce jasno

Tar, co wymyśliłam? Powiem tak, patrzę na Instagramy i inne internety i marzy mi się jasna rozświetlona sypialnia, salon itp. Wchodzę do ciebie i już nie chce jasno

:lol2::lol2::lol2: powiem Ci tak, balam sie tego koloru ale spi sie znakomicie, lepiej niz w jasnej

wiatrak do ruchu powietrza i chlodu, czasem jak sie temp zmienia jest mi goraco spac, czasem jest juz cieplo w domu ale nie na tyle zeby klime wlaczac, wszystko powyzej 24C w domu w lecie/wiosnie mnie wykancza. Szybciej i lepiej sie wietrzy jak wiatrak chodzi tez.

wiatraki w Polsce nie przyjete - za to zobaczycie je wszedzie w innych krajach (UK, US, Australia itp itd) ale to tak jak tutaj sie nie przyjelo wsadzanie zlewow w kuchni po katach i zlewow z ociekaczami :lol2:

przyzwyczajen sie jest ciezko pozbyc a napewno bede robila jak najwiecej jak mam tutaj jesli cos da sie obejsc.

Koliberki jeszcze sa, chipmunk te. Rodzice koliberki juz w sierpniu odlecialy - zostaly dzieci. Na podwojnych obrotach teraz pija a jedno rodzenstwo (siostrzyczki) siedza od bladego switu do zmierzchu na ogrodku na magnoli i sie nie ruszaja - chyba ze do poidelka). Wroca za rok w to samo miejsce. Moge juz ich nie zobaczyc.

pewnie, kwestia przyzwyczajenia. zeby przedmuchac w chacie to sobie wentylacje podkrecam albo klime wlaczam. mnie osobiscie wszelakie wentylatorki bawia:p

wydaje mi sie, ze temperatura nawet jest wyzsza kiedy wentylatorek dziala, przeciez on tez wydziela cieplo a mieszanie powietrza nie chlodzi tylko wiaterek robi. ale jak kto lubi, nie narzucam swojej woli :cool:

Mania terminy mi sie troche rozmyly, jestem mega wkurzona.:mad:

wydaje mi sie, ze temperatura nawet jest wyzsza kiedy wentylatorek dziala, przeciez on tez wydziela cieplo a mieszanie powietrza nie chlodzi tylko wiaterek robi. :

Robi wiaterek - woda parująca z ciała daje wrażenie ochłody. Ciepło wydzielane przez wentylator jest nieistotne w bilansie

Moja rekuperacja nie jest w stanie przedmuchać z taką mocą powietrza by czuło się wyraźny podmuch.

A kilma schładza bardziej. Nie zawsze potrzebujesz mocnego chłodzenia.

Elfir, tak. Tyle, ze w klimie mozesz ustawic wlasciwa temperature i jest funkcja tylko wentylatora bez chlodzenia:cool:

u mnie centrala jak sie ja nastawi na maxa to ladnie hula i rzeczywiscie przedmuch jest solidny. ale ja generalnie sporadycznie wlaczam na 3 bieg. zawsze pracuje na minimum i styknie.

Mania to temperature w pokoju ustaw na nizsza:lol2: