Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

Elfi nie napisdalam ze mama sama, tylko ze mama i cala reszta. Obsluzyc 25 osob gdzie jest duzo jedzenia jak to na wigilie to niezle latanie

Przecież większość ludzi na Świętach to byli dorośli - sami się obsługiwali.

Ryby wyłożyć z piekarnika na półmisek i zanieść na stół - cała praca "obsłużenia".

Edytowane przez Elfir

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

TAR i co? zrobilas jakies te testy czy co mialas sprawdzic na 3cia szczepionke? my juz oboje po, nic sie nie dzialo, na nastepny dzien tylko troche reka bolala ale jak sie zaczelo ruszac to przechodzilo

co ty? do 15 to jestem uziemiona z pakowaniem, przeprowadzka i praca. doganiam juz wlasne 4 litery na zakretach. potem mam troche wolnego na aklimatyzacje w wynajetym. poza tym jestem troche przeziebiona i jak to zobacza to na stowe mnie uziemia na kwarantannie. nie mam teraz na to czasu

zebym ja tak trafila na okazje z Jura fajnie by bylo, ale z nimi niestety tak latwo nie jest

a propo brakujacych towarow - TAR pisalas ze nie ma szaf w Ikea, ja chcialam stol kupic i zabrac go do PL, taki jak do domku w lesie kupilam, zeby tam w kuchni postawic zamiast tego prlowskiego i zanim sie rozwali ta kuchnie - tak samo nie ma :sick: To samo w Ikei mamy - braki :sick: No ale chcialam tu kupic juz bo do sprzedania domu chcialam postawic w jadalni i zlozyc lawke i zeby "udac" ze jest jadalnia bo sa ludzie bez wyobrazni - i kiszka :sick:

ja juz odpuscilam te szafy z ikei na teraz, zamowilam na przecenie z brw duza szafe 4-drzwiowa 230 cm za 1000 zł. potem albo ja odsprzedam wlascicielom tego wynajetego domu albo na olx albo wsadze do garazu na rozne graty np. przetwory. straty nie bedzie. komody z sypialni tez potem odsprzedam

sluchajcie, na poczatek musze rzdzielic pokuj na dwa zeby zrobic garderobe - zanim zrobimy ta co w planach z drugiego pokoju - wiec lawki narazie nie bedzie bo miejsca nie bedzie, ale tak sprytnie podzielilo sie ze nawet tam okno bedzie :p

takie cos wyjdzie

610-ACD6-D-CAC3-4849-A8-E1-ED4406-E17495.jpg

F6-EB0-CD3-744-C-47-C5-B8-F6-F3-A81-DD63-D64.jpg

All-your-projects-on-Home-By-Me.png

scianka bedzie tymczasowa, potem sie ja rozwali

moje pytanie : czy w Castoramie badz podobnym sklepie - nie wiem jakie jeszcze inne tego typu macie - sa takie panele z dziurkami do kupienia, bo to wychodzi najlepiej zrobic i najtaniej, sek w tym - czy sa???

white-closet-evolution-wall-mounted-shelves-wh3-64-1000.webp

20200226-065709.jpg

c810a8a3455386a3c166a16f13da239a.jpg

jak nie wiecie a bedziecie w sklepie mozecie zajrzec??? PLEASE :p

super, dzieki, pogooglam

bo do docelowej szafy to juz konkretne wymiary z komodami jak pamietasz z planow, a cos moze wyjsc nie tak potem albo inny rozmiar i nie chce skonczyc z meblami na smieci bo garaz u mnie nieogrzewany to by sie tam odrazu rozlazly, a takie dechy wywalic bede mogla, ewentualnie do piwnicy dam

no na koniec roku jeszcze mnie mujsieli wnerwic - paczka dzis jeda zostala "dostarczona" - przez jakiegos kuriera, dostarczyl, ale nie do mn ie! Zdjecie wklejone na strone - inny dom, nie moje drzi, przelecialam cala moja ulice i pol sasiedniej - nie ma takiego domu z takimi drzwiami :mad::mad: zadzwonilam do nich, podobno maja do niego zadzwnic zeby sie wrocil - pytam sie teraz czy za kilka godzin pojedzie, jak juz paczka zniknie?????????????????????? bo sa ludzie co oddadza i przyniosa a sa tacy ze "hura!cos za darmo" i zabiora. A jak na innym osiedlu to kiszka, a jak luj pojedzie po skonczeniu dostarczaen czyli na koniec roboty to sie moge pozegnac z paczka.

A nastepne dwie pokazuje ze sa w trakcie dostarczenia - ale nie pokazane przez kogo.

Nie mam za dobrego poranka wiec. Jeszcze zmarzlam przez latanie bez kurtki po ulicach :sick:

update.......

paczki sie znalazly :rolleyes: wszystkie 4 !

wszystkie z US szly wiec bylaby zadyma kase otrzymac i dlugo czekac. Bo sie okazalo ze bylo ich 4 a nie 3, ale jedna pokazalo kto dostarcza, na koniec sie okazalo ze wszystkie przez nich.

Wiec jak przelecialam moja cala ulice i pol sasiedniej wrocilam zmarznieta do domu, M sie ubral i mowi ze pojedzie samochodem sprawdzi reszte. Jak otwieral drzwi babka z moimi paczkami stala - kurierka. Czyli zadzwonili do niej. Przepraszala z 15 min, mowila ze ciemno bylo jak rozwozila i zle widziala, na szczescie byla na nastepnej sasiedniej ulicy jak zadzwonili czyli na moim osiedlu i sie wrocila. Zostawila na sasiedniej ulicy gdzie jedna polowe sprawdzilam - na tej drugiej niesprawdzonej ulicy. Pytam sie pod jakim numerem, ona mowi ze 15, a ja - no widzisz, ja mam pojedynczy numer :p

Uff ulzylo mi bo by szkoda bylo - przyszly te kubeczki i reszta na metalowych podstawach, wkleje potem fotke - zarabiste za szybke i spasowaly sie z moimi pojemnikami :p

za niedlugo jade w 3 miejsca odebrac porcelane, kupilam narazie na 8 osob bo na 12 mi zwialo :sick: bede musiala zbieractwo znow uzadzic dokupic na nastepne 4 a moze 6, zeby miec na wypadek jakby sie stluklo.

dodam jeszcze ze ani normalna poczta czyli Canada Post, ani Fedex ani UPS by tak nie zrobili, oni by zlali, a nawet jakby odebrali toby do domu nie przyniesli tylko wrocili do magazynu i od nowa kilka dni w plecy.

Fedex i UPS to jeszcze lepsze numery odstawiaja - pomijajac fakt ze zucaja paczkami nawet przez ploty majac gdzies co jest w srodku, to jak siedzisz w domu i czekasz na paczke - nie zatrzymuja sie tylko wpisuja w baze ze nikogo w domu nie bylo, squrwiele. Nagminnie to robia, sa setki skarg - myslicie ze cos to zmiena?? nic.