mania1220 05.10.2021 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2021 wiesz co, jak zaczynalam na Muratorze i kiedys sie coflam w tyl to sie za glowe zlapalam nie wiem co mi odbilo i w jakim ja swiecie zylam ze mialam takie ciagaty, teraz sie smieje sama z siebie. z wiekiem i iloscia obejrzanych zdjec i inspiracji wszystko sie zmienilo na szczescie, bo by obciach byl:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 05.10.2021 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2021 Ja mam w salonie ta jasna ścianę Kabel, pomalowana. Nie wiem czy coś zmienili, wzornik na pewno. Fajna farba, ale po pomalowaniu granatowej ściany Sikkensem, wolę ta druga. Dobrze się maluje i jest bardzo, bardzo wydajna. Ja w mieszkaniu kiedyś miałam pomarańczowi żółta ścianę, takie przecierali. Dumna byłam z niej jak paw ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 06.10.2021 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2021 Magnat ceramic malowałam i jestem zadowolona. Pomarańczowy i żółty kiedyś miałam, potem szarości a teraz bym chyba na biało malowała. Tar studnię chcesz dodatkowo czy jako jedyny wodopój będziesz miała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.10.2021 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2021 ja też maluję magnatem, świetna farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.10.2021 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2021 teraz to nie zapamietam, ale kto wie, najwyzej sie wroce i zapytam znow. Straszna rozbieznosc w cenie macie miedzy nimi a BM To jak kupic dwa Magnaty i to najnizszej lini oporu. TAR jak masz jakies inspiracje studni to daj. Bo sie glowie co zrobic zeby nie wygladalo jak typowa studnia z daszkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 06.10.2021 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2021 U Antka te panele na scianie malowaliśmy magnatem, jakościowo ok. Ale nie maluje się nią jak po maśle i mało wydajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.10.2021 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2021 Magnat ceramic malowałam i jestem zadowolona. Pomarańczowy i żółty kiedyś miałam, potem szarości a teraz bym chyba na biało malowała. Tar studnię chcesz dodatkowo czy jako jedyny wodopój będziesz miała? jedyny, na razie za droga opcja podlaczenia sie do wodociagu gminnego, w planach jest jego rozbudowa ale na razie koszty dla mnie zbyt duze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.10.2021 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2021 (edytowane) teraz to nie zapamietam, ale kto wie, najwyzej sie wroce i zapytam znow. Straszna rozbieznosc w cenie macie miedzy nimi a BM To jak kupic dwa Magnaty i to najnizszej lini oporu. TAR jak masz jakies inspiracje studni to daj. Bo sie glowie co zrobic zeby nie wygladalo jak typowa studnia z daszkiem a to nie bedzie taka studnia. cale ustrojstwo jest schowane, pompa glebinowa i sterowanie automatyka z domu. widoczna bedzie jedynie klapka jak wszystkie studzienki maja Edytowane 6 Października 2021 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 06.10.2021 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2021 Zaraziłam się kiedyś do tikkurili z mieszalnika. Jedną ścianę na brązowo malowaliśmy z 5 czy 6 razy i ciągle coś nie tak było. Od tamtej pory gotowce kupuję. W kuchni między meblami mam magnata i sprawuje się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.10.2021 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2021 z pokrywaniem nie bylo problemu z tikkurila, problem byl w kolorze. biala na sufit genialna, gleboko matowa, biala, pokryla sufit idealnie bez poprawek. wez pod uwage, ze w domu nie mam w ogole robionych gladzi gipsowych. wszedzie sa tynki cem-wap ale tak rewelacyjnie zrobione, ze gladzie byly niepotrzebne. byc moze taka sciana chlonie inaczej niz gladzie gipsowe. po drugie my nie stosowalismy na sciany unigruntow tych zelowych i wodnych a specjalna biala farbe gruntujaca z organiki. caly dom pierwotnie mialam pomalowany farba flugger i organika. przy odswiezaniu sypialni kupilismy na probe te tikkurile. nie lubie farb satynowych i lateksowych stosujemy tylko akrylowe.. niestety teraz w kuchni mialam zla przygode z flugerem. sprzedawca zamiast akrylowej matowej dal nam lateksowa satyne. okrutnie sie wscieklam, jest jak guma, musimy przemalowac primerem i na to znowu mat. reklamacje mi uwzglednili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.10.2021 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2021 pytanie - dwa szamba betonowe, a powiekszajac wypadaja tam gdzie bedzie kuchnia - co z nimi zrobic?plastykowe wyciagnac i zasypac, ale co jak sa betonowe? TAR szambo tez musisz kopac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.10.2021 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2021 no niestety ale musze, robie betonowe. jak dociagna kiedys do nas wode i kananlize to albo zostawie, odkaze i bede uzywac jako zbiornik na wode ogrodowa. chce kupic takie 12 m3 jest optymalne do naszych potrzeb, w poprzednim mialam 10 m3 i bylo tak na styk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.10.2021 00:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 no wlasnie, u mnie nie ma kanalizacji tez ale jest w planie i juz zapowiedzieli ze beda kopac 2 metry od ulicy - sek w tym ze nie wiem kiedy, nikt nie wie. Mam nadzieje ze jak wrocimy i potem kiedy zaczniemmy robote w 23 to cos ruszy i nie bede musiala robic nowego.Ale jakby cos to dobrze ze wielkosc napisalas, zebym wiedziala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.10.2021 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 my zuzywamy miesiecznie pojemnosciowo ok. 10m3 wod-kanu wiec te 12 m3 to tak na wszelki w razie gosci albo jakby szambowoz nie mial czasu. normalnie wzielabym wieksze ale tez sa wieksze koszty duzego samochodu i wywozu. comiesieczny wywoz bedzie wystarczajacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.10.2021 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 a dlaczego szambo a nie oczyszczalnie sciekow? przez to ze moze byc w koncu pociagniete i mniejsze koszta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.10.2021 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 widzialas dzialke przeciez, musialabym polowe drzew wywalic to raz a dwa przy wlasnym ujeciu wody wole szczelne szambo. widzialam tez takie oczyszczalnie pionowe ale nie mam do nich przekonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.10.2021 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 no sluchaj, ja sie nie znam juz sie nauczylam ze jest szambo i oczyszczalnia (tu sa szamba ale nie wiem czy sa oczyszczalnie). Ale nie wiem tego - oczyszczalnia jest wieksza niz zwykle szambo???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.10.2021 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 na oczyszczalnie trzeba miec miejsce by poziomo rozprowadzic instalacje (tez sie na tym nie znam) Troche to zajmuje miejsca a z kolei robic to miedzy drzewami sie nie da. Tam gdzie drzew nie mam bedzie dom i kawalek ogrodu. Las zostawiam. Szambo chce zrobic przy lub w podjezdzie. Tam mam miejsce. Zreszta nie pamietam ale chyba mam tez zapis w PZP, ze musi byc szambo szczelne. I jak doprowadza kanalize i wode obowiązek wpiecia sie do gminnej instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.10.2021 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 no widzisz, nie znam sie. Jak podlacza kanalizacje to tez chce sie odlaczyc od szamba. Jakbym nie musiala przenosic to i podlaczac bym sie nie musiala, ale jak nowe to wlasnie chca ten papierek ze sie obowiazkowo podpisze - to tez juz wiem akurat Z szambem mialam raz w roku do czynienia jak jezdzilismy na wakacje, no i w lesie. Ale ze bylo nie moje to sie nie interesowalam. Chyba ze sie im zapchalo i siku nie szlo zrobic Powiedz mi taka sprawe bo z deka to wazne dla mnie - czy majac szambo mozna podlaczyc mlynek do odpadow pod zlewem? Bo znajac nas to produkujemy mase smieci i odpadkow - mimo ze sie segreguje. W komposty bawic sie nie bede. A smieciory tam raz na miesiac zabieraja wiec od odpadkow juz widze te larwy tu u siebie mialam raz w tym roku w garazu, no ale upaly byy i sie tam nagrzalo do prawie 50C . I zabieraja mi co 2 tyg, a miesiac to smieci beda sie ruszaly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.10.2021 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 hmmm zabilas mnie. nie wiem co z mlynkiem. ja bym chyba nie podłaczala. a smieci te bytowe, mieszane zabieraja przynajmniej co dwa tygodnie. pozostale jak zielone, papier, szklo, plastik co miesiac. ale te mieszane na stowe czesciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts