Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek z dziecinstwa

mania1220

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• mania1220

13601

• pestka56

3588

• mmikka

3343

• TAR

3053

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no pogadalismy, porobil mi jeszcze zdjec, nagral dwa filmy i wsiakl, nie wiem gdzie jest, takie piekne serca mu poslalam i nic! zero odezwu, nawet nie odebral, chyba ze pojechal z nimi do lekarza gdzie bo wiem ze brat mial jechac, ale kurna juz jest 7:30 wieczorem w Polsce, moze gdzie na ploty?

wisnie chcemy zasadzic, wisnie i czeresnie, reszta owocow mnie nie inetersuje bo nie zjem, jablka mi zalegaja juz drugi miesiac w lodowce, gruszki lubie ale duzo nie jem (tam sa dwie grusze), moze sliwke wegierke zasadze. Zobacze. Chcialam papierowke bo to jablko moge jesc i jesc - poki kwasne.

ja już zona z jakims stazem ale mezaty pierdutnal 25 roz i zasponsorowal diete pudelkowa na kolejny miesiac:lol2::lol2::lol2: nie wiem jak mam to rozumiec:cool::lol:

cos nie moge sie zebrac do zalozenia watku ;) a zaczyna sie troche dziac. robimy czesciowo juz ogrodzenie, studnie z woda beda wiercic w przyszlym tygodniu. mam juz branzowe projekty czekamy jedynie na konstruktora i skladamy do pnb. i w przyszlym tygodniu che ruszyc z wycinka tych kilku drzew, bedzie sie dzialo na dzialce

oj wiem wiem, jak juz tam bede , bede mowic "ide sie w Mike pobawie"....ale nie tak do konca:lol2: ja ich nie bede otwierac, o nie. Chyba bym padla od otwierania wszyskich, a jak jakis puscil i splesniale w srodku to byl pieknego pawia puscila.

liczylas te sloiki ? niepamiatam? mam zamiar moje policzyc.

co zauwazylam - duzo domow w Polsce sprzedaje sie z calym syfem w srodku. Nie do przyjecia tutaj, .

Nie do przyjęcia w sensie prawnym (zakaz sprzedawania domów ze zniszczonym wyposażeniem) czy po prostu nie byłoby kupca?

święte obrazki - żeby jakiejś prawdziwej ikony czy przedwojennego krucyfiksu nie wywalił.

Elfi czasem mozna zapytac i cos sprzedadza razem z domu, ale mowimy o pojedynczych meblach, ale bardzo bardzo zadko - ludzie swoje meble zabieraja, nikt na cudzych siedziec nie chce. Natomiast nie do pomyslenia sprzedawac dom z syfem w srodku. Musi wszystko byc uprzatniete. dlatego przed samym "closing" czyli ostatecznym podpisaniem u adwokata (to tu tez tylko przed awdokatowj jest) idzie sie jeszcze raz i sprawdza czy juz pusto i jak wyglada. Syf? sloiki? pajeczyny? swiete obrazki? stare nazuty i zeschniete kwiaty? w zyciu by nie przeszlo, ktos nawet szansy sprzedac domu by nie mial. Bardziej o estetyke chodzi. Ale przedewszystkim nikt by takiego nie kupil, nawet by tam nie wszedl.

Mika miala tez syf i do dzis go sprzata. jak ogladalam domy w Polsce - tez mase z syfem widzialam, ogladalam tez kilka na YT jak juz kupili - syf zostawiony i sami musieli sprzatac. Ja tego poprostu nierozumiem :(

ikon nie ma, ot zwykle "odpustowe" obrazki i pewno plastykowe Matki Boskie.

ja swoj dom sprzedalam z wiekszoscia mebli, bo tak chcieli ( wumowie wpisalismy dokladnie co biore a co zostawiam) ale syfu nie zostawilam, wszystko co nadmiarowe wywalone i posprzatane. kupujacy mnie prosili bym im pare sloikow z przetworami zostawila :lol2: ale osobiscie nie wyobrazam sobie takiego syfu, pewno bym cos negocjowala przy umowie. nic tylko ludzi najac i jakis kontener lub dwa, sama nie dasz rady. ja nie wiem czy nie bedzie taniej zrownac wszystko z ziemia i od nowa postawic od razu docelowo:cool: Edytowane przez TAR