mania1220 05.01.2022 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2022 ale ja nikomu nie kazuje kupic, pytalam tylko czy jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ariater 05.01.2022 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2022 i wszyscy tak zrozumieli, ze to tylko pytanie . Potem tylko refleksja " droga ta skurczybyczka " (to od "skurczybyk" - skurczykrowa jakos mi nie pasuje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 05.01.2022 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2022 Kiedyś mąż klamki mosiężne, żyrandol i możdzież czyścił szczotkami na szlifierce. Teraz obejrzałam część żyrandola którą czyściłam papką z mąki, soli i octu dwa dni temu i jestem załamana. Plamy aż biją po oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 06.01.2022 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2022 z mosiadzu mam tylko wylewki w fontannie, na nie kupilam specjalny krem. Prawde mowiac nawet nie szukalam domowych sposobow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ariater 07.01.2022 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Mania, az przykro patrzec . Wyslij babie zdjecia, i niech zwraca pieniadze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.01.2022 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 wyslalam, daje jej 24hr na odezw a potem otwieram sprawe n a zwrot, na szczescie jestem pokryta na to na eBay jesli nie bedzie chciala oddac. to trzymajcie kciuki teraz bo kupilam mise z uszami, na kawe pojemnik, czajnik na kawe i dwie filizanki z Woch z tej strony co pokyzawalam. Wyszlo niezle bo wysylka za darmo byla i jeszcze kupon mialam na 66 Euro, pisala dzis do mnie ze za dwa tyg bedzie poslane i ze dojdzie na czas na jak M bedzie w Polsce.Mam nadzieje ze jakas kasa sie na horyzoncie pokaze to dokupie jeszcze cos. Ale nawet jesli nie - to mi styknie. Tacka by sie tylko sprzydala, ale te u nich drogie jak diabli, moge inna z cyny kupic. W kazdym badz razie - ja wiem ze to jest drogie, ale jakbym miala tutaj kupic toby mnie stac nie bylo, mam 5 czesci a tutaj za ta cene co mamy mialabym tylko jedna! ale zlodziejstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.01.2022 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 (edytowane) kupilam ten kremik na sprobowanie, wzielam mala tubke, dziala, nie mam brudnej cycny ale wyciaglam moja usmarowana mise ze srebrem nie przykladalam sie, ot szybki sprawdzian, ale widac ze dziala i srebro zaczelo sie swiecic jak psu klejnoty szmatka oczywiscie czarna byla. fakt nie jest tanie, ale dobre wlasnie na takie zeczy co sa polaczone jak ta misa - krysztal ze srebrem - nie mam pojecia jak jest polaczone, na sile? na klej? nie robilam z tego powodu nigdy kapieli tylko recznie czyscilam. Albo wlasnie jak bedzie ceramika z cyna itp. No i fakt ze nie tylko czysci ale nablyszcza i wraca sie orginalny blysk na czyms to tez na plus. no wiec test byl. I szybko przyszlo bo kupilam wczoraj poznym wieczorem a dzis przyszlo. nie lubie czyscic w rekach, duzo roboty, rece bola, ale czasem trzeba Edytowane 7 Stycznia 2022 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.01.2022 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 łączy się na siłe - najpierw podgrzewa metal, a potem metal kurcząc się ściśle obejmuje szkło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.01.2022 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 update z czyszczenia : misa stoi na wyspie i swiatlo na nia ladnie swieci z gory. ja ja czyscilam innymi kremami - nigdy, ale to nigdy tak nie swiecila sie jak po tym kremie, czyli jednak mieli racje ze dobra i lepsza niz inne. Zeby jeszcze tansza byla. update z mlynka : odpisala ze kase oddala. Jeszcze mi nie pokazuje ze bylo oddane, daje godzine, moze ebay nawala. Chyba ze sklamala? zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.01.2022 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Elfi napewno masz racje, ale to takie stare to rozne zeczy pod spodem i w srebrze mogly sie stac, wole nie ryzykowac i nie wkladac do wrzatku. Niby sie dobrze trzyma ale czuc ruch, nigdy za raczki nie podnosilam przez to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.01.2022 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 powiem Wam ze takiej naciagary jak ja jestem to w zyciu nie spotkacie, M to ma ze mna skaranie boskie, bo wydam swoje i od niego wyciagam jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 07.01.2022 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 https://macacke.com/svenskttenn/marks/yearmarks.htmlMania, tutaj może poszperaj. Mi idźcie jak po grudzie. Żal młynka, cholera puzzle ci dostarczyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.01.2022 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Mika mowilam ze moze byc ta Twoja bardzo stara, tylko ja tam nic nie rozumiem ale zobacz roczniki odkad jest, nie ma dokladnych pieczatekm zeby wytlumaczylo albo zle znalazlam? https://macacke.com/svenskttenn/manufaktur/tillverkare/ernst_svedbom.html#gal_9=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 07.01.2022 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 O matko! Chyba też się upije z żalu za twoim młynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 07.01.2022 23:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 a tak na marginesie, jak rozwinelam ten rozwalony - a rozwinelam bo chcialam zobaczyc jak ciezka jest szufladka (a jest ciezka) to wszystko sie w mak rozsypalo - Mika - ja naprawde bym chciala w "rence" wziasc ta patere co masz. Nigdy nic z cyny nie mialam, nie mialam pojecia ze one takie ciezkie, sie czlowiek uczy na starosc roznych jeszcze zeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 08.01.2022 04:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2022 (edytowane) po rozwinieciu i wysypaniu sie skorup na milion czesci, rozparcelowalam mlynek zeby zroboc tescik na cynie. Niestety nie byla duzo ubabrana ani nawet duzo nie zaszla - chociaz szmatka pokazywala co innego,,tak wiec widac nieduzo ale widac szufladka - gorna czesc wypolerowana, dolnia nie, a te kreseczki na czystej juz byly, to nie od kremu a tutaj ramka spod spodu zaczyna sie swiecic ladnie i jest koloru srebra wiekszy test bedzie jak przyjdzie to ocet i olej, bo czarne, zobaczymy jak na takim czarnuchu dziala Edytowane 8 Stycznia 2022 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 08.01.2022 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2022 Mania, ta karafka kaczka jest przeurocza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.01.2022 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2022 M sie nademna zlitowal, nozesz musi naprawde mnie kochac jest drozszy ale dala mi obnizke, powiedzialam jej co sie stalo i "pobeczalam" w rekaw powiedziala ze ona dobrze pakuje (same dobre ma opinie) ostatni na rynku! noz kurna, sciagalam porcelane, szklo, z UK, z Australiim - nigdy nic nie praslo, jestem na ebay nie wiem, blisko 20 lat? To byla pierwsza zecz ze rozwalona przyszla, ale jak sie nie przyklada do pakowania to tak jest NACIĄGACZKA:lol2::lol: a te cyne z peknietego sobie zostaw, moze ulepisz sama cos z gliny i sobie w tym osadzisz:p:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.01.2022 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2022 dziewczyny odliczam dni, do przeprowadzki zostalo ich 6. wlasnie zaczynam pakowac wiatrolap i zostana mi juz tylko lazienki, pralnia, spizarnia a mezatemu garaz no i trzeba i zebrac co potrzebne duperele z calego domu typu obrazki, kwiatki itp . teraz piora sie zaslony i firanki, po wysuszeniu zapakuje i niech czekaja na lepsze czasy. niestety mamy okrutna obsuwe z meblami i przez 2 tygodnie pewnie bedziemy na kartonach funkcjonowac i spac na podlodze:sick: dom zrobil sie taki pusty i taki smutny, chce go jak najszybciej przekazac. a wynajete powoli oswajam, nawet mi sie tam podoba, lepsze niz mieszkanie, bo mamy jakies 100 m ogrodeczka i ładny widok z okien salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmikka 09.01.2022 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2022 Tar, niech ten tydzień szybko wam zleci. Potem nawet na podłodze możecie siąść i odetchnąć z ulgą, że daliście radę. Mania, nie kuś kolejnym dzbankiem Wczoraj na eBay i Amazon oglądałam Arte Italica. Nasze strony też sprawdziłam i nic nie znalazłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts