Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a tymczasem po drugiej stronie mojej wsi mama misiowa i dziecko misiowe wlazlo na drzewo miedzy domami i siedza od wczoraj :D

Nawet komara strzelaja tak wiszac na konarach. Wszyscy czekaja az same zleza i pojda spowrotem do lasu :D

ja ostatnio tylko widzialam kolo siebie dzikie indyki, sepy zrace padline na poboczu i jastrzebia pod moim nosem jak zlapal mysze w trawie.

Mielismy tez opossum na osiedlu, lazil po plotach.

Zaraz tez sie zaczna znow kojoty pokazywac.

a wiecie, poidelko na koliberki dalej wisi :sick: Juz dawno powinnam sciagnac ale serce mi sie kraje ze juuz ich nie zobacze - pewno nigdy :sick:

wrocilam z robotek ogrodkowych, w koncu udalo mi sie zrobic to czego od wiosny mi sie nie udalo - bo mialam lenia :p

Liscie ze "sliwy" opadly, znow kilka galazek z rakiem bylo :sick: na szczescie male to obcielam.

ELFI - ano nie spia, one ida pazdziernik - listopad , niektore juz pewno sie zakpaly w norach, inne jeszcze chodza, szukaja jedzenia.

zlazly w nocy pisali, poszly w las, to jak dzieciaka miala to tegoroczny ze stycznia, razem jeszcze zime przeleza a na wiosne ona go wywali z nory i misio bedzie musial isc na swoje. Ale takim to dobrze, hibernacja tyle miesiecy, gubia jakies pol wagi swojej w tym czasie, nie jedza, nie sikaja, nie robia nr.2, ale gubia tylko tluszcz - nie gubia miesni ani nic sie z koscmi nie robi. A MY TO TAK NIE MOZEMY?????? :mad:

A w ciaze tez ciekawie zachodza, w czerwcu sie z panem misiem spotykaja, on je bara bara, wiecej sie nie spotykaja, zaplodnione jajeczko z opoznieniem sie dopiero usadawnia w macicy i to tylko jesli pani misiowa jest odpowiednio grubasna. Tez sie ustawily, po co im problem w meskim osobniku :lol2:

ano jest, tak je natura stworzyla, ale latwiej im jedzenie znalezc, na wiosne sa bardzo glodne a zanim cos znajda - nie ma lesnych owocow, robactwo jeszcze spi, ciezko we dwojke plus maluch sie wyzywic. Temu i coraz wiecej w ogrodkach sie pojawiaja. Bo np. orly i inne ptaki razem jajka wysiaduja, razem karmia - ale ryb duzo, myszy tez, zajecy, misie maja o wiele gorzej. Tak kiedys czytalam ze dla niech najwiekszym zagrozeniem jest glod i ze przez niego padaja, nie czlowiek, a brak jedzenia. Ludzi one nie jedza :D

fajne misie :)

jestem skonana, robie porzadek w papierach i wywalam niepotrzebne, jestem w polowie, ale dwa wory wyszly i caly karton ktory musze w niszczarce zalatwic a dopiero w sobote przyjdzie:sick:

Spakowalam dzis raptem 2 kartony do przeprowadzki, juz mam dosyc a do nawet nie ulamek tego co musze. jak patrze na garaz i strych to jestem przerazona ale tym zajmie sie mezaty.

no a policz tak jeszcze z 50-80

i tak masz dobrze, ja jak bede pakowac musze wszystko dokladnie liczyc i wszystko dokladnie wpisywac na liste :sick:

papierow tez mam kupe jak Mount Everest do sniszczenia i tez musze kupic niszczarke, z miesiac temu sie rozgladalam ale koniec koncow jeszcze nie kupilam.

poukladalam dzis zalegle papiercy co sie nawarstwily przez 5 lat, mam wszysciutko zarchiwizowane i kolejne kartony zaladowane. Spakowalabym calosc ale zabraklo mi kartonow archwizacyjnych. Myslalam ze z 3 dni bede porzadkowac ale poszlo szybko, duzo do niszczarki. Jakbym miala beczke to 5 minut i spalone a tak z kilka godzin niszczyc bede:sick:

ze 3 tyg temu zanim TAR kuchnie zaczelam rysowac zrobilam sobie wizualke swojej kuchni bez szafek z oknami, ale jak ja gdzies wsadzilam tak znalezc nie moglam, wczoraj w nocy jeszcze raz wiec zrobilam. Probowalam z roznymi ustawieniami , bez polek, z polkami itp itd, stanelo na tym poki co - ale nie jestem przekonana, za duzo lysych scian a pociagnac kamien do wysokosci okapu bym musiala po obu stronach albo jak na wizce tylko pod okapem, ale wtedy sciany bez niczego, akurat ja nie lubie lysych scian w kuchni, tu mialam juz

, a do polowy po obu stronach - no to juz za duzo kasy

z szafkami

F94-C94-BD-FAB5-4-D1-D-B196-22-BDCB0825-D2.jpg

i bez szafek

C265-A16-F-E89-D-468-A-80-C0-C8-A0-C1-D8-C9-A1.jpg

raczej przy szafkach zostane

lata swietlne temu kupilam tapete - w Polsce, lezy u szwagra, taka ale nie wiem czy dokladnie ta, nie wiem ile rolek, nie wiem czy na flizelinie

Tapeta-s-cienna-Smart-Stripes-2-G67556-Sklep-dla-Twoich-wne-trz.png

czekam na mojego M jak na zbawienie zeby do brata zadzwonil i zapytal :sick: W garderobie na sciany, a na to biale szafki, bez tylow same boki i polki tylko, no ale nie wiem ile ich mam, na tyle zeby 4 metry sciany pokryc napewno, nie wiem czy starczy.

Pytanie tez brzmi - czy tapeta nadal jest czy ja wywalili????? roznie bywa po tylu latach