TAR 04.09.2021 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2021 ja mam to szczescie, ze moj nie wtraca sie w takie sprawy, owszem sama z siebie mu rozne rzeczy pokazuje ale ostateczna decyzje podejmuje w tych kwestiach ja. czesto jest tak, ze obojgu nam to samo sie podoba wiec bez cisnienia. ale dzieki temu mniej spiec mamy i latwiej decyzje przychodza i skupiam sie latwiej. zwyczajnie jest prosciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.09.2021 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2021 Joana mi sie tez taka lampa podoba, nie wiem tylko czy u Was by pasowala, sorki ale nie pamietam jak salon wyglada https://www.leroymerlin.pl/oswietlenie/oswietlenie-scienne-i-sufitowe/zyrandole-lampy-wiszace-i-sufitowe/lampa-wiszaca-fairy-czarna-4-x-e27-tk-lighting,p590255,l956.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 04.09.2021 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2021 Powiem ci, że już wszędzie te kule widzę. Fajna jest, ale nie wiem czy mi się nie opatrzyly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.09.2021 23:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2021 ja do sypialni musze miec wiatrak, nie ma bata. Szukalam az znalazlam w Polsce - taki jak mam, co mu sie chowaja lopaty, mam nadzieje ze bedzie nadal jakby co. Jedyna roznica ze ten co mam jest chromowany a ten w Polsce bialy no ale moze jeszcze chromowke znajde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 05.09.2021 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2021 Mania, a dlaczego w sypialni musisz mieć wiatrak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.09.2021 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2021 no wlasnie Mania. po co Ci wiatrak? u nas nieco inny klimat. chyba, ze lubisz ruch powietrza, to spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.09.2021 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2021 Joana cos wymyslilas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 05.09.2021 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2021 Mi by się zimą przydał wiatrak w salonie. Jak napale w kominku, żeby mi powietrze ciepłe w dół pchał.chociaz ruch powietrza też lubię, mój za to nie. Gdzieś jest przeciąg, to jedno z częstych zdań jego. Ale ok, ma problemy z zatokami to go rozumiem. Tar, co wymyśliłam? Powiem tak, patrzę na Instagramy i inne internety i marzy mi się jasna rozświetlona sypialnia, salon itp. Wchodzę do ciebie i już nie chce jasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 05.09.2021 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2021 Znowu mi ucięło a tak się napisałam. Raczej przemaluje ta ścianę za łóżkiem na ten granat co w salonie, lepiej mi się komponuje, lubię wyraźnie i ciemno. Tak jak ubrania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.09.2021 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2021 Tar, co wymyśliłam? Powiem tak, patrzę na Instagramy i inne internety i marzy mi się jasna rozświetlona sypialnia, salon itp. Wchodzę do ciebie i już nie chce jasno :lol2: powiem Ci tak, balam sie tego koloru ale spi sie znakomicie, lepiej niz w jasnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.09.2021 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2021 wiatrak do ruchu powietrza i chlodu, czasem jak sie temp zmienia jest mi goraco spac, czasem jest juz cieplo w domu ale nie na tyle zeby klime wlaczac, wszystko powyzej 24C w domu w lecie/wiosnie mnie wykancza. Szybciej i lepiej sie wietrzy jak wiatrak chodzi tez. wiatraki w Polsce nie przyjete - za to zobaczycie je wszedzie w innych krajach (UK, US, Australia itp itd) ale to tak jak tutaj sie nie przyjelo wsadzanie zlewow w kuchni po katach i zlewow z ociekaczami przyzwyczajen sie jest ciezko pozbyc a napewno bede robila jak najwiecej jak mam tutaj jesli cos da sie obejsc. Koliberki jeszcze sa, chipmunk te. Rodzice koliberki juz w sierpniu odlecialy - zostaly dzieci. Na podwojnych obrotach teraz pija a jedno rodzenstwo (siostrzyczki) siedza od bladego switu do zmierzchu na ogrodku na magnoli i sie nie ruszaja - chyba ze do poidelka). Wroca za rok w to samo miejsce. Moge juz ich nie zobaczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.09.2021 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2021 ja mam wiatrak w kąciku komputerowym - super chłodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.09.2021 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2021 pewnie, kwestia przyzwyczajenia. zeby przedmuchac w chacie to sobie wentylacje podkrecam albo klime wlaczam. mnie osobiscie wszelakie wentylatorki bawia:p wydaje mi sie, ze temperatura nawet jest wyzsza kiedy wentylatorek dziala, przeciez on tez wydziela cieplo a mieszanie powietrza nie chlodzi tylko wiaterek robi. ale jak kto lubi, nie narzucam swojej woli Mania terminy mi sie troche rozmyly, jestem mega wkurzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.09.2021 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2021 no ale jak goraco w zimie sie robi to mam klime wlaczac? odpada a jakis powod ze sie rozjechalo? i bardzo sie rozjechalo?? bo ja dni licze, pierwsza tura sie skonczy 21, a potem druga tura pieprzony PIS:mad::mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 08.09.2021 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2021 a w zimie tez wlaczasz wentylator? po co? masz racje, pieprzony pis, normalnie juz tak im zle zycze jak jeszcze nikomu. :mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.09.2021 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2021 a bo cieplo a jak slonce dowali to sie nagrzewa pokuj i sie goraco robi mojego M szwagier straszny PISowiec. Jak teraz M byl to go siostra prosila po cichu zeby nic na temat PISu nie wspominal. No ale trafi na mnie jak wrocimy I smell war Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.09.2021 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2021 wydaje mi sie, ze temperatura nawet jest wyzsza kiedy wentylatorek dziala, przeciez on tez wydziela cieplo a mieszanie powietrza nie chlodzi tylko wiaterek robi. : Robi wiaterek - woda parująca z ciała daje wrażenie ochłody. Ciepło wydzielane przez wentylator jest nieistotne w bilansie Moja rekuperacja nie jest w stanie przedmuchać z taką mocą powietrza by czuło się wyraźny podmuch. A kilma schładza bardziej. Nie zawsze potrzebujesz mocnego chłodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 08.09.2021 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2021 Elfir, tak. Tyle, ze w klimie mozesz ustawic wlasciwa temperature i jest funkcja tylko wentylatora bez chlodzenia:cool: u mnie centrala jak sie ja nastawi na maxa to ladnie hula i rzeczywiscie przedmuch jest solidny. ale ja generalnie sporadycznie wlaczam na 3 bieg. zawsze pracuje na minimum i styknie. Mania to temperature w pokoju ustaw na nizsza:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 09.09.2021 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2021 mam centralne ogrzewanie i klime na caly dom, nie moge zmniejszyc w poszczegolnych pomieszczeniach.zreszta lubie powiew, temu wiatrak. Dokladnie tak jak to Elfi opisala jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.09.2021 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2021 Elfir, tak. Tyle, ze w klimie mozesz ustawic wlasciwa temperature : tylko, że montaż klimatyzacji to inny przedział cenowy. Nam, jak pokazało tegoroczne lato wiatrak zupełnie starczał do komfortu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts