Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

tak Mika, wpisalam adres do wysylki do Polski bo nie ma sensu tutaj. Serio nic nie doliczaja z Wloch??zero Vat i zero cla?? bo ja to sie nie znam, nam nawet z US naliczaja :sick: Nawet jak uzywane. Taki to "Free trade" mamy :sick:

Na dodatek tylko do 30 dolcow mozemy bez cla, Australia ma chyba do 500, normalnie nas to wszedzie wydoja.

a co znaczy ze martwa? nikt nic nie pisze? nie wiem bo nie laze, tylko u siebie tu ;)

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w całej UE cena podana na towarze zawiera wszystkie podatki a w obrębie UE nie ma cła.

Doliczane czegokolwiek jest oszustwem - klient od samego początku musi wiedzieć ile zapłaci za towar.

Tak, w Galerii domów nikt się nie chwali swoimi wnętrzami.

no ja sie nie dziwie ze padake zaliczylo nasze forum, technicznie ciagle problemy ale to mozna ogarnac, pojawilo sie wielu pieniaczy, kłotników, wymądrzalskich ze jego racja jest bardziej jego, zwyklych głupkow i oszolomow. ja sama na dlugi czas zamilklam, bo mialam spore nieprzyjemnosci.dlugo sie wahalam czy tu wracac. czesto tez jak ktos konczy budowe to po prostu nie wraca. starzy forumowicze maja swoje sprawy i swoje zycie. czasem tylko czesc na aukcji dla marymontu sie pokaze.

a to co sie dzieje w watkach technicznych to juz w ogole rzez niewiniatek. tylu pieniaczy to chyba nigdzie nie ma, watki opanowali tez wykonawcy i albo sie kloca miedzy soba albo w d...ke bez mydelniczki wlaza, ciumkanie z dziubow do porz...gu. a zero konkretow, jeden wielki belkot i chaos.

jest jeszcze srylion watkow kuchennych wytworzonych przez niejakiego NS - ten to ma dopiero odlot, nie wiem co łyka ale prochy ma niezle

Edytowane przez TAR

podczytywalam tez kilka watkow ale laski znikly, no wlasnie, zycie sie toczy.

a my sie tutaj trzymamy w tej malej kupce dosc ciasno wiec przetrzymalysmy , oby tak dalej :p

zebym chociaz jakie znajome miala na zywo w Polsce bo wiecie - nie mam zadnych, po tylu latach to stare znajomosci ze szkoly sie dawno rozlecialy, a tam na tej wsi to juz zupelnie nikogo miec nie bede i jak Wy znikniecie to zdziczeje bo gadac nie bede miala z kim :sick::sick:

zaczne sama do siebie w koncu gadac i stane sie Glupkiem Wsiowym :p

kazda wies swojego musi miec. A jak.

Mika ciezkie bo to ceramika (a ona ciezsza niz porcelana), gruba i w nodze jest cement.

to to nic, dostalam druga dostawe paczek i przyszla cukernica i mlecznik - ja nigdy cyny nie mialam, nie wiedzialam ze taka ciezka :confused: sama przykrywka male gowienko a ciezkie, ta Twoja paterka czy tavka tez taka ciezka??

jesli kupie posle do jego brata - z tego powodu ze M leci do Polski wiec mi otworzy i sprawdzi i zrobi zdjecia. Bo bedzie bral rurki i zobaczy czy sie nakreca ladnie jak na moje srebrne, bierze tez Dysona jednego i kupi tam kabel i sie zobaczy czy bedzie dzialac czy nowa baterie tez trzeba i bierze jedna swoja wiertarke a tam ladowarke kupi i zobaczy czy tez dziala.

wkleje za chwile fotki z drugiej dostawy, musze isc popracowac w koncu bo od rana kuriera i poczty pilnowalam i sie mi nie chcialo nic robic

to bardzo ciezka, prawie 1.5 kg.

jedni zbieraja znaczki a ja bede zbierac "skorupy" jak to TAR mowi :D

bardziej to wszystko kolekcjonerskie bo strach uzywac zeby bubu sie nie stalo :yes:

we no zobacz czy to jest w Polsce

2017-MAR-Win-Cln-Tips-01.webp

711r-BKJ9-L5-L-AC-SY355.jpg

do czyszczenia cyny, chromu i innych metalow te padki metalowe (ale musza byc 0000) a ta pasta zeby zaczelo swiecic jak powinno i sciagla brudu, olej, nalot

[quote

2017-MAR-Win-Cln-Tips-01.webp

711r-BKJ9-L5-L-AC-SY355.jpg

do czyszczenia cyny, chromu i innych metalow te padki metalowe (ale musza byc 0000) a ta pasta zeby zaczelo swiecic jak powinno i sciagla brudu, olej, nalot

wata czy tez wiorki metalowe sa, roznych grubosci (?), same zera rowniez. Uzywalam takich do czyszczenia swoich zyrandoli. Pasta tez jest, troche inna, ale skuteczna.