Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

wiesz co, jak zaczynalam na Muratorze i kiedys sie coflam w tyl to sie za glowe zlapalam :lol2: nie wiem co mi odbilo i w jakim ja swiecie zylam ze mialam takie ciagaty, teraz sie smieje sama z siebie.

z wiekiem i iloscia obejrzanych zdjec i inspiracji wszystko sie zmienilo :yes: na szczescie, bo by obciach byl:sick:

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja mam w salonie ta jasna ścianę Kabel, pomalowana. Nie wiem czy coś zmienili, wzornik na pewno. Fajna farba, ale po pomalowaniu granatowej ściany Sikkensem, wolę ta druga. Dobrze się maluje i jest bardzo, bardzo wydajna.

Ja w mieszkaniu kiedyś miałam pomarańczowi żółta ścianę, takie przecierali. Dumna byłam z niej jak paw ;);)

teraz to nie zapamietam, ale kto wie, najwyzej sie wroce i zapytam znow.

Straszna rozbieznosc w cenie macie miedzy nimi a BM :sick: To jak kupic dwa Magnaty i to najnizszej lini oporu.

TAR jak masz jakies inspiracje studni to daj. Bo sie glowie co zrobic zeby nie wygladalo jak typowa studnia z daszkiem :lol2:

Magnat ceramic malowałam i jestem zadowolona.

Pomarańczowy i żółty kiedyś miałam, potem szarości a teraz bym chyba na biało malowała.

Tar studnię chcesz dodatkowo czy jako jedyny wodopój będziesz miała?

jedyny, na razie za droga opcja podlaczenia sie do wodociagu gminnego, w planach jest jego rozbudowa ale na razie koszty dla mnie zbyt duze

teraz to nie zapamietam, ale kto wie, najwyzej sie wroce i zapytam znow.

Straszna rozbieznosc w cenie macie miedzy nimi a BM :sick: To jak kupic dwa Magnaty i to najnizszej lini oporu.

TAR jak masz jakies inspiracje studni to daj. Bo sie glowie co zrobic zeby nie wygladalo jak typowa studnia z daszkiem :lol2:

a to nie bedzie taka studnia. cale ustrojstwo jest schowane, pompa glebinowa i sterowanie automatyka z domu. widoczna bedzie jedynie klapka jak wszystkie studzienki maja

Edytowane przez TAR

z pokrywaniem nie bylo problemu z tikkurila, problem byl w kolorze. biala na sufit genialna, gleboko matowa, biala, pokryla sufit idealnie bez poprawek. wez pod uwage, ze w domu nie mam w ogole robionych gladzi gipsowych. wszedzie sa tynki cem-wap ale tak rewelacyjnie zrobione, ze gladzie byly niepotrzebne. byc moze taka sciana chlonie inaczej niz gladzie gipsowe. po drugie my nie stosowalismy na sciany unigruntow tych zelowych i wodnych a specjalna biala farbe gruntujaca z organiki. caly dom pierwotnie mialam pomalowany farba flugger i organika. przy odswiezaniu sypialni kupilismy na probe te tikkurile. nie lubie farb satynowych i lateksowych stosujemy tylko akrylowe.. niestety teraz w kuchni mialam zla przygode z flugerem. sprzedawca zamiast akrylowej matowej dal nam lateksowa satyne. okrutnie sie wscieklam, jest jak guma, musimy przemalowac primerem i na to znowu mat. reklamacje mi uwzglednili.

no wlasnie, u mnie nie ma kanalizacji tez ale jest w planie i juz zapowiedzieli ze beda kopac 2 metry od ulicy - sek w tym ze nie wiem kiedy, nikt nie wie. Mam nadzieje ze jak wrocimy i potem kiedy zaczniemmy robote w 23 to cos ruszy i nie bede musiala robic nowego.

Ale jakby cos to dobrze ze wielkosc napisalas, zebym wiedziala.

na oczyszczalnie trzeba miec miejsce by poziomo rozprowadzic instalacje (tez sie na tym nie znam) Troche to zajmuje miejsca a z kolei robic to miedzy drzewami sie nie da. Tam gdzie drzew nie mam bedzie dom i kawalek ogrodu. Las zostawiam. Szambo chce zrobic przy lub w podjezdzie. Tam mam miejsce. Zreszta nie pamietam ale chyba mam tez zapis w PZP, ze musi byc szambo szczelne. I jak doprowadza kanalize i wode obowiązek wpiecia sie do gminnej instalacji.

no widzisz, nie znam sie. Jak podlacza kanalizacje to tez chce sie odlaczyc od szamba. Jakbym nie musiala przenosic to i podlaczac bym sie nie musiala, ale jak nowe to wlasnie chca ten papierek ze sie obowiazkowo podpisze - to tez juz wiem akurat :yes:

Z szambem mialam raz w roku do czynienia jak jezdzilismy na wakacje, no i w lesie. Ale ze bylo nie moje to sie nie interesowalam. Chyba ze sie im zapchalo i siku nie szlo zrobic :sick:

Powiedz mi taka sprawe bo z deka to wazne dla mnie - czy majac szambo mozna podlaczyc mlynek do odpadow pod zlewem?

Bo znajac nas to produkujemy mase smieci i odpadkow - mimo ze sie segreguje. W komposty bawic sie nie bede. A smieciory tam raz na miesiac zabieraja wiec od odpadkow juz widze te larwy :sick: tu u siebie mialam raz w tym roku w garazu, no ale upaly byy i sie tam nagrzalo do prawie 50C . I zabieraja mi co 2 tyg, a miesiac to smieci beda sie ruszaly.