Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wyslalam, daje jej 24hr na odezw a potem otwieram sprawe n a zwrot, na szczescie jestem pokryta na to na eBay jesli nie bedzie chciala oddac.

to trzymajcie kciuki teraz bo kupilam mise z uszami, na kawe pojemnik, czajnik na kawe i dwie filizanki z Woch z tej strony co pokyzawalam. Wyszlo niezle bo wysylka za darmo byla i jeszcze kupon mialam na 66 Euro, pisala dzis do mnie ze za dwa tyg bedzie poslane i ze dojdzie na czas na jak M bedzie w Polsce.

Mam nadzieje ze jakas kasa sie na horyzoncie pokaze to dokupie jeszcze cos. Ale nawet jesli nie - to mi styknie. Tacka by sie tylko sprzydala, ale te u nich drogie jak diabli, moge inna z cyny kupic. W kazdym badz razie - ja wiem ze to jest drogie, ale jakbym miala tutaj kupic toby mnie stac nie bylo, mam 5 czesci a tutaj za ta cene co mamy mialabym tylko jedna! ale zlodziejstwo.

kupilam ten kremik na sprobowanie, wzielam mala tubke, dziala, nie mam brudnej cycny ale wyciaglam moja usmarowana mise ze srebrem

IMG-4398.jpg

IMG-4401.jpg

IMG-4405.jpg

IMG-4399.jpg

IMG-4406.jpg

nie przykladalam sie, ot szybki sprawdzian, ale widac ze dziala i srebro zaczelo sie swiecic jak psu klejnoty

szmatka oczywiscie czarna byla.

fakt nie jest tanie, ale dobre wlasnie na takie zeczy co sa polaczone jak ta misa - krysztal ze srebrem - nie mam pojecia jak jest polaczone, na sile? na klej? nie robilam z tego powodu nigdy kapieli tylko recznie czyscilam. Albo wlasnie jak bedzie ceramika z cyna itp. No i fakt ze nie tylko czysci ale nablyszcza i wraca sie orginalny blysk na czyms to tez na plus.

no wiec test byl. I szybko przyszlo bo kupilam wczoraj poznym wieczorem a dzis przyszlo.

nie lubie czyscic w rekach, duzo roboty, rece bola, ale czasem trzeba

Edytowane przez mania1220

update z czyszczenia : misa stoi na wyspie i swiatlo na nia ladnie swieci z gory. ja ja czyscilam innymi kremami - nigdy, ale to nigdy tak nie swiecila sie jak po tym kremie, czyli jednak mieli racje ze dobra i lepsza niz inne. Zeby jeszcze tansza byla.

update z mlynka : odpisala ze kase oddala. Jeszcze mi nie pokazuje ze bylo oddane, daje godzine, moze ebay nawala. Chyba ze sklamala? zobaczymy.

a tak na marginesie, jak rozwinelam ten rozwalony - a rozwinelam bo chcialam zobaczyc jak ciezka jest szufladka (a jest ciezka) to wszystko sie w mak rozsypalo - Mika - ja naprawde bym chciala w "rence" wziasc ta patere co masz. Nigdy nic z cyny nie mialam, nie mialam pojecia ze one takie ciezkie, sie czlowiek uczy na starosc roznych jeszcze zeczy

po rozwinieciu i wysypaniu sie skorup na milion czesci, rozparcelowalam mlynek zeby zroboc tescik na cynie. Niestety nie byla duzo ubabrana ani nawet duzo nie zaszla - chociaz szmatka pokazywala co innego,,tak wiec widac nieduzo ale widac

szufladka - gorna czesc wypolerowana, dolnia nie, a te kreseczki na czystej juz byly, to nie od kremu

IMG-4421.jpg

IMG-4420.jpg

a tutaj ramka spod spodu

IMG-4426.jpg

IMG-4431.jpg

zaczyna sie swiecic ladnie i jest koloru srebra

wiekszy test bedzie jak przyjdzie to ocet i olej, bo czarne, zobaczymy jak na takim czarnuchu dziala

Edytowane przez mania1220

M sie nademna zlitowal, nozesz musi naprawde mnie kochac :lol2:

jest drozszy ale dala mi obnizke, powiedzialam jej co sie stalo i "pobeczalam" w rekaw :D

powiedziala ze ona dobrze pakuje (same dobre ma opinie)

ostatni na rynku!

s-l160ty0.jpg

noz kurna, sciagalam porcelane, szklo, z UK, z Australiim - nigdy nic nie praslo, jestem na ebay nie wiem, blisko 20 lat? To byla pierwsza zecz ze rozwalona przyszla, ale jak sie nie przyklada do pakowania to tak jest

NACIĄGACZKA:lol2::-P:lol:

a te cyne z peknietego sobie zostaw, moze ulepisz sama cos z gliny i sobie w tym osadzisz:p:lol:

dziewczyny odliczam dni, do przeprowadzki zostalo ich 6. wlasnie zaczynam pakowac wiatrolap i zostana mi juz tylko lazienki, pralnia, spizarnia a mezatemu garaz no i trzeba i zebrac co potrzebne duperele z calego domu typu obrazki, kwiatki itp . teraz piora sie zaslony i firanki, po wysuszeniu zapakuje i niech czekaja na lepsze czasy. niestety mamy okrutna obsuwe z meblami i przez 2 tygodnie pewnie bedziemy na kartonach funkcjonowac i spac na podlodze:sick::rolleyes: dom zrobil sie taki pusty i taki smutny, chce go jak najszybciej przekazac. a wynajete powoli oswajam, nawet mi sie tam podoba, lepsze niz mieszkanie, bo mamy jakies 100 m ogrodeczka i ładny widok z okien salonu