joana_ 01.01.2022 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2022 Wszystkiego dobrego dziewczyny w Nowym Roku! Tych plyt z dziurkami też nie kojarzę, poza Ikea. My musimy pozmieniać priorytetowy wykończeniowe. Córka mojego jest u nas, do tej pory miała w pokoju łóżko i biurko i regał w małej garderobie. Na weekendy, czy na mc wakacji jej wystarczalo, na codzienność może być za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.01.2022 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2022 (edytowane) dobra, 'za-szybka-biale-wystawkowe" pokazuje wszystko kupilam "uzywane" - w cudzyslowiu - bo tak naprawde nie bylo uzywane, noweczki, tez ktos za szybka badz wystawke mial ten za 6$ wychaczylam caly zestaw ten za 20$ mlecznik - ten sam producent, troche inny metal ale sie nada, z daleka nie bedzie widac, spory jest z tej samej serii idzie pieprzniczka z solniczka co pokazywalam i dwie misy. do misy mam tez lyche i widelczysko (raczki porcelanowe - reszta posrebrzana, nowe w orginalnym pudelku) czajniczkow i kubeczkow uzywac nie bede bo ma byc wystawkowe, ale lyzke z widelcem, misy i solniczke z pieprzniczka bede uzywac, na jakies srednie "imprezy". Porcelany przywiozlam 7 pudel. Jeszcze nie obstrykalam, narazie zostaly rozpakowane i kazde z osobna sprawdzone. Jak cykne fotki to wkleje, potem musze je spowrotem zapakowac. a to moj prezent od M ktory dostalam na koniec roku Arte Italica . Bo nie moglam nigdzie nic innego znalezc. Jeszcze nie przyszlo, jest w drodze. Niestety nie trafilam nigdzie uzywanego trzeba bylo nowe kupic teraz kombinuje zeby kupic ten pojemnik na kawe i dwie filizanki - te po lewej co sa wieksze i na tacke na blat. Niestety nie wiem czy sie uda - kubeczki ok, tacka mozna nie od nich, ale pojemnik na kawe jest koszmarnie drogi i nie dosc ze mojego M juz pokrecilo mi kupic cukiernice z mlecznikiem to mnie mjusi naprawde porabac zeby kupic Arte, tak wiec zobaczymy ewenrualnie zrobie tak jak bylo na House of cards. Pamietacie pokazalam ze w filmie mieli moje pojemniki? No wiec mieli jeszcze w drugiej stronie kuchni wlasnie na tacce na blacie moj pojemnik na kawe z czyms innym, bardzo fajnie to wygladalo. Pomysle. Mam czas. z prezent byl taki ze on mi zrobil prezent a ja jak sprzedalam Jure to mu oddalam za ten prezent taka durna bylam! Pojechalismy i sobie dwie pary butow kupil. A jak wrocilismy to jeszcze mi dal na dwa swetry - wiec nie taka duza strata Mlodemu tez dzialke odpalilam.Nich sie chlopaki ciesza na stary rok, a co. Edytowane 1 Stycznia 2022 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 01.01.2022 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2022 Takie cacuszka, do podziwiania idealnie wpasowane w wizję twojej kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 01.01.2022 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2022 Ja kupiłam ławeczkę, mieliśmy robić, ale cena jaką zapłaciłam zdecydowanie niższa niż koszt robocizny. Jak znajdę chwilę, bo teraz mamy urwanie d...y, to podjadę do krawcowej. Na ławce cała tkanina jest na rzepy. Chce sprawdzić ile wyjdzie uszycie nowego pokrycia z Nami materiału. I nóżki planuje zmienić na proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.01.2022 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2022 na cierpliwych zawsze nagroda czeka - trafilas na perfekt lawke moja rada jest taka - o ile chcesz uzyc mojego materialu - material jest koszmarnie drogi, warto sie poswiecic i zainwestowac i zrobic raz a pozadnie. Znaczu uszyc. Jedynie co ona musi uszyc to na gorna poduszke - gora z wszytym sznurkiem i boki naokolo, a przybijesz sama. Nie rob na zadne rzepy - nigdy sie ladnie nie ulozy jak przybite. Jesli bedziesz nowa gabke zakladac moze inny rozmiar wyjsc, odkreccie wieko i zawiescie do niej cala gore z goabka. Poprostu szkoda materialu zeby robic byle jak jesli jest wyjscie. Nie musisz sie spieszyc tez, mozesz poczekac az kase na krawcowa bedziesz miec. Zrob raz a pozadnie. oczywiscie to moje zdanie, zrobisz jak uwazasz. A jak nie bedzie drogo to jeszcze by uszyla dwie poszewki na poduszki. Albo poczekaj z poduszkami ja jak wroce ci uszyje. Wytrzymasz do lata ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 01.01.2022 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2022 Dlatego właśnie Mania pierwszą myślą było pójść do krawcowej. Żeby właśnie uszyć, teraz mi się przypomniało że znajomych córka dobrze szyję. Nawet sobie sukienki, ale to już na spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.01.2022 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2022 jesli szyje sukienki to sznurek wszyje spokojnie i napewno tansza bedzie niz krawcowa Nie jest zadna sztuka sznurek wszyc, pokazywalam jak, jedziesz prosto bez zadnych cudow i "dyplomow krawieckich", no ale jak nie masz maszyny i sie boisz daj komus. Bedzie ladnie. Dokup jeszcze drugie poduszki zeby wsadzic za te co sie na nich spi bo za nisko masz widzialas jak u mnie zrobione. Zobaczysz jak sie lozko zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ariater 01.01.2022 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2022 Zdrowka zycze, i zeby ten 2022 byl lepszy, niz poprzedni, albo chociaz nie gorszy... dobra, 'za-szybka-biale-wystawkowe" pokazuje wszystko kupilam "uzywane" - w cudzyslowiu - bo tak naprawde nie bylo uzywane, noweczki, tez ktos za szybka badz wystawke mial ten za 6$ wychaczylam caly zestaw Za taka cene, tez bym sie nie oparla . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.01.2022 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2022 Joana a córka Twojego na stale juz u was zostaje? łąwka super, w jasnej odslonie bedzie miodzio. tez bym dala do krawcowej i na zadne rzepy. Mania juz Ci pisalam, ze tych cacuszek to ci mega zazdroszcze:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 01.01.2022 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2022 Joana, wstrzeliłaś się rozmiar z ławką. Mania, ty masz natomiast nosa do okazji, super zdobycze Tar, co o twoich kartonach pomyślę, to koniec Hanki Mostowiak w M jak miłość mi się przypomina Ps. Mania, to z filmu co ciągnie się ze sto lat i gdzieś tak po roku czy dwóch przestałam oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.01.2022 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2022 (edytowane) Mika dzis zlozylam prawie 30 kartonow takich biurowych z raczkami, sa pojemne i latwiej je przenosic. pasowalyby do scenki (generalnie dla zasady kurwizji nie ogladam tylko memy w necie widzialam)z pakowaniem powoli do przodu, dzis spakowalam wszystko z salonowych komod i barku, witryne z ksiazkami i zaczelam kolejny pokoj. jutro planuje caly spakowac i przeniose sie do mojego pokoju garderoby. w kuchni na razie musze reszte zostawic, jeszcze 2 tygodnie bedziemy, ale spakowac to co zostalo to juz chwila. Edytowane 1 Stycznia 2022 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 01.01.2022 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2022 Tar, mam nadzieję że na stałe. Dziewczyna jest zrujnowana psychicznie. Trzeba ratować. Za pochwałę ławeczki dziękuję, muszę przyznać że trafiło się jak ślepej kurze ziarno Scene z kartonami znam też tylko z memów i też już z zasady nie oglądam tv PiS, czasami jak trafimy przypadkiem rodzinkę pl. To oglądamy. Przeglądałam dziś neta i znalazłam dzbanuszek podobny do twoich cacek Mania. Też chyba włoski, ale innej firmy, cena 400 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 01.01.2022 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2022 Też nie oglądałam tej kartonowej śmierci, znam akcję z neta tylko.Od tamtej pory dużo kartonów z tym filmem mi się kojarzy. Tar, jak działka zimą w śniegu się reprezentuje? Dojazd bez problemu macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.01.2022 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2022 płyty meblowe są bez nawiertek.rozmiary to 30,40,60 cm szerokości na 260 cm długości oraz pełne płyty 280x207 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 01.01.2022 23:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2022 Elfi super dzieki, no wlasnie szukalam w tych sklepach co TAR mowila ale bez powodzenia CO prawda samamemu mozna nawiercic, wiec albo takie mam wyjscie albo tutaj kupic. Nie chce z Ikei, Paxy to cale pudla z tylami, wychodza tez o wiele drozej niz samemu zrobic. Takie normalkne mozna uciac na wielkosci itp. Tak samo drazki na wieszaki - w Ikei sa max na 100cm, tego akurat nie szukalam w Polsce ale tuytaj mam na rozne dlugosci az do 240 cm i sa rozsuwane, wiec obojetnie na jaka szerokosc sie zrobi szafe - tak bedzie pasowac, drazek mozna rozsunac badz zsunac. Paxy moge zrobic dopiero jak pokuj sie podzieli na garderobe i lazienke, bo tam juz konkretne rozmiary wejsc wejda, a tak jak na kawalek w sypialni to juz inaczej. Pamietacie jak mowilam ze tyl na scianach oblepie tapeta ? Badz sciany badz wlasnie jakby Paxt byly, dzis przez przypadek na lokalnych mi wyskoczylo jak sie firma od szaf reklamowala. inna tapeta ale widac o co mi chodzi i wlasnie tapeta na scianach jest bo szafy sa z plyt bez tylow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.01.2022 00:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2022 (edytowane) Joana jaka firma? Bo znalazlam w dwoch sklpeach, ale nazwa byla inna to jeden sklep: https://meble-prowansalskie.pl/biala-porcelana-z-cyna/ i byl jeszcze jeden i napisalam do nich bo tam bylo co mnie interesowalo. Odpisali mi - te sklepy oba w Polsce byly, ze owszem byly - ale juz nie ma - wlasciciel ma 80 lat i corki nie chca przejac firmy wiec zamykaja a w zwiazku z tym - oni (sklep w Polsce) usuwaja ze swojego sklepu oferte. No i faktycznie wywalili wszystko.Jak weszlam juz zero bylo. Do tych z linku juz nie pisalam. Napisalam za to prosto do Marinoni we Wloszech. Ku mojemu zaskoczeniu dostalam odpis, malo tego napisala do mnie jedna z corek wlasnie Potwierdzila ze robic nie beda bo ojciec ma 77 lat a one nie maja nikogo zeby im to wyrabial wiec zamykaja sie. Ale ze cokolwiek jeszcze maja na stanie - jest do sprzedania, ale ze dopiero w polowie stycznia moga wyslac. W przeciwienstwiew do naburmuszonych i obrazonych na caly swiat dwoch sklepow w Niemczech (obraz i lampa) ci z Wloch wysylaja nie tylko na cala Europe ale na caly swiat. Wiec musze sie zastanwic czy kupic od nich czy kupic tutaj. Cenowo taniej z Wloch i prosto do PL moze byc, z drugiej strony nie wiem czy pojemniki maja jeszcze bo pytalam o cos innego no i czy bedzie jeszcze jak bede gotowa kupic (czytac : jak bede miec kase). jest jeszcze jewdno - nie mam pojecia i nie wiem czy ich zeczy sa identyczne jak te tutaj. Cukierniczka i mlecznik troche inne byly. Nie wiem czy tutaj robia podobne - wiem ze te tutaj o nazwie Arte Italica sa robione we Wloszech, ale czy sa te same albo czy tylko takie same - diabli wiedza. Mi to nie przeszkadza, z tego samego robione, tak samo wygladaja, to akurat chodzi o zaspokojenie mojej ciekawosci mimo ze nie imprezowalam i wypilam tyle co kot naplakal jestem dzis dalej wczorajsza, czyli staro-roczna. Nic mi sie nie chce. Powinnam popakowac porcelane - nie chce mi sie. Wyspa w kuchni zawalona Edytowane 2 Stycznia 2022 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.01.2022 02:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2022 drązki dostaniesz w rożnych rozmiarach, chyba co 50 cm (100,150,200) - docinasz na żądaną długość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.01.2022 03:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2022 Elfi wiem, tu tez sa takie, ale jak mam dac tyle samo za rozsuwana co za stala to wole rozsuwana, bo jak rozbiore szafe to moge wsadzic w inne miejsce, ucieta - juz musze miec taki sam rozmiar szafy. Ale to jeszcze pomysle, akurat to to szczegol a rurki nie sa drogie, najwyzej w Polsce zwykla kupie, utne, a potem wywale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 02.01.2022 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2022 Ładne złote, pewnie kiedyś też sobie dokupie, ale z moimi czarnymi mi się też bardzo podobało. Mania, w wyszukiwarce mi pokazało twoje naczynia, ale jak już weszłam na str sklepu, to nie było. Sklep lilak.pl, sprawdzę jeszcze, może podobna nazwa. Twoja porcelana, jak na ang dworze. Piękna, ale ja tez wolę chyba nowocześniejsze formy. No i nie jestem taka szczegolara jak ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 02.01.2022 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2022 https://www.lilak.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts