Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

jak zwykle cos napisalam i posta wcielo:sick:

w kazdym razie Mania nie mysl o przeprowadzce i ilosci pakowania gratow, bo zawalu dostaniesz.

A ja zdalam juz klucze i mam luz w glowce, zaczynam nowy etap. jak macie jeszcze jakies uwagi do projektu to piszcie, musze jutro odpowiedziec projektantce

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

co do autostrad, wracalismy z Toronto dzi 0 sie okazalo ze w druga strone od nas wyjechac nie mozna, samochody na autostradzie staly na dlugois kilku kilometrow - wypadek byl. Kto nie wiedzial i sie wpakowal mial problem bo nie ma gdzie zjechac, kto sie dowiedzial - cwany - pojechac mogl bokami zwyklymi drogami - czyli kolo mnie kolo osiedla byl korek :cool:

autostrada ma 3 pasy od mojej wsi i zmienia sie w 4 i 5 blizej Toronto, a tam przez miasto jest nawe po 7 i 8 w jedna strone.

najgorsze ze pol miasta zablokowane bylo przez to.

tylko te okna poprawie, a elewacja nie ma za duzo cegły? czy jest akurat? wnioslam jeszcze 2 uwagi do zagospodarowania dzialki, tak zeby optymalniej bylo. projekty juz poszly do branzystow, te male uwagi nie maja wpływu na konstrukcje ani pozostale instalacje. mega sie ciesze

elewacja jest dobrze, trafila w sedno gdzie trzeba a gdzie nie, bedzie cacy :yes:

chociaz....teraz tak mysle - zobacz z nia jak juz okno przesuniesz jak to bedzie wygladac, moze wyglada dobrze a moze trzeba na tej scianie troche inaczej nalozyc, tylko za duzo sie na tym nie skupiaj - najwazniejsze jest to co i jak wyglada w srodku

pomijam fakt ze najlepiej bym ten caly dom podniosla i przeniosla tam na pole u mnie :cool:

alE - pisalam o tym i pokazywalam, ze druga opcja jaka mam sa tez te kamienie obiciowe zamiast cegly, a tutaj jest PERFECTO pokazane co chce zrobic - ze sa okna z dwoch stron kominka, jak na moim planie, sie rozumie czarne, plus czaerny dach i wlasnie ten wychodzacy daszek z oknem na gorze - prosty pojedynczy, juz zapomnialam jak po polsku sie nazywa, wykiusz jakis czy jakis inny diabel, no kumacie - ten nad wejsciem

IMG-5534.jpg

IMG-5529.jpg

jak zwykle cos napisalam i posta wcielo:sick:

w kazdym razie Mania nie mysl o przeprowadzce i ilosci pakowania gratow, bo zawalu dostaniesz.

A ja zdalam juz klucze i mam luz w glowce, zaczynam nowy etap. jak macie jeszcze jakies uwagi do projektu to piszcie, musze jutro odpowiedziec projektantce

a gdzie jest ten proojekt?

poszlam na Marinoni spisac rozmiar tacek bo sie mi jedna na ebay podobna pokazala - lepsza niz ta co ja kupilam - no i wyobrazcie sobie ze tego czajniczka co kupilam do kawy juz nie ma :cool:

a ja jeszcze mam zamiar tam cos kupic....ciekawe ile zostanie z tych co chce zanim uzbieram jakas dodatkowa kase.

moze mi sie uda wygrac? poki co cena 6x taniej niz u nich , wtedy ta co kupilam by poszla do baru na jakies kufle.

Tar, też zdjęć szukałam. Co tam pozmieniałas?

zmienilam umiejscowienie okien bocznych w kuchni, zmienilam lekko wymiar tych okien, ostatecznie beda na wysokosci h=115 do krawedzi parapetu, poszerzy sie przez to sciana ze spiekiem okapowa. zmienilam tez drzwi do spizarni, sa teraz za waskie i przesunelam drzwi wejsciowe do glownej sypialni o ok. 80 cm, troche poszerzylam wejscie na strych w garazu uwzgledniajac wielkosc centrali wentylacyjnej i przenioslam wywiew z garazu na inna sciane. i tyle. a na zewnatrz zmiana bramy na suwana, odsuniecie smietnika i przesuniecie szamba. aaa jeszcze wane usunelam schody na wejsciu i na zejsciu z tarasu. bedzie jak w poprzednim domu, rabaty wokol tarasu i tylko wyjscie z podcienia przy słupie.

Jestem zachwycona moja projektantka, łapie w lot o co mi chodzi, bardzo lubie taka prace szybko, intuicyjnie i milo. poprzedni dom tez to biuro mi robilo. Moze nie najtaniej ale profeska pelna.